אפרת
״מתי ניפגש?״, ״מתי ניפגש?״ את המפגש הזה אנחנו מתכננות כבר שנים, להצליח למצוא תאריך שמתאים לשתי נשים מעט עסוקות שגרות במרחק 111 ק״מ זו מזו ועם שבעה ילדים (במצטבר) זה לא פשוט. והנה סוף־סוף זה הצליח. ארזתי מצלמה, חצובה וסל עם מצרכים ונסעתי לצפון (כן, לירושלמית, כפר־הרא״ה זה ממש צפון) האתגר: ארוחה בשעה. הפעלנו טיימרים, הפשלנו שרוולים ו… לקח לנו שעתיים! אבל – אני רוצה לדייק – לא הפסקנו לדבר ולקשקש, סוף־סוף הייתה לי הזדמנות לשבת עם רביטל אחת על אחת ולשמוע על התוכניות לעתיד, על דילמות ועל החיים שמחוץ לסטורי.
בקיצור, זו ארוחה כיפית ומהנה שמכינים בשעה וכולם מאושרים. עובדת בונוס: הכנסתי למטבח של רביטל שמן שומשום ושורש ג׳ינג'ר טרי.

רביטל
שנים הבעיה הכי גדולה שלי איתך היא שהכול אצלך נראה מושלם, מדויק ומוקפד. וזה מאוד נגד האג'נדה שלי שלפיה הכול עקום, גרוע ומאולתר. כשאמרת שאת באה רציתי להטריל אותך ולבקש משהו שלא יצליח, מתכונים רק ממצרכים לא בריאים, או שפשוט נשב על צנצנת נוטלה ותצלמי אותי אוכלת את זה עם כפית, עם מזלג ועם סכין.
לשמחתי, לאחרונה התחלת להעלות מתכונים קלים וקצרים, במיוחד כאלו שעושים בסיר אחד, מחבת אחת או קערה אחת – שזה לגמרי באג'נדה שלי שהיא: כמה שפחות כלים. היה לי כיף וטעים ונעים. וכן, אני עדיין מהדור שתולש מתכונים שלך ושם בקופסת מתכונים במקום לצלם.
עוגת אוריאו בחושה
כולם מכירים את עוגת הנוטלה הקבועה של רביטל לשבת, אז באתי עם רעיון חדש (כמובן שרציתי למצוא חן בעיני הילדים) עוגת אוריאו מטריפה שמכינים בכמה דקות וגם מפעילים את הילדים על הדרך. בונוס: היא פרווה, כמובן

מרכיבים
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
3 ביצים
120 מ״ל (½ כוס) שמן
300 גרם יוגורט טבעוני/רגיל
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
16 עוגיות אוריאו
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות לא טורבו, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את העוגיות בשקית ניילון עמידה ובעזרת מערוך שוברים אותן לחתיכות.
3. בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר ושמן.
4. מוסיפים יוגורט וטורפים היטב.
5. דרך נפה/מסננת מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר.
6. מוסיפים ¾ מכמות העוגיות לתוך הבלילה.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
8. מקשטים ברבע האחרון של העוגיות ששמרנו.
9. אופים 40־45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.
עוף במרינדה אסיאתית עם כרישה ופטריות יער
עוף טעים במיוחד שמכינים בכמה דקות, וסוחטים מחמאות מכל האורחים

מרכיבים
25 גרם פטריות יער מיובשות
2 כרישות
1 קילו כרעיים/שוקיים של עוף
למרינדה
½ כוס (120 מ״ל) קרם קוקוס
3 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ לימון/ליים
2 כפות שמן שומשום
1 כף סילאן
1 כף קורנפלור
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
4 שיני שום כתושות
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים במשך 10־20 דקות ומסננים.
3. שוטפים היטב את הכרישה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס״מ. מניחים בתחתית של תבנית משומנת.
4. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומוסיפים את העוף. מערבבים עד שכל העוף מצופה היטב.
5. מניחים את הפטריות על הכרישה ואז מסדרים את העוף על הירקות.
6. מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום מעליו ואופים שעתיים. אפשר לאפות חמש דקות אחרונות ללא כיסוי, לתוצאה שחומה יותר.
סלט פסטה וירוקים
זה לא עוד סלט פסטה, אלא חצי ארוחה בכמה ביסים, המון בריאות ומרכיב אחד קטן שמשדרג את כל הסיפור וגורם לסלט הזה להיעלם במהירות

מרכיבים
500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
300 גרם אפונת שלג
300 גרם ברוקולי טרי חתוך לפרחים קטנים
½ כוס בצל ירוק קצוץ
3 דפי אצות נורי חתוכות לחתיכות קטנות (המרכיב הסודי)
לרוטב
2 כפות שמן צמחי
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
1 כף דבש
½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
1. קוטמים את הראשים של אפונת השלג
(ממש רק את הקצה).
2. מרתיחים מים בסיר גדול עם כפית מלח וחולטים את אפונת השלג במשך כ־3 דקות. מוציאים אותה בעזרת כף מחוררת לצלחת בצד וחולטים את הברוקולי (אפשר באותם המים) כ־10 דקות, עד שהוא נגיס אך לא רך מדי. מצננים.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
4. מערבבים את כל מרכיבי הסלט מלבד האצות.
5. מוזגים את הרוטב על הסלט סמוך להגשה, וממש רגע לפני ההגשה מוסיפים את האצות ומערבבים.
6. טועמים ומוסיפים עוד סויה לפי הטעם.