משמש בא ומיד הוא הולך ומזכיר לנו שהחיים קצרים וצריך להזדרז.
משמש בא והולך ומסמן לכל פירות הקיץ שהגיע הזמן לבוא, האביב וסופות החול נעלמו והקיץ אוטוטו מתחיל.
משמש בא והולך, ילדים אוספים גוגואים (או אג׳ואים), הם כבר שכחו איך משחקים כי עבר כל כך הרבה זמן. משמש בא והולך ולוחש לנו שהשנה עומדת להסתיים וצריך להירשם לקייטנות, להחליף ללק ורוד זוהר ולקנות כובע קש חדש.
משמש בא והולך ומזכיר לנו שצריך להזמין חופשת קיץ ולחדש את מלאי קרם השיזוף וכפכפי הוויאנס שאף פעם אין לי מספיק מהם.
משמש, הנחליאלי של הקיץ, כתום ומשמח שכמותו, אני יכולה לאכול ממנו בלי סוף וצריכה להזכיר לעצמי להשאיר גם לילדים.
ערימת המשמש בקערה שבסלון שולחת אותי למטבח, בשנה שעברה הבטחתי לעצמי להכין את העוגה של סבתא רחל כדי לפרסם אותה בעיתון ועכשיו אתם צריכים לרוץ לקנות משמשים ולהכין אותה כדי שגם לכם תהיה קצת נחת. מהרו, המשמש בא והולך.
עוגת משמשים של סבתא רחל
לפני ארבע שנים פורסמה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית המורחבת (המונה רק 31 משתתפים!) תמונה של עוגה עם הכיתוב ״עוגת המשמשים של סבתא רחל״. אני בטוחה שכל בני המשפחה נאנחו באותה השנייה, כל כך הרבה געגועים ורגשות בתמונה אחת של עוגה. לא בכל שנה אני מספיקה להכין אותה, עונת המשמשים קצרה וכדי להספיק לפרסם את המתכון אני צריכה להכין אותה עם ראשוני המשמשים המגיעים לחנויות. השנה הספקתי ואני מביאה את המתכון המקורי והמופלא של סבתא שלי ז״ל, כמעט ללא שינויים (החלפתי את המרגרינה בחמאה והוספתי רבע כפית מלח). אני בטוחה שגם לכם יש עוגת פירות ומרנג שסבתא שלכם הייתה מכינה, ואם תכינו את זו אני בטוחה שחיוך של נוסטלגיה יהיה נסוך על פניכם זמן רב.

מרכיבים
100 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
¾ כוס + 3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות מים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
½ ק"ג משמשים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס״מ או 20*30 ס״מ.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק. מדי פעם עוצרים ובעזרת מרית מקפלים פנימה את כל התערובת שנדבקה לשולי הקערה.
3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ולאחר מכן את המים והווניל, וטורפים לקרם חלק ואוורירי.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים למיקסר בהדרגה במהירות נמוכה. מסיימים את הערבוב עם מרית.
5. משטחים את הבצק הרך על תחתית התבנית וגם על הדפנות ומסדרים את המשמשים על התחתית.
6. אופים כ־40 דקות עד שהבצק מזהיב.
7. רגע לפני שמוציאים מהתנור, מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה, ומוסיפים 3 כפות סוכר בהדרגה. מקציפים שלוש דקות למרנג מבריק ויציב ומורחים אותו על העוגה בצורה חופשית (סבתא שלי הייתה יוצרת דוגמת גלים).
8. אופים 15־20 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב.
9. שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר.

עוף במשמשים ובג׳ינג׳ר
המשמשים המתוקים־חמוצים בשילוב טעמי המטבח האסייתי יוצרים מנת עוף מיוחדת ונפלאה שתתחסל עד סוף הארוחה. אם עדיין לא קניתם שמן שומשום יש לכם הזדמנות לשדרג את המזווה בחומר גלם נפלא.

מרכיבים
4 כרעיים, חתוכות לשניים
10 משמשים חצויים
5 תפוחי אדמה קטנים חצויים
למרינדה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
גרידה מחצי לימון
חתיכת ג׳ינג׳ר (בגודל שני אגודלים) קצוצה
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה.
2. שמים בתוך המרינדה את העוף, תפוחי האדמה והמשמשים ומערבבים היטב.
3. מכסים ומצננים כשעה במקרר. אם אתם ממהרים אפשר לדלג על ההשרייה.
4. מסדרים את העוף, תפוחי האדמה והמשמשים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כשעתיים בתנור שחומם ל־200 מעלות טורבו.
פאי משמשים ומרציפן
לאמא שלי יש עוגת שזיפים נצחית שהיא מכינה כמעט כל שבת בעונת השזיפים (והיא גם מופיעה בבלוג שלי כמובן) אבל כשהמשמשים מפציעים אני לא יכולה להתאפק ומכינה אותה איתם. כדי לשדרג מעט את העוגה (כי בכל זאת בואו נודה, משמש הוא לא שזיף) אני מוסיפה שכבת מרציפן דקיקה. שמרו את המתכון לעונת השזיפים המתקרבת!

מרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס״מ)
250 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
120 גרם (2/3 כוס) + 2 כפות סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¼ כפית מלח
1 ביצה
קליפת לימון מגוררת
200 גרם מרציפן איכותי
1 ביצה טרופה להברשה
12־16 משמשים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר, חמאה, מלח, ביצה וגרידת לימון ומעבדים לבצק אחיד.
2. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו ל־3 חלקים שווים. שליש מהבצק שמים בניילון במקרר ועם שני שליש הבצק שנותר מרפדים את התבנית בעזרת הידיים, את התחתית וגם את הדפנות.
3. מכסים את הבצק בניילון ומצננים במקרר כשעה או במקפיא כחצי שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות.
4. מפזרים מעט קורנפלור על המרציפן ובעזרת מערוך מרדדים אותו לעלה דקיק.
5. מניחים את המרציפן על תחתית הפאי ועליו מסדרים את חצאי המשמשים בצפיפות (אפשר לחצות משמשים גדולים כדי למלא את כל התבנית).
6. מוציאים מהמקרר את שליש הבצק ששמרנו ויוצרים ממנו ״נחשים״ ארוכים.מסדרים אותם בצורת שתי וערב על המשמשים.
7. מורחים ביצה טרופה על כל הבצק ומפזרים שתי כפות סוכר על כל הפאי.
8. אופים 40־50 דקות עד שהבצק מזהיב והמשמשים רכים.
9. שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר.
טיפ
מרציפן איכותי הוא כזה המכיל יותר מ–50% שקדים (קראו את המרכיבים על האריזה) ולרוב הוא מתוצרת גרמניה. גם בארץ ישנם יצרני מרציפן איכותיים ותמיד אפשר גם להכין לבד!