קיץ לא הוגן! איך ייתכן שעונה אחת בת שלושה־ארבעה חודשים השתלטה על כל הפירות? אני קופצת לירקן ויוצאת מסוחררת – מלון רגיל ומלון ספרדי, שזיפים, ענבים אדומים, ענבים ירוקים, דובדבנים מטריפים, מנגו, אפרסקים, נקטרינות, אפרסק פיתה, אפרסק לבן, ועוד לא הזכרנו את המשמש! אני מתבלבלת ולא יודעת מה לקנות, יוצאת עם שקיות עמוסות, הרבה־הרבה יותר ממה שהתכוונתי לקנות. מי יאכל את כל זה? אה, וכמובן אבטיח עצום עושה פקק במקרר.
ואז מגיע החורף, וכל מה שאפשר למצוא זה תפוזים ופומלות. אמרתי שזה לא הוגן?
אז מה בכלל עושים עם כל הפירות היפים שמציע לנו הקיץ? ובטח עם הפירות מהשבוע שעבר, שצריכים לפנות את מקומם במקרר לפירות החדשים? עוגות! המון עוגות. יש לכם כל כך הרבה פירות שקשה לכם להחליט? המלצה שלי: תכינו עוגה אחת עכשיו, ואת האחרות בשבוע הבא.
קיץ שמח!
עוגת אפרסקים ותבלינים בחושה

לתבנית בגודל 23×23 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ
מרכיבים
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
180 מ״ל (¾ כוס) שמן
1/3 כוס חלב, חלב סויה או חלב שקדים
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
קורט ציפורן (לא חובה)
4 אפרסקים חתוכים לקוביות
2 אפרסקים חתוכים לפרוסות דקות
(לא אוהבים תבלינים? אין בעיה להשמיט)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה ומטרפה חשמלית (או ידנית) טורפים ביצים וסוכר לתערובת אוורירית.
3. מוסיפים שמן וחלב בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה.
4. מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את כל החומרים היבשים.
5. בוחשים היטב ומוסיפים את האפרסקים החתוכים לקוביות. מערבבים מעט.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
7. מניחים את האפרסקים החתוכים לפרוסות על העוגה, לקישוט.
8. אופים 40־50 דקות עד שהעוגה זהובה או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
מעבר ל־12 שעות שומרים בקירור.
עוגת שקדים ודובדבנים
בחורף הכנתי את העוגה הזו עם תאנים ואסף הכריז עליה שהיא בין הטובות שהכנתי השנה, אז מאז היא כמובן בת בית קבועה אצלנו. זו עוגה רכה ומופלאה שאוכלים בכפית ומכינים בקלות רבה, ולכן כשהצטברה אצלי במקרר כמות יפה של דובדבנים, הזעקתי את פיצי 2 לשבת ולגלען (החלק היחיד שקצת לוקח זמן). אם יש לכם מגלען טוב אני מציעה לכם לרוץ למטבח.

לתבנית בקוטר 24 או 26 ס״מ
מרכיבים
2 ביצים
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ״ל), לגרסה פרווה מחליפים ביוגורט סויה
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית תמצית שקדים
1 כוס קמח כוסמין או רגיל
¾ כוס קמח שקדים (75 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
450 גרם דובדבנים מגולענים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. בקערה גדולה ובמטרפה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (אני השתמשתי במיקסר יד).
3. מוסיפים את השמן והשמנת תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ומערבבים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד להאחדה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומניחים את הדובדבנים בחופשיות בבלילה, מעט שקועים.
6. אופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות, ומעבר לכך במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.
עוגת שזיפים בחושה עם שטרויזל פקאן
לתבנית בגודל 23×23 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים
לשטרויזל
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום דמררה
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן
לעוגה
3 ביצים
150 גרם (¾ כוס) סוכר דמררה
180 מ״ל (¾ כוס) שמן
½ כוס חלב, חלב סויה או חלב שקדים
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
5־6 שזיפים חתוכים לרבעים ואז לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי השטרויזל לתערובת פירורית.
3. בקערה גדולה ומטרפה חשמלית (או ידנית) טורפים ביצים, וסוכר לתערובת אוורירית.
4. מוסיפים שמן וחלב בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה.
5. מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
6. בוחשים היטב ומוסיפים את השזיפים. מערבבים מעט.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
8. מניחים את השטרויזל על העוגה מלמעלה, אפשר גם לקשט בכמה חתיכות שזיף.
9. אופים 40־50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מעבר ל־12 שעות שומרים בקירור.