שימורי טונה הם חומר גלם שכולם אוהבים (חוץ ממי שממש לא), ושלכולנו יש בבית בכל רגע נתון. הם פתרון נפלא לרגע הזה בחמש אחר הצהריים כשאני מבינה שאין לי שום רעיון לארוחת ערב. הם גם פתרון נפלא לארוחה קלילה באמצע היום, עם מלא מיונז, חמוצים ופרוסות עגבנייה בתוך לחמנייה טריה. מי צריך יותר מזה? ועוד לא דיברנו על החלבון, הברזל והאומגה 3 – בקיצור, איפה המשאית עם המדליות?
אז לכבוד החודש הארוך ביותר בלוח השנה, אוגוסט האיום, שנמשך רק 31 יום אבל נדמה כאילו הוא נמשך 45, ובו המוח שלי במצב צבירה שבין נוזל לגז, קבלו שלושה רעיונות כיפיים למתכונים שמכינים עם טונה לקול מצהלות הקהל.
ועוד שבועיים ספטמבר, וכבר אפשר לדמיין משבי רוח נעימים בערב וסוודרים דקים, כן, בינתיים רק לדמיין.
קרוקטים של תפוחי אדמה וטונה
מה אוהבים פה בבית יותר מקציצות? קרוקטים! קציתות מפירה, מה כבר יכול להשתבש? אז הנה גרסה עם תוספת חלבון שכולם כאן אוהבים בלי גבול

מרכיבים
3 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים עד שהם רכים מאוד
1 קופסת טונה מסוננת
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
1 חלמון
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
לציפוי
½ כוס קמח
1 חלבון
½ כוס פירורי לחם או פנקו
לטיגון
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
1. מועכים לפירה את התפוחי אדמה.
2. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקרוקטים.
3. יוצרים קרוקטים מאורכים.
4. שמים בשלוש קערות: קמח, חלבון ופירורי לחם.
5. טובלים כל קרוקט בקמח, אחר כך בחלבון ולבסוף בפירורים (הכי נוח לצפות קודם את כולם בקמח לפני שממשיכים).
6. מחממים שמן ומטגנים את הקרוקטים מכל הצדדים עד להזהבה.
מגישים עם לימון ומיונז.
קציצות טונה ברוטב עגבניות
משקיעים בקציצות עם המון חומרי גלם טעימים והמחבת מתחסלת בכמה רגעים, ראו הוזהרתם

מרכיבים
ל־18 קציצות
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק־דק
2 כפות שמן זית
3 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות מהשמן
1 בטטה מקולפת ומגוררת דק
1 קישוא מגורר וסחוט מנוזלים
1/3 כוס פירורי לחם
3 ביצים
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
מעט שמן זית לטיגון הקציצות
לרוטב
1 פחית (400 מ״ל) שימורי עגבניות קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
1 כפית כמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל והסלרי כ־10 דקות עד שהם רכים.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות, כולל הבצל והסלרי המטוגנים.
3. בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות, עגולות ומעט שטוחות. מטגנים אותן משני הצדדים ומוציאים לצלחת בצד.
4. אפשר גם לאפות כעשרים דקות על נייר אפייה משומן, ב־180 מעלות. במקרה הזה מברישים את הקציצות בשמן גם מלמעלה.
5. במחבת שמים את כל חומרי הרוטב,
מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מחזירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 20 דקות.
מגישים חם.
סלט טונה ים־תיכוני
שילוב המרכיבים אולי יראה לכם מוזר, אבל הסלט הזה פשוט עובד והוא נפלא

מרכיבים
4 או 5 עלי חסה קצוצים גס
1 קופסת שימורי טונה מסוננת
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
1 פלפל ירוק חתוך קטן
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 מלפפון ירוק חתוך לאורכו,
ללא הגרעינים, קצוץ
¼ כוס זיתים שחורים קצוצים
2 או 3 צנוניות קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.