לפני שמונה שנים (וחודש, אבל מי סופר) התחלתי לכתוב את מדור האוכל כאן במקור ראשון, בהתרגשות גדולה. המדור הראשון היה בנושא תפוזים וכמובן, כמו כל דבר שעושים בפעם הראשונה, אני זוכרת בו כל פרט ופרט. את התמונה הראשית שצילמתי לעמוד הפותח (פרוסות תפוזים ופרוסות מלפפונים שסידרתי בקומפוזיציה), את המתכונים ואת הטקסט שכתבתי.
הכנתי בין השאר קליפות תפוזים מסוכרות, עמלתי עליהן שעות רבות. הכנתי את עוגת התפוזים שהייתה בת־בית אצלנו אז, וסלט אבוקדו ותפוזים.
מנחשים כמה מתכונים פרסמתי כאן מאז? אני אגלה לכם – יותר מ־1,200! משעשע אותי היום להביט בתמונות ולקרוא את הטקסט מ־2014, כל כך הרבה השתנה וכלום לא השתנה.
ולענייננו, תפוז הוא פרי שאני אוהבת מאוד אבל, וזה אבל גדול, אין לי שום חשק או כוח לקלף אותו. אם אסף לא בבית כנראה אקח לעצמי איזה תפוח או אפרסמון. קילוף תפוזים זה למעלה מכוחותיי. בקשו ממני להכין עוגה – אני באה! לקלף תפוז? ביי־ביי.
לכן בשלושת המתכונים היום לא צריך לקלף תפוז, רק לסחוט ממנו את המיץ הטעים.
מיץ תפוזים משדרג פלאים מנות רבות וכמובן עוגות, הוא מתוק במידה, וחמצמץ במידה, בקיצור – אם ערמת התפוזים בסלון גבוהה מדי, קחו לכם שניים־שלושה ובואו לבשל!
עוף בתפוזים וג'ינג'ר

שילוב מעולה של מרכיבים יוצר מנת עוף מרשימה וטעימה מאוד, וכמו תמיד במתכונים הכי טובים – חמש דקות עבודה
מרכיבים
1 קילו שוקי עוף/כרעיים
12 שיני שום קלופות
למרינדה
2 כוסות מיץ תפוזים
2 כפות דבש
1 כף גדושה חרדל
2 כפות שמן
חצי בצל סגול קצוץ דק־דק
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום כתושות
אפשר גם: כמה תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית גדולה.
2. בוחשים היטב את כל חומרי המרינדה.
3. מסדרים את העוף בתבנית ומוזגים עליו את המרינדה.
4. מפזרים שיני שום ברווחים (מי שרוצה יכול להוסיף גם תפוחי אדמה).
5. מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שעתיים.
להשחמה אפשר להסיר את הכיסוי רבע שעה לפני סוף האפייה.
עוגת תפוזים וצנוברים

כל אחד ואחת צריכים מתכון טוב לעוגת תפוזים, ככה לשלוף ביום שישי בצהריים, להיכנס למטבח ולצאת ממנו אחרי עשר דקות כשהעוגה כבר בתנור. זה המתכון שלי
מרכיבים
גרידה מתפוז שלם
¼2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין/רגיל
3 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כפית קינמון (לא חובה)
3 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
¾ כוס (180 מ״ל) שמן רגיל
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
¼ כוס צנוברים (אפשר להשמיט)
אופן ההכנה
1. קולים את הצנוברים כמה דקות על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים. זהירות – לא לשרוף.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומשמנים את התבנית.
3. מגררים את קליפת התפוז ושומרים בצד.
4. מערבבים את הקמח עם האבקת אפייה, הקינמון והמלח.
5. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כ־3 דקות בעזרת מיקסר ידני או מיקסר עומד, לתערובת אחידה ותפוחה.
6. מוסיפים את השמן תוך כדי טריפה.
7. מוסיפים לבלילה מחצית מתערובת הקמח ומערבבים קלות.
8. מוסיפים מחצית מהמיץ ומערבבים.
9. מוסיפים את המחצית השנייה של תערובת הקמח ואת המחצית השנייה של המיץ.
10. מוסיפים את רוב הצנוברים (שומרים מעט לקישוט למעלה).
11. מערבבים לבלילה אחידה ולא יותר! ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות לא אוורירית.
12. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
13. אופים 30־35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לגמרי. הימנעו מלייבש את העוגה.
מצננים לחלוטין לפני שמצפים.
סלמון בתפוזים וירוקים

אנחנו אוכלים סלמון לארוחת ערב לפחות פעם בשבוע ולכן אני תמיד מחפשת מתכוני סלמון מקוריים. כאן שילבתי שתי אהבות שלי: מיץ תפוזים וירוקים. יצא נפלא!
מרכיבים
800 גרם סלמון טרי
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
2 גבעולים של בצל ירוק
2 שיני שום
כפית מלח
1 כוס מיץ תפוזים
חצי תפוז שטוף היטב, פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
2. במעבד מזון שמים כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק, שום ומלח וטוחנים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את המיץ ומערבבים.
4. מניחים את הסלמון בתבנית משומנת (אפשר גם להניח נייר אפייה) וממליחים אותו קלות.
5. מניחים על הסלמון את כל התערובת הירוקה. ומקשטים בפרוסות תפוז דקות.
6. אופים 20־25 דקות עד שהדג מוכן.
מגישים חם.