
זהו ספר המתח ה־12 של ליעד שהם, מחבר רבי המכר "עד מפתח", "משפט חוזר" ו"עיר מקלט". לפקד ענת נחמיאס נמאס: מהאגו הפגוע של המפקד שלה, מהמשטרה שלא סולחת לה על טעויות העבר, מבעלה שמתעניין רק בסטארטאפ שלו, מלהרגיש ענקית ומגושמת. כשהיא נקראת לבחון ממצא יוצא דופן ביער ראש־העין, נחמיאס מקווה להסחת דעת מכל זה, אבל חושדת שמתחת לפני השטח מחכים סודות אפלים. כדי לחשוף אותם יהיה עליה לפענח פשעים שהועלמו, לצרף רסיסי חלומות שהתרסקו ולפרום שקרים שהסתבכו. בהיריון מתקדם וכשהיא מתמודדת עם משבר בחייה האישיים, היא יוצאת לחקירה שתיקח אותה מחברות ביוטק שמגלגלות סכומי עתק לחדרי מיון, מאולפני טלוויזיה נוצצים לחדרי מתים ומזוהר לזיוף.

ההיסטוריון ד"ר יגאל בן־נון אינו מקבל שום הנחה כמובנת מאליה, ואינו נרתע מלהפוך אבנים כבדות בשדה המחקר. הפעם הוא עוסק בשורשיהן של שלוש הדתות המונותאיסטיות – הנצרות, האסלאם והיהדות – הנטועים בתוך הספרייה המקראית, ובקשרים הענפים המתקיימים ביניהן. הספר עוסק בקריאה ביקורתית של הברית החדשה, המשנה, התלמוד והקוראן, בניסיון לשרטט את שלבי ההתפתחות של דתות אלו ולנסח שאלות שהמחקר לא נוטה לעסוק בהן: האם היהדות הרבנית נוצרה בהשפעת הנצרות? האם התורה שבעל־פה יכלה להיכתב לפני המאה העשירית? האם דמויות מרכזיות בספרות הרבנית כר' יוחנן בן זכאי, ר' יהודה הנשיא, ר' עקיבא ואחרים, הן דמויות שהומצאו לצרכים נרטיביים? מהו מקום חיבורו של הקוראן? האם הוא אכן יצירה אסלאמית?
פילים בגינה | רומית סמסון
עם עובד
אחרי שהפכה לסנסציה מקומית עם ספרה הראשון "המטבח האחורי", חוזרת רומית סמסון לשירה, יועמ"שית העירייה, ולאלעד שייצג אז את התושבים, וכיום עבר צד ומכהן כסגן ראש העיר. בתפקיד זה הוא מתוודע אט־אט לכל סודות המערכת, גם לאפלים שבהם. הקשר בין השניים מתהדק, אף שיהיה קשה מאוד לממש אותו: אם ירצו להקים יחד משפחה – הוא, הרווק, והיא האם לשלושה – יצטרכו להתגבר לא רק על הרגלי הרווקות שלו אלא גם על האובדן הגדול שהיא חוותה עם ילדיה. חברו הטוב של אלעד מפקפק בסיכוייהם, וגם חברותיה של שירה דואגות לה ומעלות ספקות, וברקע כוחות חזקים מנסים להטות בכל דרך את תוצאות מכרז העירייה ואינם מהססים לשלוח אליה רמזים מאיימים.

הספר השישי בסדרה שכתב איל כהן, ששם לו למטרה "לתת אפשרות לכל אחד מישראל, גם למי שלא למד במוסדות דתיים, להכיר את סיפור התנ"ך לעומקו על פי מדרשי חז"ל ומפרשי התנ"ך מתוך חוויה מרגשת וסוחפת". בכרך הנוכחי, שחותם את המתרחש בספר מלכים א', מתוארת התקופה שבה שלמה המלך נפטר מן העולם. הגזרה שניתנה עוד בימי דוד המלך, לאחר שחילק את שדהו של מפיבושת בינו ובין ציבא עבדו, וקיבלה משנה תוקף בנבואתו של אחיה השילוני לאחר נישואי שלמה עם בת פרעה, מרחפת כעת מעל לראשו של רחבעם בן שלמה, יורש העצר.
לגדול 2 | סיון רהב–מאיר
ידיעות ספרים
בעקבות הצלחת רב המכר "לגדול" שעסק בפרשת השבוע, יוצא כעת לאור "לגדול 2", והפעם על מסכת אבות, שעוסקת במוסר, במידות טובות ובבניית האישיות. הספר מציג את העקרונות החינוכיים של חכמינו ואת העצות הכי טובות שנתנו לנו, ולצידם סיפור קצר על כל ציטוט כזה. בסוף כל סיפור מופיעה "נקודה למחשבה", הזמנה לקוראים לחבר את הסיפור לחיים שלהם. בין הנושאים בספר: איך משפחה שלמה עלתה לארץ רק כי המקרר שלה התקלקל? מה קרה למדען המפורסם שקרא ידיעה על מותו בעיתון? מה למד אביתר בנאי מאבא שלו? כמה כסף יש באמת לאיש הכי עשיר באנגליה?
קולדיץ | בן מקנטייר
תכלת
טירת קולדיץ שבגרמניה נחשבה בזמן מלחמת העולם השנייה למקום שאי אפשר לברוח ממנו, אך לאסירים הכלואים בה היו תוכניות אחרות – הם חפרו מנהרות, עסקו בבניית הסוואות ואפילו בנו כלי טיס מאולתר. אחדים אכן הצליחו להימלט ממנה באופן פלאי כמעט. הספר עוסק במובלעת אחת של שפיות יחסית בתוך התופת. יש בו פסיפס מרתק של דמויות אנושיות הנתונות משני צידי המתרס – גרמנים מול מתנגדיהם, גיבורים מול בוגדים, וגם מאבקי מעמדות ובריתות חשאיות. חיי השבי קשים, משפילים ועלולים להביא את השבויים עד לגבול השפיות, ולעיתים אף מעבר לו. אבל בתוך העולם הקיצוני של שבויים וסוהרים הם עדיין נוהגים זה בזה בכבוד הדדי, לפעמים אף בהומניות, תוך עצימת עיניים בלתי נתפסת מהזוועות המתחוללות בחוץ.
מהתלה אינסופית | דיוויד פוסטר
וואלאס ספרית פועלים | תרגום: מיכל ספיר
כבר המלצנו עליו, אבל כשמדובר באירוע הספרותי המשמעותי של הזמן האחרון כמעט מתבקש להמליץ עליו שוב. קשה מאוד להגדיר את "מהתלה אינסופית", שרוקם לתוכו, בתערובת של שיגעון וכישרון אינסופיים, שלוש עלילות מרכזיות ואינספור עלילות ודמויות־משנה שנכתבו בזמנו לעתיד הקרוב, מה שאומר שבזמן הוצאת התרגום העברי ב־2023 העלילה כבר התרחשה בעבר. אין שום דרך לנסות להסביר את חוויית הקריאה ב"מהתלה אינסופית", כיוון שזהו משהו ייחודי שתצטרכו להשקיע בו זמן, אורך רוח ונכונות להיכנס לראש של אחד מגדולי הסופרים בסוף המאה ה־20. מה שבטוח, ההשקעה הזו תהיה שווה כל רגע.
הגדת "והגדת" / הרבנית ימימה מזרחי
מגיד
ההגדה של הרבנית ימימה מזרחי לוקחת את הקוראים בה צעד אחר צעד במשעולי חג הפסח. היא מסבירה בה כיצד ההכנות לליל הסדר מזמינות אותנו להיפגש עם הרצונות הכמוסים שלנו, להקשיב לסודות שמספרת לנו קערת ליל הסדר, להתכוונן לעבודה הפנימית שמבקש מאיתנו כל שלב ושלב בסיפור ההגדה, ולגעת בעתות הרצון הגבוהות של הלילה הזה, עד לפסגת ליל הסדר, שם שואל אותנו הקב"ה את הקושייה הקשה מכולן: מוכנים להיפגש, באמת?

מדוע תוקעים בקרן של איל בראש השנה? מדוע בסוכות לוקחים לבית הכנסת ארבעה מיני צמחים? ומה מקור הנרות בחג החנוכה? בגן ובבית הספר מלמדים אותנו שהשופר נועד לעורר לתשובה, שארבעת המינים מסמלים סוגים שונים של טיפוסים בעם ישראל, ושבחנוכה מדליקים נרות לזכר נס פך השמן. הסברים אלה מבוססים על מסורת חז"ל, אבל במאות השנים שלפני חז"ל, ואף בזמנם, סופרו על חגי ישראל סיפורים אחרים שנשאו אופי שונה מאוד – מגוונים ופתוחים יותר לעולם הרחב. חוקר התרבות היהודית, פרופ' ישי רוזן-צבי, מזמין אותנו בספר זה להעמיק חקר ולבחון את ההיסטוריה של החגים מראשיתה. בספר זה הוא חושף בפנינו רבדים עמוקים, דרמות אדירות ומקורות מפתיעים, המסתתרים תחת המסורות המקובלות לגבי חגי ישראל ומנהגיהם.
אני בסדר, הבית בסדר / קיי-סי דיוויס
מודן
אם ביצוע מטלות הבית הוא מאבק תמידי עבורכם, יש לכך כנראה סיבה טובה: חרדה, עייפות, דיכאון, הפרעת קשב, או סתם לא מספיק שעות ביממה. קיי־סי דיוויס מכירה את זה היטב. כשנולד ילדה השני, היא לא הצליחה לקפל אפילו בגד אחד במשך שבעה חודשים ונכנסה למעגל משתק של רגשות אשמה וחרדה. אבל תובנה אחת משנת חיים השיבה לה את השפיות ואת התפקוד בבית: אנחנו לא קיימים כדי לשרת את הבית שלנו; הבית שלנו קיים כדי לשרת אותנו. במילים אחרות, חוסר סדר לא מעיד על אופי פגום או על כישלון. לשמור ולזכור לקרוא לקראת ניקיון פסח הבא.