הנקניקייה נולדה כפי הנראה בווינה במאה ה־19, כשהייתה הפתרון המושלם לייצר טעמים מיוחדים באמצעות שילוב של בשרים איכותיים ותבלינים מסורתיים. אבל בעשורים האחרונים, עם תהליך התיעוש המואץ והרצון להוזיל עלויות ולתת להמונים מוצר זול וטעים, נאלצו הנקניקיות להתמודד עם יחסי ציבור גרועים, כנראה בצדק. בראשית ימי הנקניקיות התעשייתיות, הסברה הרווחת הייתה שמכינים אותן משאריות שונות של חלקי הבשר ומאז שהשמועה פשטה, הנקניקייה הפכה למוצר נחות ששמור בעיקר למנגלים.
בעיניי הבעיה של הנקניקיות היא בעיקר שהן מכילות הרבה חומרים משמרים, חומרים מעובדים ומייצבים. נסו לקרוא את רשימת המרכיבים של נקניקיות ותראו שאתם לא מבינים מה יש בהן. הנה מה שכתוב על הנקניקיות שיש לי במקרר: בשר ושומן הודו ועוף (78%), מים, חלבון מן הצומח (סויה 2.5%), עמילן, סוכרים, מווסתי חומציות (אשלגן לקטט, נתרן דיאצטט, נתרן ציטרט), מלח, מייצבים (פוספטים, קרגינן, טרה גאם, גואר גאם), מלטודקסטרין, עמילן מעובד (E1414), מעכבי חימצון (נתרן אריתורבט, חומצה אסקורבית), חומר משמר (ניטריט הנתרן), צבעי מאכל (קנתקסנתין, ליקופן, רכז סלק, תמצית פפריקה) ועוד… הבנתם משהו? אני לא! קצת מבאס, אני מודה.
אז מה עושים? לא מגזימים, אוכלים נקניקיות פעם־פעמיים בחודש וזהו. מומלץ לקנות מוצר שאחוז הבשר בו גבוה, וכמובן הדבר הכי טוב זה לקנות נקניקיות איכותיות במעדנייה (גם בסופרים יש), כאלו שלא מכילות את כל החומרים המעובדים.
אבל אם כבר קניתם נקניקיות, בואו להכין דברים מיוחדים!
סופריטו פטריות נקניקיות

שני אלתורים על סופריטו: נקניקיות במקום בשר כדי שהילדים שלי יעריצו אותי, ותוספת של פטריות לשדרוג הטעם ולתוספת מרקם. בקיצור, מנה מושלמת
מרכיבים
4 כפות שמן רגיל/זית
1 בצל גדול חתוך גס
1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
2 סלסילות פטריות חתוכות גס (כ־500 גרם)
½1 כפיות מלח
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
800 גרם נקניקיות
1 כוס (240 מ״ל) מים
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 20 דקות עד שהוא מתרכך ומשחים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם כחצי שעה לפחות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם שחומים מכל הכיוונים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד שהנוזלים נעלמים.
- מוסיפים מלח, פפריקה, כורכום ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים.
- מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים כ־45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
מגישים חם.
פנקייק נקניקיות משפחתי

מנה מיוחדת ומקורית שתסגור לכם פינה לארוחת ערב ותסחט קריאות התפעלות מכולם. ראיתי תמונה שלה ברשת ורצתי להכין
מרכיבים
2 ביצים
1 כוס (240 מ״ל) חלב סויה
1 כוס (240 מ״ל) סודה)
1 כף שמן
1 כפית חרדל
1 כוס קמח מנופה (140 גרם)
1 כפית מלח
מעט טימין טרי/יבש
8 נקניקיות, חצויות ל־2
מעט שמן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, חלב סויה, סודה, שמן וחרדל.
- מוסיפים קמח, מלח וטימין וטורפים היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
- מחממים מחבת נון־סטיק עם מעט שמן, מוסיפים את הנקניקיות (החצויות) ומטגנים אותן מכל הצדדים עד שהן שחומות.
- מעבירים את הנקניקיות לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ (אם המחבת מתאימה לתנור אפשר להשאיר אותן בתוכה).
- מוזגים את הבלילה בזהירות מסביב לנקניקיות.
- אופים 25־35 דקות עד שהבלילה יציבה מאוד ומתחילה להזהיב.
מגישים חם עם חרדל, מיונז וקטשופ.
קורנדוג

המאכל האמריקני הכל כך טעים, שאוכלים בירידים. לא פשוט להכנה בבית אבל לגמרי אפשרי. האתגר – למצוא סיר מתאים בגובה של נקניקייה. מצאתם? אפשר להתחיל
מרכיבים
ל־12 נקניקיות
לבלילה:
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כוס קמח תירס
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
רבע כפית כורכום
1 כוס מים קרים/סודה קרה
2 ביצים
לטיגון:
2 ליטר שמן
סיר עמוק וצר (יחסית) בגובה של נקניקייה
שיפודים
אופן ההכנה
- בקערה גדולה טורפים היטב את כל החומרים לבלילה אחידה. הבלילה צריכה להיות סמיכה כמו טחינה אז אם היא דלילה הוסיפו מעט קמח. ואם היא סמיכה מדי, הוסיפו מעט מים.
- מייבשים את הנקניקיות היטב עם נייר סופג ונועצים שיפוד כמעט עד סוף הנקניקייה.
- מחממים את השמן ל־160 מעלות (אפשר גם להכניס מעט בלילה ולראות שהוא מבעבע).
- מוזגים מהבלילה לכוס גבוהה (גבוהה יותר מהנקניקייה).
- טובלים את הנקניקייה בכוס, נפטרים מבלילה מיותרת ומעבירים לסיר.
- מומלץ להחזיק את השיפוד כל זמן הטיגון. ברגע שהציפוי שחום זה מוכן – מוציאים לרשת טפטוף.
- חוזרים על הפעולה עם כל הנקניקיות.
מגישים מיד עם קטשופ ומיונז.