חופש גדול זה טורטיות וטורטיות זה חופש גדול. חומר הגלם הזה חביב וזמין, תמיד יש לי טורטיות במזווה, לפעמים אפילו קצת יותר מדי, כי לעולם אין לדעת מתי אצטרך לארח חבורה של מתבגרים רעבים שחושקים ב״חביתטורטייה״, המאכל הלאומי אצלנו בבית.
מקורה של הטורטייה במקסיקו ובמדינות דרום אמריקה שם מכינים אותה בעיקר מתירס והיא משמשת עד היום כמרכיב יסודי בכל ארוחה, כמו הפיתה והלחם שלנו. בזכות תכונות כמו גמישות, אורך חיי מדף וטעם נפלא, נדמה שהטורטייה השתלטה על המטבח המערבי, ובעידודן של הרשתות החברתיות שאוהבות גימיקים ומתכונים קלים, הטורטיות נמצאות בכל מקום.
הגימיק הראשון שהציף את הרשת היה טורטייה מקופלת. מכירים? מניחים ארבעה ממרחים שונים בכל רבע של טורטייה (לדוגמה – סלט טונה, ביצה קשה, עגבניות וחסה), חותכים חתך קטן ומקפלים לרבעים כך שמתקבל ״כריך״ עם ארבעה מרכיבים. אינספור האפשרויות הובילו לאינספור סרטונים, ולפני כשנתיים כשהטרנד התפוצץ דווח על מחסור בטורטיות בכל המרכולים.
אבל כשהטרנד דעך נשארנו עם מזווה מלא טורטיות, וחבורת ילדים להאכיל.
עראייס טורטייה

אצלנו בבית עראייס מתקבל תמיד בברכה. הפעם הכנתי אותו בטורטיות ולא בפיתה, ותשמעו – זה פשוט פטנט מעולה.
מרכיבים
6־8 טורטיות קטנות
למילוי
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כמון
1/3 כפית פפריקה
3 כפות שמן זית
לטיגון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המילוי.
- על מחצית מכל טורטייה מניחים שכבה של בשר בעובי 6־7 מ״מ.
- מקפלים לשניים, כך מתקבלת טורטייה מקופלת לחצי עם בשר במרכז.
- חוזרים על הפעולה עד שהבשר נגמר.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטורטיות כמה דקות מכל צד עד שהבשר מוכן.
מגישים עם טחינה ועגבניות טריות.
קיש ברוקולי וגבינות

שימוש בטורטיות כתחתית לטארט מספק פתרון מהיר וקליל לכל מי שקצת חוששים להכין בצק או שפשוט אין להם זמן.
מרכיבים
לתבנית בקוטר 22 ס"מ
4 טורטיות קטנות (או 3 גדולות)
3 כפות שמן
למילוי
2 בצלים קצוצים דק
ברוקולי קפוא, מופשר וקצוץ גס (אם משתמשים בברוקולי טרי יש לחלוט אותו 4 דקות במים רותחים)
2 ביצים
1 קרטון שמנת 15% לבישול
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינות מגורדות לטעמכם (אני השתמשתי ב־100 גרם מוצרלה, 50 גרם פרמזן ו־50 גרם גאודה)
2 שיני שום
מעט מלח (תלוי כמה הגבינות מלוחות)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- בינתיים בקערה גדולה מערבבים ברוקולי, ביצים, שמנת חמוצה, שמנת לבישול, גבינות, שום ומלח.
- מוסיפים גם את הבצל המטוגן ומערבבים.
- מניחים את הטורטיות על תחתית התבנית כך שכל הבסיס יהיה מכוסה והטורטיות יבלטו מעט החוצה.
- משמנים מעט את הטורטיות בעזרת מברשת (אפשר גם עם ספריי שמן זית).
- מעבירים את המילוי לתבנית עם הטורטיות.
- מקפלים את החלק הבולט של הטורטיות על המילוי ומברישים שוב בשמן זית. אפשר לפזר שומשום.
- אופים במשך 45־55 דקות או עד שהמלית יציבה מאוד. מגישים חם.
קסדייה מהירה

תנו את המתכון הזה למתבגרים שלכם, שלחו אותם לקנות את כל המצרכים ובקשו מהם לקרוא לכם לארוחת ערב. על לא דבר!
מרכיבים
3 טורטיות גדולות
250 גרם מוצרלה מגוררת
1 קופסת שימורים של שעועית שחורה או חומה
1 פלפל אדום חתוך דק־דק
2 גבעולים של בצל ירוק קצוצים דק־דק
מלח ופלפל
אבקת שום
אפשר להוסיף גם 2 כפות רוטב עגבניות מוכן
אופן ההכנה
- במחבת מתאימה מחממים מעט שמן ומניחים בה טורטייה.
- מפזרים על הטורטייה מחצית מהמוצרלה, על המוצרלה מחצית מהשעועית, וממשיכים עם הפלפל האדום והבצל הירוק (המחצית השנייה תגיע בקומה הבאה).
- בוזקים מלח, פלפל ואבקת שום ומניחים עוד טורטייה מעל.
- מהדקים היטב־היטב עם תרווד ואחרי שתי דקות הופכים ומטגנים מהצד השני (אם אתם חוששים להפוך עם תרווד אפשר להפוך לצלחת ולהחזיר למחבת).
- מניחים על הטורטייה את המחצית השנייה של המוצרלה, השעועית, הפלפל האדום, הבצל הירוק והתבלינים.
- מניחים את הטורטייה השלישית ומהדקים היטב.
- מטגנים עוד שתי דקות ושוב הופכים.
- מטגנים עוד כמה דקות ומעבירים לקרש.
- חותכים לרבעים או שמיניות ואוכלים מיד.