הספירה לאחור החלה לקראת החזרה לשגרה. אומנם לזמן קצר, אבל גם שבועיים שהבית חוזר לשליטתי זה נפלא. עכשיו אפשר לשוב לאכול ביחד כל המשפחה, בוקר צהריים וערב. אני אוהבת לגוון בארוחות, ועוף הוא חומר גלם שאפשר להכין ממנו אינספור גרסאות. אני משתדלת להחזיק במקפיא באופן קבוע קילו פרגיות או קילו כרעיים, או גם וגם, וכך אני יכולה להיות קצת יותר ספונטנית (אם אני רק זוכרת להוציא את העוף להפשרה בבוקר).
אז קבלו שלושה מתכונים נפלאים שסוגרים פינה של ארוחת צהריים או ערב, בלי הרבה עבודה, עם הרבה מחמאות ובלי שאריות.
את העוף של מיטל חברתי הכנתי בשנייה שהיא סיפרה לי עליו. אנחנו חברות כל כך הרבה שנים ואני לא יודעת איך לא שמעתי על המתכון הזה עד עכשיו. הוא כל כך פשוט שכמעט שאין פה מתכון ואני בטוחה שאתם הולכים להתאהב בו.
פרגיות אני מכינה כל השנה, כל פעם עם הירקות שאני מוצאת במקרר. הפעם היו אלה חצילים וזוקיני שהצטרפו לחגיגה.
ולסיום, מתכון מהסוג האהוב עליי: ניצול שאריות. נשארו כמה פולקעס משבת? בואו תראו איך הם הופכים למעדן מלכים. יאללה למטבח!
העוף של מיטל
שני מרכיבים (לא כולל מלח ופלפל) ותקבלו את הארוחה הכי כיפית, מנחמת ומפנקת בעולם.

מרכיבים
1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים
½ כוס שמן (אפשר קצת פחות)
מלח ופלפל בשפע
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות אורז
עוד כוס וחצי מים רותחים
½1 כפיות מלח
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר גדול.
- מוסיפים את העוף ומפזרים עליו מלח ופלפל בנדיבות.
- צורבים את העוף היטב מכל הצדדים עד שהוא שחום.
- מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ־20 דקות.
- מוסיפים את האורז והמלח בין חתיכות העוף.
- מוסיפים עוד כוס וחצי מים ודואגים שכל האורז יהיה מכוסה. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד שעה.
אוכלים חם עם סלט קצוץ בצד.
פרגיות עם ירקות

מרכיבים
1 קילו פרגיות מגולגלות
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים
2 חצילים מקולפים זברה וחתוכים לקוביות
שלושה זוקיני חתוכים לקוביות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
לרוטב
1 כוס מים רותחים
½ כפית ראס אל חנות
½ כפית אבקת שום
½ כפית כוסברה טחונה
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות משני הצדדים עם מלח ופלפל בשפע ומוציאים אותן לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת את הבצלים ומטגנים כ־10 דקות.
- מוסיפים חצילים, זוקיני ופלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מחזירים את הפרגיות למחבת בין הירקות.
- בוחשים את המים עם התבלינים ומוזגים למחבת.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה ורבע. מדי פעם הופכים את הפרגיות.
מגישים עם אורז.
סלט עוף

מרכיבים
כ־2 כוסות שאריות עוף צלוי/אפוי שקצצתם דק
1 כוס עלי רוקט קצוצים
10 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות גדושות מיונז
גרידה מחצי לימון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ בצל סגול קצוץ דק־דק
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח־פלפל ומיונז לפי הטעם.
אוכלים בכריך עם ירקות.