אם הייתם צריכים לבחור ירק אחד כדי לקחת לאי בודד, בהנחה שתוכלו לאכול רק מהירק הזה במשך חודש שלם (בעוד חודש נשלח סירת הצלה להציל אתכם), מה הייתם בוחרים?
אני חושבת שאבחר במלפפונים. נכון שהעגבניות מתוקות ומיוחדות יותר, הגזר בריא ופלפל אדום הוא בכלל אושר גדול. אך המלפפון הוא הירק האולטימטיבי בעיניי: טעמו ניטרלי ועדין ובשל כך הוא משלים ומאזן כל סלט (אין סלט שאי אפשר להוסיף לו מלפפון), הוא עמיד ונוח לקחת לנשנוש בתיק, ותמיד טעים. הילדים אוהבים אותו, היפנים מטורפים עליו, היוונים חיים ממנו וגם אנחנו בישראל שבורכנו במלפפונים בגודל נורמלי ובטעם נפלא פשוט לא יכולים בלעדיו.
אז אם בחרתם לקחת מלפפון לאי הבודד, בוודאי תשמחו לדעת שהוא מכיל את רוב הוויטמינים שאתם זקוקים להם ביום יום כמו A, B ו־ C. הוא מרפא מחלות חניכיים, מקל על צרבת ועל כוויות מהשמש (שכמובן שכיחות ביותר באיים בודדים). הוא מכיל 90% מים ויכול למנוע התייבשות, ואם העיניים שלכם נפוחות תוכלו להניח עליהן פרוסות מלפפון שירגיעו אותן.
עונת המלפפונים בעיצומה וזה זמן טוב ליצור כותרות מהדהדות ולהפתיע את הסובבים בארוחות בלתי נשכחות ובמתכונים מיוחדים. התפריט הבא מושלם לימים החמים: פותחים את הארוחה בקוקטייל מסעיר, ממשיכים עם מנת דג קלילה מלווה בסלט מרענן, ומקנחים בגלידה חד־פעמית. אז אתם באים למטבח?
סביצ׳ה סלמון ומלפפון
מנה קיצית וטעימה שכבר התרגלנו לאכול במסעדות והגיע הזמן להכניס אותה הביתה. המרכיבים מוכרים וזמינים, מלבד דג טרי שצריך כמובן לקנות במיוחד. אף על פי שהרכבת המנה פשוטה ואורכת רק כמה דקות, מתקבלת תוצאה מרשימה וקלילה המתאימה מאוד למזג האוויר.

מרכיבים (3־4 מנות)
150 גרם סלמון טרי
1 מלפפון
1 נקטרינה (אפשר להחליף בכל פרי עונתי דומה שאתם אוהבים כמו מנגו, ענבים ואפילו אבטיח)
חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
1 כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. חותכים את הסלמון, המלפפון והנקטרינה לקוביות קטנות (בערך בגודל 1×1 ס״מ) ושמים בקערה גדולה.
2. מוסיפים כוסברה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
3. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
סלט מלפפונים ואבטיח
כבר דיברנו בעבר על שילוב אבטיח בסלטים, והנה עוד רעיון לשילוב מיוחד שגונב את ההצגה. המלפפון העדין מחמיא לאבטיח המתוק וביחד עם גבינת פטה ותירס מתקבל סלט מרענן במיוחד, ואני מבטיחה לכם שהוא יהיה הראשון להיגמר.

מרכיבים (4־5 מנות)
לסלט
2 כוסות אבטיח חתוך לקוביות של 1×1 ס״מ
2 מלפפונים גדולים חתוכים לקוביות של 1×1 ס״מ
1 כוס עלים ירוקים קצוצים לבחירתכם: בייבי, רוקט, גרגר נחלים, מיקרו ואפילו חסה קצוצה
100 גרם גבינת פטה או בולגרית חתוכה לקוביות
גרגרים מקלח תירס אחד או חצי כוס גרגרי תירס
לרוטב
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומתבלים סמוך להגשה.
קוקטייל טקילה מלפפון
הקיץ בחוץ הוא זמן נהדר להתחבר לברמן הפנימי שבכם ולהכין קוקטיילים משמחים עם מלפפונים.

מרכיבים (3 מנות)
2 מלפפונים לא מקולפים
100 מ״ל מים קרים
120 מ״ל טקילה
80 מ״ל טריפל סק
60 מ״ל ליים סחוט טרי (בערך משני לימוני ליים)
1 כף מי סוכר (אם אוהבים מתוק אז יותר)
קוביות קרח
אופן ההכנה
1. שמים את המלפפון והמים בבלנדר וטוחנים למרקם חלק ואחיד.
2. מעבירים את הנוזל שהתקבל דרך מסננת לתוך שייקר או צנצנת.
3. מוסיפים טקילה, טריפל סק, ליים וקרח ומנערים היטב.
4. מוזגים לכוסות ומקשטים בפרוסות מלפפון.
מוחיטו אבטיח ומלפפון
מרכיבים (20 מנות)
3 כוסות קוביות אבטיח קר (כרבע אבטיח בינוני)
500 מ״ל רום איכותי
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי (מיץ מכ־2 לימונים בינוניים)
½ כוס סירופ סוכר
½ צרור של נענע, נקי ומופרד לעלים (ללא הגבעולים)
2 מלפפונים, אחד מהם מקולף
קוביות קרח

אופן ההכנה
1. שמים את האבטיח ואת המלפפון המקולף בבלנדר וטוחנים למרקם אחיד.
2. מעבירים את הנוזל שהתקבל דרך מסננת לתוך קנקן גדול. מוסיפים רום, מיץ לימון, סירופ סוכר, נענע וקרח ומערבבים היטב.
3. פורסים את המלפפון הנותר לפרוסות דקות לקישוט.
4. מוזגים את המוחיטו לכוסות ומקשטים בפרוסות מלפפון.
5. ליצירת שוליים מסוכרים לכוס: ״מנקים״ את שולי הכוס בחתיכת לימון קטנה וטובלים את הכוס כשהיא הפוכה, בצלחת שטוחה קטנה מלאה בסוכר. רק לאחר מכן מוזגים את המשקה לכוס בזהירות.
סירופ סוכר
תוכלו להשתמש בסירופ גם להמתקת קפה קר!
מבשלים מים וסוכר ביחס של 1:1. מביאים לרתיחה, מוודאים שכל הסוכר נמס ומצננים היטב
מרטיני מלפפון
מרכיבים (מנה אחת)
80 מ״ל ג׳ין או וודקה
10 מ״ל ורמוט יבש
קוביות קרח
1 מלפפון (המלפפון יספיק ל־6 כוסות)
אופן ההכנה
1. מקלפים את המלפפון לכיוון אחד ויוצרים פרוסות ארוכות ודקות.
2. בשייקר (אם אין לכם שייקר השתמשו בצנצנת) שמים ג׳ין, ורמוט וקרח ומנערים היטב.
3. מוזגים לכוס ומקשטים ברצועת מלפפון ופלח לימון.
גלידת קוקוס ומלפפון
אם יש לכם מכונת גלידה המתכון הזה הוא בשבילכם, אבל גם אם לא – עם קצת זמן והשקעה תוכלו לזכות בגלידה מיוחדת ונפלאה בטעם מפתיע. נכון, זה קצת בלאגן, אבל מה לא עושים בשביל גלידה?

מרכיבים
לגלידה
500 מ״ל קרם קוקוס
6 כפות גדושות (כ־300 גרם) חלב מרוכז
3 מלפפונים שלמים לא מקולפים,
שטופים וחתוכים גס
1 כף אבקת מאצ׳ה (לא חובה)
5 כפות פיסטוקים
לקישוט
כמה פרוסות מלפפון
חופן פיסטוקים
אופן ההכנה
1. שמים בבלנדר את כל המרכיבים חוץ מהפיסטוקים, וטוחנים כשלוש דקות למרקם חלק ואחיד.
2. מוסיפים את הפיסטוקים וטוחנים עוד קצת עד שהם נטחנים לחתיכות קטנות אבל לא נעלמים לגמרי.
3. מעבירים את התערובת למכונת גלידה או (כמו שאני עשיתי) לכלי פלסטיק גדול. 4. מקפיאים למשך 3 שעות כאשר כל חצי שעה (נא לכוון טיימר!) מוציאים את הכלי ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את הגלידה שמתחילה לקפוא. חשוב שהכלי יהיה מספיק גדול כדי שיהיה אפשר לעבוד בתוכו עם בלנדר מוט.
4. כעבור 3 שעות ו־5 טחינות, מעבירים את הגלידה (שכבר מתחילה לקבל מרקם של גלידה רכה) לתבנית יפה (ממש לא חובה), מקשטים בפרוסות מלפפון ובפיסטוקים ומקפיאים עוד שעתיים.
5. מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.