נעים להכיר
* אני אלינור רחמים, בת 36, וגרה בתקוע. נשואה לעדיאל ואמא לחמישה ילדים. לפני 12 שנים השתתפתי ב"מאסטר שף", שם קיבלתי את ברכת הדרך שכנראה הייתי צריכה בשביל לדעת שאני עושה משהו טוב. מאז אני מנחה סדנאות אוכל וכותבת מתכונים. בשבועות הקרובים אשתף כאן את הטעמים שאני הכי אוהבת, ואני מזמינה אתכם להצטרף אליי למטבח. יהיה טעים.
כשחשבתי מה אביא איתי למפגש ההיכרות איתכם, מיד היה לי ברור: טעמים של בית, בדיוק כמו שהייתי מציגה את עצמי במקום עבודה חדש או בקהילה חדשה.
לכבוד המדור הראשון בחרתי מנות שאני אוהבת במיוחד, כל אחת מהן מזכירה לי רגע מופלא, ויחד הן יוצרות ארוחה נפלאה, כזו שאני אוהבת לארח איתה. במרכז השולחן אני מניחה את הסירים הגדולים וכולם מתאספים סביב ונהנים, אוספים רגעים של ביחד ואינסוף טעמים.

בצל ממולא אורז, חמוץ מתוק
סוד החמוץ מתוק במעטפת לימון וסוכר
5 כפות שמן להכנת האורז
8 בצלים
1 בצל קצוץ
5 עגבניות רכות ואדומות
3 גבעולי סלרי
2 כוסות אורז עגול
5 כוסות מים
4 כפות סוכר
כוס מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. הכנת הבצלים: חותכים את החלק העליון והתחתון של הבצלים ונפטרים מהקצוות.
2. חורצים קו מקצה לקצה ולעומק הבצל.
3. מניחים את הבצלים בסיר עם מים, לבישול של חצי שעה, עד שהבצלים יתרככו ויהיה ניתן להפריד בין השכבות.
4. מילוי: מחממים 5 כפות שמן בסיר, ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד שהוא מתרכך.
5. קוצצים דק את הסלרי ושלוש עגבניות ומוסיפים לסיר, ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
6. מוסיפים את האורז ו־2 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל, ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד לצמצום הנוזלים. האורז יהיה מוכן למחצה.
7. הרכבה: מפרידים את שכבות הבצלים.
8. ממלאים כל שכבת בצל בכף אורז, ומניחים בצפיפות זה לצד זה בסיר שטוח ומשומן.
9. כשהסיר מלא בשכבת בצלים צפופה חותכים את העגבניות הנותרות לפרוסות עגולות ומניחים מעל הבצלים.
10. מוסיפים 3 כוסות מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל.
11. מבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית, ומוסיפים מעט מים לפי הצורך כדי שהבצלים לא ייחרכו יתר על המידה. שימו לב: בסוף הבישול כשהבצלים רכים והאורז עשוי היטב אין צורך שיישארו נוזלים.

ירקות מוחמצים
1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
3 גבעולי סלרי חתוכים
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים
10 צנוניות חתוכות לרבעים
2 גזרים חתוכים למקלונים
3 כפות חומץ
3 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
מעט פלפל גרוס
מלח גס
אופן ההכנה
מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה, מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב.

לאפה ביתית על הגז
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
½ כוס (160 מ"ל) שמן
3 כוסות (160 מ"ל) מים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה קמח ויוצרים שלוש גומות. בגומה אחת מניחים סוכר, בשנייה מלח ובשלישית שמרים, ומערבבים כך שחומרי הגלם לא נוגעים ישירות זה בזה.
2. מוסיפים שמן ומים, ולשים היטב עד לקבלת תערובת בצק אחידה וחלקה. מוסיפים מים במידת הצורך.
3. משמנים את הבצק בחלקו העליון עם כף שמן ומניחים להתפחה ל־30 דקות.
4. מחממים מחבת טפלון.
5. קורצים עיגול מהבצק בגודל כדור טניס ומשטחים בעזרת הידיים על גבי משטח משומן.
6. מטגנים את הלאפה משני הצדדים עד לעשייה, 3-2 דקות מכל צד.
7. מגישים בכל ארוחה, והכי מומלץ להגיש לצד מטבלים.

מטבל פטרוזיליה ושום
מרכיבים
½ כוס שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
1. מניחים במכל של מעבד מזון את כל הרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח.
2. שומרים בצנצנת במקרר.
מרק קובה סלק ודלעת
שילוב מנצח למרק קובה
מרכיבים
למרק
3 כפות שמן
½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות גסות
3 עלי סלק חתוכים
4 סלקים אפויים, או בוואקום, חתוכים לרבעים
3 עגבניות קצוצות
½ כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
למילוי
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
½ ק"ג בשר טחון עם שומן
¼ כפית בהרט
מלח ופלפל לפי טעם
למעטפת
3 כוסות (160 גרם) סולת
1 כף שמן
½ כפית מלח
¼1 כוס (160 מ"ל) מים חמימים
אופן ההכנה
1. הכנת המרק: בסיר עמוק שמתאים למרק מחממים את השמן, ומוסיפים דלעת, שום, סלרי ועלי סלק. ומניחים לאידוי למשך 10 דקות על אש נמוכה.
2. מוסיפים את הסלק והעגבניות ומים עד לכיסוי של ¾ מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים במשך 30 דקות.
4. הכנת המילוי: במחבת מחממים שמן ומוסיפים את הבצל, השום והפטרוזיליה ומטגנים עד שהבצל מקבל גוון שקוף מעט.
5. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל ובהרט, ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
6. כשמגיעים לצמצום מוחלט של הנוזלים מניחים לצינון.
7. הכנת המעטפת: מניחים בקערה 3 כוסות סולת, שמן, מלח ומים, ולשים עד ליצירת בצק אחיד.
8. מניחים לבצק לנוח כשתי דקות, עד שהמים ייספגו בסולת והבצק יהיה נוח יותר לעבודה.
9. הרכבה: בעזרת ידיים משומנות קורצים עיגול בגודל כדור פינג פונג, משטחים אותו על היד, ומניחים במרכז כפית מהמילוי. סוגרים היטב לכדור ומשטחים מעט.
10. שימו לב שהמעטפת לא תהיה עבה מדי. כיף יותר לאכול קובה מלא בשר מאשר מלא סולת.
11. מוסיפים את כדורי הקובה לסיר המרק ומבשלים 30 דקות נוספות.
