הזוקיני הוא מהירקות הפחות מוערכים במטבח הישראלי, ואפילו שתמיד אפשר למצוא אותו, משום מה פחות רואים אותו אצלנו בצלחת. במדינות אחרות, לעומת זאת, הוא להיט. במטבח האמריקני, היווני והבריטי, בין השאר, הוא נפוץ מאוד, ותוכלו לראות אותו מככב בשלל מנות. אז בביקור הבא שלכם בלונדון תזכרו להזמין צ'יפס זוקיני, ותופתעו לגלות כמה הוא טעים. הנה כמה מתוכנים שיחזירו לו את כבודו האבוד.
גראטן זוקיני
מנה מעולה ומפתיעה שמכינים ממש בקלות, והיא טעימה גם קרה
לתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בערך, או לתבנית מלבנית סטנדרטית
רכיבים
5 זוקיני
1 מכל שמנת מתוקה
½ כוס חלב
1 שן שום מגוררת
מעט אגוז מוסקט טחון
½ מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות.
- פורסים את הזוקיני לפרוסות עגולות בעובי של כחצי ס"מ (עדיף בעזרת מנדולינה).
- מסדרים את פרוסות הזוקיני בתבנית בצורת רעפים.
- מערבבים את שאר החומרים ויוצקים בעדינות מעל פרוסות הזוקיני.
- אופים במשך 40-30 דקות, עד להזהבה יפה ואחידה. בודקים בעת האפייה אם צריך לסובב את התבנית כדי שהכול ייאפה באחידות.

עוגת זוקיני ושוקולד
מתכון מפתיע ונפוץ מאוד באמריקה. הזוקיני מעניק לחות ורכות לעוגה ומי שיטעם אותה בלי לדעת שיש בה ירק כלל לא יבחין בו
ל־3 תבניות אינגליש־קייק סטנדרטיות.
אפשר לחלק את המתכון לחצי, ולהכין בתבנית מלבנית קטנה.
רכיבים
600 גרם (כ־7) זוקיני מגורד
170 גרם חמאה רכה
150 גרם שמן צמחי
500 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3 ביצים גודל L
200 גרם יוגורט 3% לפחות
450 גרם קמח לבן
½ 1 כפיות אבקת אפייה
100 גרם קקאו
¾ כפית סודה לשתייה
כפית שטוחה מלח
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
- סוחטים מעט את הזוקיני המגורד ומניחים בקערה.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן, סוכר ווניל ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצים זו אחר זו.
- מוסיפים יוגורט ומעבדים מעט.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מוסיפים זוקיני ושוקולד קצוץ ומערבבים ידנית עד לאיחוד.
- מעבירים לתבניות משומנות מעט.
- אופים כחצי שעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך לא רטוב.
- לציפוי: ממיסים יחד שמנת ושוקולד ומוזגים על העוגות.

קציצות זוקיני בסגנון יווני
קציצות שמככבות כמעט בכל מטבח יווני לצד יוגורט סמיך וירקות
רכיבים
כ־5 זוקיני
1 כפית מלח
1 ביצה
1 שן שום כתושה
½ בצל סגול או 2 בצלי שאלוט קצוצים
מעט פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס
כ־100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
שמן לטיגון
להגשה
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט יווני
ירקות טריים
אופן ההכנה
- מגררים את הזוקיני בצד העבה של הפומפייה.
- סוחטים היטב, מערבבים עם המלח ומניחים במסננת לשעה לפחות להגרת כל הנוזלים.
- מעבירים את הזוקיני לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים. את הקמח יש להוסיף בהדרגה עד שמקבלים בלילה לא נוזלית מדי.
- מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר. עדיף להכין לפחות שעתיים-שלוש מראש.
- קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקרר.
- מחממים שמן במחבת בינונית בגובה 4-3 ס"מ לפחות.
- בעזרת הידיים מכדררים קציצות בגודל כדור פינג פונג פחות או יותר ומניחים בעדינות בשמן החם. הופכים כשמזהיב.
- מניחים את הקציצות המוכנות מעל רשת טיגון או נייר סופג.
- עדיף להגיש חם. מומלץ לצד יוגורט או שמנת מתוקה וירקות טריים.

סלט מנדולינה
הסלט האהוב עליי. חיתוך הירקות במנדולינה מעניק להם טקסטורה מדהימה שמשדרגת את הסלט
רכיבים
1 זוקיני ארוך ומוצק. אם מצאתם זוקיני צהוב, תוסיפו גם אותו
1 ראש שומר
כ־6 צנוניות
חסה שאוהבים, אני מעדיפה פריכה כמו אייסברג או לאליק
2 מלפפונים
מעט עגבניות שרי
חופן זיתי קלמטה
כחצי אבוקדו
גבינה שאוהבים: פקורינו, פרמז'ן, בייבי מוצרלה
לתיבול:
כפית חרדל דיז'ון גרגירים (לא חובה)
2 כפות מיץ לימון טרי
כף שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
אופן ההכנה
- בעזרת מנדולינה או קולפן רחב פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות הכי דקות שאפשר.
- את השומר, המלפפון והצנונית פורסים גם דק כמה שאפשר בסכין חדה או מנדולינה. פורסים גם את העגבניות והאבוקדו.
- את החסה קורעים ביד לחתיכות גדולות.
- מעבירים הכול לקערה גדולה.
- מתבלים ומתקנים לפי הצורך.
- אם רוצים, מוסיפים גבינה שאוהבים.
