נעים להכיר
שמי אסי רוז, אני אמא של מיכאל ורפאל ובת הזוג של נוי. בהמשך ישיר ללימודי נטורופתיה וגילוי מחלת הצליאק, יצאתי למסע של גילוי חומרי גלם חדשים וטכניקות ייחודיות שהוליד את המטבח שלי שאני שמחה להכיר לכם ־ ללא גלוטן, עם הרבה ערכים תזונתיים, והכי חשוב ־ קל ומהיר.
המסע שלי התחיל לפני קצת יותר משלושה עשורים, אי שם בסירים של סבתא אסתר שלי. שם עמדתי בגיל שנתיים וחצי על השרפרף הצהוב במטבח הקטנטן, הצנוע והמפואר ביותר בעולם, שבו ראיתי לראשונה את ידיה עובדות בניגון מופלא וקסום. זה היה ניגון אהבה כל כך גדול ועוצמתי שנכנס לתוך ליבי והשאיר אותי מוקסמת ממנו עד היום. במסע חיי הבנתי שהאוכל המופלא שלנו בשילוב האדמה והטבע הם דרך האבנים הצהובות שלי.
אחרי שירות קבע בחיל האוויר התחלתי את לימודי הנטורופתיה והכול התחבר לי – הטיפול המסור והעוטף בשילוב המזון המרפא והחיבור לאדמה. בזמן הלימודים אובחנה אצלי מחלת הצליאק והמטבח שלי התחיל להתפתח ולהיבנות. הקמחים האלטרנטיביים עוד לא היו באף בית, אז התחלתי לטחון כמויות קטנות של קמחי דגנים וקטניות וליצור מהם מטבח חדש בעל טכניקות עבודה שונות ומגוונות המותאמות בדיוק לאופי המרכיבים.
בהמשך הרגשתי שאני צריכה להעמיק את הידע שלי ויצאתי עם משפחתי למסע באיטליה, שם למדתי תואר שני מעמיק במדעי הגסטרונומיה באוניברסיטת Unisg שבאיטליה.
אני מאמינה שהמטבח הוא ארץ כל האפשרויות, יש בו שפע מדהים של מרכיבים שבשילוב נכון הם הופכים לביסים בלתי נשכחים כמו עדשים כתומות שנטחנות לקמח שממנו אפשר לאפות לחם עסיסי ומלא בטעם ובערכים תזונתיים. אני מציעה מתכונים שיש בהם איזון של כל הצדדים, יש בו חומרי גלם שיש לכולנו בבית, והוא לא מכיל מרכיבים עם שמות מפוצצים. כל מתכון מלא במחשבה כדי שיהיה קל, נגיש, עשיר ופשוט להכין אותו.
שימו לב, את המתכונים שלי מכינים בעזרת כוסות מדידה אוניברסליות לאפייה (לא לפי מדידה בכוסות שיש בבית או בכוסות חד פעמיות).
אני נרגשת לצאת איתכם למסע משותף מלא בטעמים, במרקמים ובארומות, וביחד ליהנות מאוכל מדהים, מזין, פשוט וקל להכנה כי זה כל הקסם.
עוגת שיש
העוגה שתמיד עושה תחושה של בית
לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
מרכיבים
4 ביצים M או L
¼ כוס שמן זית
½ כוס סוכר (ניתן להמיר בחלופה ראו בסוף המתכון)
½ כוס חלב צמחי או רגיל
1 כפית תמצית וניל
4 כפות רסק תפוחים או קופסת רסק תפוחים קטנה (113 גרם) – זה ה־סוד של העוגה!
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח שיבולת שועל
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
½1 כף קקאו
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות במצב טורבו, אפשר גם חום עליון ותחתון אם אין מצב טורבו.
- מניחים בקערה ביצים, שמן, רסק תפוחים, סוכר, חלב ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את הקמחים ואבקת אפייה ומערבבים.
- מעבירים ¾ מהבלילה אל תבנית האפייה.
- לבלילה שנשארה בקערה מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב. מוזגים את בלילת הקקאו מעל לבלילת הווניל. בעזרת קיסם מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
- מכניסים לתנור לאפייה במשך 35-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
* העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים.
אם לא אוהבים, אלו התחליפים:
- את הסוכר אפשר להחליף בחצי כוס סירופ מייפל. במקרה שמחליפים צריך להוסיף עוד רבע כוס קמח שיבולת שועל או קמח שקדים.
- את קמח השיבולת שועל אפשר להמיר בקמח כוסמין, ולשים לב לא להשתמש ביותר מ־½2 כוסות קמח שקדים, ולא יותר משתי כוסות קמח שיבולת שועל.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
מאפינס בננה
10-12 מאפינס
מרכיבים
2 בננות בשלות
3 ביצים
¼ כוס סירופ מייפל
1 קורט קטנטן של מלח
¼1 כוס קמח שיבולת שועל או שתי כוסות קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה (כ־10 גרם)
אפשרויות לתוספות:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
¼ כוס צימוקים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות. עדיף על מצב טורבו אבל לא חייב.
- מניחים בקערה גדולה את הבננות ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התוספות ומערבבים (אפשר גם בלי תוספות). מוזגים את הבלילה לתבניות שקעים מרופדות בעטרות נייר – ¾ מגובה השקע, ולא עד למעלה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
* המאפינס נשמרים בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים או במקפיא במשך חודש וחצי.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
עוגיות טחינה
העוגיות שמזכירות את הבית של סבתא
15-8 עוגיות
מרכיבים
1 כוס טחינה גולמית או ממרח שקדים
¼ כוס סירופ מייפל או סירופ אגבה
1 קורט קטנטן של מלח
¼1 כוס קמח שקדים או ¾ כוס קמח שיבולת שועל
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות, עדיף מצב טורבו אבל לא חובה.
- מניחים בקערה טחינה, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה. אם העיסה יוצאת לכם דביקה יחסית, אפשר להוסיף 2־1 כפות קמח.
- בעזרת ידיים יבשות ונקיות יוצרים כדור בצק, וממנו קורצים עיגולים קטנים. מועכים מעט כל עיגול ומסדרים בתבנית.
- מכניסים לתנור ל־10 דקות. העוגיות מוכנות כשהן יציבות ומעט שזופות.
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה במשך ארבעה ימים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם