לעוגייה אחת גדולה
מרכיבים
1 כף ממרח שקדים או חמאת בוטנים או טחינה גולמית
1 כף סירופ מייפל או דבש או סילאן
1 קורט קטנטן של מלח (ממש כמה גרגירים)
4 כפות קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר ב־5 כפות קמח שקדים)
1 קורט קטנטן של אבקת אפייה
תוספות:
1 כף שוקולד מריר קצוץ או פצפוצי שוקולד צ’יפס או כל תוספת שאתם אוהבים
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אופן ההכנה
- מחממים טוסטר (כן, זה שמכינים בו סנדוויץ'־טוסט. אפשר גם בתנור הרגיל כמובן).
- בקערית מניחים ממרח שקדים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לבצק דביק.
- מוסיפים את השוקולד או תוספת אחרת שרוצים ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד, יוצרים ממנו כדור ומשטחים לעובי אחיד בין שתי הידיים.
- מניחים את העוגייה על נייר אפייה ומניחים מעל נייר אפייה נוסף, ומכניסים לטוסטר.
- זמן האפייה הוא בין 2 ל־5 דקות, משתנה בהתאם לטוסטר שיש לכם. העוגייה מוכנה כשהיא מעט יבשה ומקבלת פסי צריבה יפים וזהובים.
- מצננים מעט ומגישים שלמה או חתוכה לקוביות קטנות. העוגייה נשמרת בצנצנת אטומה עד יומיים.
* איך טוחנים קמח שיבולת שועל? מכניסים לבלנדר / מטחנת תבלינים / מטחנת קפה / בלנדר שייק חצי כוס שיבולת שועל וטוחנים היטב עד לקבלת קמח. שימו לב – אנחנו רוצים לקבל קמח דק־דק ממש כמו ענן ובלי פירורים נראים לעין.