לא צריך הרבה בשביל להכין ארוחה טעימה ומזינה בכמה דקות של עבודה. מספיק טוסטר, קערה אחת וכמה חומרי גלם שוודאי נמצאים במזווה שלכם. וכמובן, כמו כל המתכונים שאני מכינה – נטול גלוטן.
הרעיון למנות קטנות, מזינות, ולא פחות חשוב – טעימות, התחיל לפני כמה שנים כשהייתי אמא מניקה לתינוק פצפון וכל מה שרציתי זה ביס מזין, קל להכנה (לפעמים כזה שמספיקה לו רק יד אחת), מהנה וסופר טעים. וכך גיליתי עולם מופלא של הכנת מתכונים קלים ומהירים בטוסטר, שהם ממש לא רק לחם וגבינה צהובה. כשיוצאים מהקופסה, הדרך לגילויים חדשים שאפשר להכין מהטוסטר היא נפלאה. אני מכינה בו לחם לכריך טוב ומזין, עוגיות, פנקייקים ואפילו קציצות טונה.
* איך טוחנים קמח שיבולת שועל? מכניסים חצי כוס שיבולת שועל לבלנדר / מטחנת תבלינים / מטחנת קפה / בלנדר שייק, וטוחנים היטב עד לקבלת קמח. שימו לב – אנחנו רוצים לקבל קמח דק־דק ממש כמו ענן ובלי פירורים נראים לעין.
* שימו לב, את המתכונים מכינים בעזרת כוסות מדידה אוניברסליות לאפייה (לא לפי מדידה בכוסות שיש בבית או בכוסות חד־פעמיות).
עוגיית פתי–בר
לעוגייה אחת
רכיבים
1 כף נדיבה של ממרח שקדים או כל ממרח אגוזים מועדף
2 כפות סירופ מייפל
1 קורט קטנטן של מלח
3 כפות קמח שיבולת שועל או 4 כפות קמח שקדים
1 קורט קטנטן של אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את הטוסטר לחום גבוה.
- מניחים בקערה ממרח שקדים, מלח, סירופ מייפל, קמח שיבולת שועל ואבקת אפייה, ומערבבים לעיסה אחידה ודביקה.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה, מעבירים אליו את העיסה ומניחים עליו נייר אפייה נוסף.
- משטחים את העיסה בין שני ניירות האפייה לעובי אחיד ולא דק מדי.
- מכניסים את העוגייה בתוך ניירות האפייה אל הטוסטר למספר דקות עד לקבלת פסי צריבה יפים וזהובים על העוגייה.
- מוציאים את העוגייה מהטוסטר ומצננים (היא מתקשה והופכת לפציחה רק אחרי קירור). אם רוצים לחתוך אותה לריבועים קטנים יש לעשות זאת כשהעוגייה עדיין חמה.
* העוגייה נשמרת עד יומיים בקופסה אטומה על השיש.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
קציצות טונה
8 קציצות
רכיבים
1 פחית טונה (כ־160 גרם) בשמן/במים
1 ביצה
¼ כוס קמח שיבולת שועל (אפשר להמיר בכל קמח שתבחרו)
½ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
אפשר להוסיף, לא חייבים:
1 גזר קטן מגורד דק
¼ כפית אבקת שום או שן שום כתושה
כל תבלין שאוהבים
אופן ההכנה
- מחממים את הטוסטר על עוצמת חום גבוהה.
- מסננים היטב את הטונה מהנוזלים ומניחים בקערה עם שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- יוצרים כדורים ומסדרים ברווחים על נייר אפייה מעט משומן, מניחים מעל הקציצות נייר אפייה נוסף ומכניסים לטוסטר ל־8-10 דקות.
- מגישים לצד ירקות ומטבל.

פנקייק מהיר
לפנקייק אחד
רכיבים
1 ביצה
1 כף סירופ מייפל או כל ממתיק אחר שאוהבים
2 כפות חלב מכל סוג
3 כפות קמח שיבולת שועל או כוסמין או 5 כפות קמח שקדים
1 קורט קטנטן של מלח
¼ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את הטוסטר לחום הגבוה ביותר.
- בוחשים בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים את התערובת על נייר אפייה משומן משני צדדיו ומשטחים לצורת מלבן.
- מכניסים לטוסטר את הפנקייק בתוך נייר האפייה למספר דקות עד לקבלת פנקייק אפוי ותפוח עם פסי צריבה יפים.
- מוציאים מהטוסטר וחותכים את הפנקייק לקוביות, ומגישים לצד סירופ מייפל ופירות טריים או כל תוספת שאוהבים.
* הפנקייק נשמר בקופסה אטומה במשך שלושה ימים במקרר.

סנדוויץ' מלחם שיבולת שועל וקוטג'
רכיבים
1 ביצה
2 כפות קוטג׳
1/3 כוס שיבולת שועל דקה/עבה
1 קורט קטנטן של מלח
¼ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את הטוסטר לחום גבוה.
- מניחים בקערית את כל הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת באופן אחיד לצורת מלבן (לא שטוח מדי) על נייר אפייה משומן ומכניסים לטוסטר לאפייה של מספר דקות, עד שהתערובת נאפית ומתייצבת. זמן האפייה תלוי בעוצמת החום של הטוסטר שלכם.
- את הפרוסה שנוצרה מחלקים לשני חצאים שווים. על חצי אחד מורחים ממרח שאוהבים, מניחים ירקות טריים וחביתה, וסוגרים עם החצי השני של הלחם.
* הלחם נשמר אחרי צינון מלא בכלי אטום במקרר במשך יומיים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם