
אחרי חגיגות השיא במספר התיירים שהגיעו לישראל בשנה שעברה – 4.1 מיליון – מגיעים כעת גם המספרים המרשימים המסכמים את הפדיונות שרשמו בתי המלון בשנת 2018. מתברר שלמרות פריחת התיירות השיתופית והלינה בדירות ובבתים פרטיים (Airbnb וכדומה), פדיונות המלונות הישראלים בשנת 2018 עמדו על 12 מיליארד שקל, עלייה של 8% לעומת השנה שלפניה. לפי הנתונים שהציגה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 57% מהפדיון – 6.9 מיליארד שקל – הגיעו מלינה של ישראלים (עלייה של 4%), ו43% מהפדיון – 5.2 מיליארד שקל – הגיעו מתיירים שהגיעו מחו"ל (עלייה של 13%).
הפדיון הממוצע ללינה בישראל עמד בשנת 2018 על 136 דולר (קצת פחות מ-500 שקל). הישראלים השאירו 2.4 מיליארד שקל בבתי המלון באילת, פער משמעותי מול כל הערים האחרות בישראל. התיירים מחו"ל השאירו באילת 'רק' 259 מיליון שקל, מול פדיון של 1.7 מיליארד שקל שהשאירו תיירים בתל־אביב ו-1.6 מיליארד שקל בירושלים.

שר האוצר משה כחלון ממשיך לנופף בשינוי המגמה במחירי הדיור, אולם הוא בוודאי רואה שקצב הירידה השנתי רק הולך ופוחת בחודשים האחרונים. על פי הנתונים החדשים של הלמ"ס, לאחר שחודש ינואר הסתיים ביציבות מחירים בשוק הדיור (0%), הירידה השנתית – ינואר עד ינואר – עומדת כעת על 0.7% בלבד. רק לפני חודש חגג כחלון ירידה שנתית של 1.4%, לאחר שחודש קודם לכן הוא חגג קצב ירידה שנתי "חסר תקדים" של 2.3%. ואם במגמה עסקינן, אז בחודשים האחרונים היא בהחלט לא לטובתו.
יתרה מכך: המאבק במשקיעי הדירות וההמתנה של מחוסרי דירות רבים 'על הגדר', עד שיתבהרו פני הדברים, ממשיכים להעלות פה את מחירי השכירות. מדד הדיור במדד המחירים לצרכן, הכולל את השינוי במחירי השכירות, רשם בפברואר עלייה חודשית של 0.3% והשלים עלייה שנתית – מפברואר עד פברואר – של 2.7%. בזמן שמחוסרי הדיור מחכים לצניחת מחירי הדירות שלא ממש מגיעה, הם נאלצים לשלם יותר על שכירות.