החוק האירי האוסר על צריכת מוצרים ושירותים מ"התנחלויות בלתי חוקיות" לא יתוקצב בידי הממשלה באירלנד. כך סוכם, לדברי שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן (כולנו), בשיחות שהיו לו עם שר החוץ והמסחר האירי סיימון קובני. החוק נועד להחרים מפעלים ויצרנים קטנים ביישובי יהודה ושומרון.
הצעת החוק, שקודמה בידי חברת הסנאט פרנסס בלאק, אושרה בחודשים האחרונים בבית הנבחרים העליון של אירלנד ולאחר מכן גם בבית התחתון. היא כוללת קנס של 250 אלף אירו ועד חמש שנות מאסר על מי שירכוש מוצרים או יעסוק במסחר עם יישובי יהודה ושומרון, הגולן ומזרח ירושלים. פעילי תנועת החרם, שסייעו לקדמו, בירכו על חקיקתו. בישראל הוקיעו את המהלך. משרד החוץ הגדיר את החוק מתקפה צבועה ואפליה אובססיבית.

בעקבות החקיקה זומנה שגרירת אירלנד בישראל אליסון קלי לשיחת נזיפה, ובה הובהר לה ש"לחקיקה הצבועה והאנטישמית יהיו השלכות קשות על יחסי ישראל־אירלנד ועל מעמדה באזור". גורמים ישראלים ניסו גם להסביר כי החוק רק ישיג מטרה הפוכה, ויפגע כלכלית בפלסטינים המועסקים באזורי תעשייה ביו"ש.
יש לציין כי לכל אורך החקיקה, שמסלולה המלא טרם הושלם, התנגדה ממשלת אירלנד לחוק. חוץ מהעניין העקרוני, החשש הממשלתי נובע מכך שלאירלנד אין בעצם סמכות לנהל מדיניות סחר משל עצמה, והיא כפופה לחוקי האיחוד האירופי. חוק כזה עלול לחשוף את אירלנד לתביעות משפטיות, ואף לגרום לה נזק כלכלי – למשל במקרה שחברות בינלאומיות המנהלות את עסקיהן במקומות רבים יעדיפו להפסיק את ההתקשרות דווקא עם אירלנד ולא עם יו"ש.
לאישורו הסופי של החוק דרוש תקצוב מהממשל האירי, וכעת נמסר מהשר כהן כי על פי הסיכום בינו ובין השר קובני, הממשל יפעל למניעת התקצוב ובכך יעצור את החקיקה. "אני מודה לשר החוץ והמסחר האירי שהודיע שיעמוד לצד ישראל וימנע את תקצוב החוק להחרמת מוצרים מיהודה ושומרון", מסר כהן. "ניסיונות ההחרמה של יוזמי החוק באירלנד הם בזויים, פתטיים וצבועים. חרם על מוצרים מיהודה ושומרון רק פוגע בסיכויים לשלום, בדו־קיום וביציבות אזורית. חלפו הימים של הטלת חרם על ישראל – אזרחי אירלנד ימשיכו ליהנות מהסחורה המיוצרת ביהודה ושומרון".
תגובתו של השר קובני לא התקבלה.