שבעה יישובים חקלאיים במועצה האזורית גולן פועלים בימים אלו להקמת חממות ענק לגידול קנביס רפואי, וזאת בעקבות רפורמת הקנביס הרפואי שנכנסה לתוקף לפני כחצי שנה. הגדול מבין יישובי הגולן שנכנסים לענף המשגשג הוא המושב השיתופי־דתי קשת, שקיבל היתרי בנייה לבניית חווה בשטח של 15 דונם. המושב מתעתד להקים במתחם גם מפעלים לעיבוד מסחרי של צמח המרפא משכך הכאבים. המתחם כולו, שישתרע על פני 32 דונם, יוקם בשטח היישוב, סמוך לבתי התושבים. בקשת מסבירים כי הוא יאובטח, וישתלב בנוף המקום.

ההחלטה על הכנסת ענף הקנביס, שבמשך שנים היה לא חוקי בישראל, היא פועל יוצא של המצוקה החקלאית הגדולה. "אין ספק שהמצב של החקלאות המסורתית מורע מיום ליום, גם בגלל סוגיית המים וגם בגלל האקלים המשתנה", אומר אביר שושני, מרכז המשק של המושב ומייסד פעילות הקנביס. "בצמח הקנביס אתה שולט במאה אחוז כמעט בתנאי האקלים והמים וההזנה, והכול מתוחכם ומבוקר. תמורת יחידת ייצור קטנה יחסית תוכל להרוויח הרבה יותר ממה שאתה מרוויח היום".
ההערכה היא כי הרווח הנקי שיוכל להכניס המושב מכל דונם קנביס הוא פי 20 מזה המושג בכל גידול אחר בחקלאות המסורתית. "אנחנו מדברים כרגע על ייצור של 7 טון תפרחת יבשה לשנה. התפרחת משמשת לעישון, אבל העתיד טמון לדעתי במיצוי התפרחות האלו, ולאחר מכן טיפול במיצוי כבסיס ליצירת תרופות, תכשירים קוסמטיים ועוד", מוסיף שושני.
במושב מחפשים כעת שותף משקיע שיביא ניסיון בגידול קנביס ובשיווקו. "יש למושב הכסף הנדרש להשקעה בקנביס, אנחנו צריכים שותף בעל ידע ויכולת. הידע בארץ בכל הקשור לגידול המוני של קנביס מצומצם יחסית, והתחושה היא שזה ממש ליצור יש מאין".