עשרות אלפי תושבי עוטף עזה והנגב המערבי סובלים זה כחודש מתקלות קשות, חוזרות ונשנות, בקליטת רשתות הסלולר, כתוצאה מפעילות ביטחונית של צבא מצרים בשטח סיני, מעבר לגבול הדרום. התקלה מתבטאת בקושי להוציא ולקבל שיחות טלפון, הפרעות בקליטה וחסימה מלאה של הרשת.
ראש המועצה האזורית אשכול גדי ירקוני נפגש אתמול עם שר הביטחון אביגדור ליברמן, והעלה בפניו את הסוגיה. "השר הסביר את הרגישות המדינית סביב שיתוף הפעולה עם המצרים, ואמר שמנסים להגיע להבנות ולהימנע מנקיטת צעדים חד־צדדיים שעלולים לפגוע בשיתוף הפעולה", אמר ירקוני לאחר הפגישה. אך בשביל התושבים המיואשים, המציאות בלתי נסבלת. היא מסבה נזק כבד לבעלי עסקים, וחמור מכך, רשתות התקשורת המשותקות עשויות לגרום לבעיה ביטחונית.

"החזירו אותנו 30 שנה לאחור, לתקופת האבן", אומר אורי אלון, בעלי אתר התיירות החקלאי 'שביל הסלט' במושב תלמי־יוסף בחבל אשכול. "התקשורת לא קיימת בכל המכשירים הניידים, הוואטסאפ לא עובד, בתוך הבתים אין רשת אינטרנט וגם בשיחות בטלפון הנייח אנחנו חווים הרבה תקלות. קבוצות שאמורות להגיע לביקור לא מצליחות לתקשר איתנו, הזמנות של לקוחות חדשים לא מגיעות, ויש ירידה של 40 אחוזים בביקוש, שאנחנו תולים אותה בבעיות התקשורת. לבעלי עסקים קטנים, מטפלות ובעלי פיצריות אין בכלל עבודה, כי הכול מבוסס על תיאום בטלפון הנייד".
לדברי אלון, "גם מבחינה ביטחונית, ההודעות מצוותי החירום ביישוב מועברות אלינו בטלפון הנייד, ואי אפשר לתפקד כך". תושבת קיבוץ ניר־עם ליד שדרות סיפרה שביום רביעי אירעה פריצה בקיבוץ, אך התושבים לא יכלו אפילו להתקשר למשטרה. "זה אבסורד. גם כך המצב הביטחוני פה בעייתי, ותקשורת היא דבר הכרחי. אם זה היה קורה בתל־אביב כבר מזמן היו הופכים את המדינה כדי למצוא פתרון, אבל כשמדובר בתושבי הדרום זה אחרת".
הדיווחים על המציאות הקשה עלו והגיעו עד לירושלים. "כל עוד המלחמה של מצרים מול דאעש תימשך, אנחנו נהיה חסומים", מתלונן ח"כ חיים ילין (יש עתיד), לשעבר ראש המועצה האזורית אשכול ותושב עוטף עזה. "יש לכך השלכות רבות, ביטחוניות וכלכליות, ובמיוחד לחקלאות על הגבול. מערכות ההשקיה הממוחשבות לא מתפקדות, וחקלאים נאלצים להתקרב פיזית לגבול, לעיתים לאזורים שצה"ל לא מאשר להגיע אליהם. משרד התקשורת מוכרח לדאוג לחלופה טכנולוגית דוגמת תדר ניסיוני, ולנסות להקל על התושבים".

לפי דיווח ב'גלובס', מקור השיבושים אינו בפעילות מיסוך של רשתות הסלולר המצריות מטעם הצבא שמעבר לגבול, אלא בפגיעה טכנולוגית מכוונת באתרי סלולר ישראליים סמוכים לגבול, במסגרת הלחימה מול שלוחת דאעש בסיני ולנוכח החשד שלוחמי המדינה האסלאמית משתמשים ברשת הישראלית. עוד נטען שישראל מודעת לכך, אך נמנעת מתגובה להפרת הריבונות.
שר התקשורת איוב קרא רמז לסיטואציה המורכבת מבחינה מדינית וביטחונית בשבוע שעבר, בעת שדיבר מעל בימת הכנסת. הוא העריך אז שהיא תיפתר בתוך ימים ספורים. "לא נתקלנו בבעיה הזו בעבר, וכל גורמי המקצוע פועלים בעניין", אמר השר קרא. "אני מעריך שזה יכול להיפתר בכל יום. האופציות האחרות הן ללכת למהלכים לא טובים, מרחיקי לכת… בעקיפין זה משרת את המדינה, לטווח הרחוק זה עושה טוב". קרא העדיף לא לשוחח בעניין עם 'מקור ראשון', ומלשכתו נמסר שהנושא מטופל בדרגות המדיניות והביטחוניות הבכירות, והם מנועים מלהתייחס אליו.
ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "לצערנו הפתרונות הטכנולוגיים אינם רלוונטיים לפתרון התקלה במקרה זה. העניין נמצא בטיפול הדרג הבכיר, המדיני והביטחוני, יחד עם השר, למציאת פתרון לבעיה. ביום ראשון יקיים שר התקשורת קרא כינוס חירום בנושא בשער־הנגב, בהשתתפות ראשי היישובים ונציגי צה"ל וחברות הסלולר".