דוחות רווחים משלוש חברות הנסיעות המקוונות הגדולות בעולם הראו שצרכנים מוכנים "לבלוע" מחירים גבוהים כדי לקבל את טיול הקיץ השנתי שלהם לחו"ל.
Airbnb, Expedia ו-Booking דיווחו כולן על תוצאות הרבעון השני של השנה ביום חמישי, והציגו תמונות שונות של מה שהוגדר על פי רוב כקיץ סוער של נסיעות בינלאומיות. עם זאת, המגמה השכיחה ביניהם הייתה מחירים גבוהים יותר – מטיסות לבתי מלון והשכרת דירות לטווח קצר – והעדפה לחופשות באירופה או באסיה.
המרוויחה הגדולה מכך היא חברתBooking, שכמעט 90% מההכנסות שלה מגיעות מאירופה. The Norwalk, החברה שבבעלותה אתר הזמנת הנחות Priceline וחיפוש הטיסות Kayak, דיווחה על הכנסות שעלו ב-27% וסך ההזמנות ברוטו עלו ב-15%. התעריפים היומיים הממוצעים למקומות לינה עלו בכ-9 אחוזי נקודות לעומת שנה קודם לכן, אמרה החברה, כאשר התעריפים גבוהים באסיה ונמוכים בארה"ב.
"בטווח הארוך, אנשים תמיד ימשיכו לרצות לנסוע", אמר המנכ"ל גלן פוגל ב-Bloomberg TV ביום שישי. "ובעצם אתה יכול להעריך שהנסיעות יגדלו מהר יותר מהתמ"ג". פוגל מצפה ל"שיא בעונת הנסיעות ברבעון השלישי" של השנה.
למרות שמחירי הכרטיסים נותרו גבוהים עבור טיסות בינלאומיות, נראה שמטיילים עדיין מוכנים להשקיע בחוויות מעבר לים שהחמיצו במהלך מגיפת הקורונה. עבור האמריקנים, הדולר החזק גם גורם לטיול לאיטליה להיראות אפילו יותר מושך. גם ערי תיירות פופלריות חזרו לרשימת הקטגוריות, אחרי מספר קיצים בהם חופשות בסביבה כפרית ומקומית יותר גדלו באופן משמעותי על חשבונן.
חברות תעופה גלובליות, כמו יונייטד ודלתא, העלו את תחזיות הרווח השנתיות שלהן על חוזק בהזמנות בינלאומיות ואמרו שהן רואות ביקוש חזק שנמשך אל תוך הסתיו. מריוט אינטרנשיונל העלתה את הערכות הרווח שלה לשארית שנת 2023, כאשר מלונות באסיה ובאירופה מניעים את הצמיחה בהכנסות. במקביל, חברות מתמקדות בארה"ב כמו JetBlue ואלסקה אייר נאלצות להוזיל מחירים עבור נסיעות בתוך ארה"ב.
מחירים גבוהים יותר באים לידי ביטוי גם במחירי הלינה ב-Airbnb, שם התעריפים היומיים הממוצעים זינקו ב-42% מאז 2019 ל-166 דולר בסוף יוני. אבל הכל קשור למיקום: התעריפים היומיים הממוצעים ירדו ב-1% בצפון אמריקה ברבעון השני לעומת שנה קודם לכן, בעוד שבאירופה, במזרח התיכון ובאפריקה הם עלו ב-8%.
נראה שזה לא הרתיע מטיילים, שהזמינו 115.1 מיליון לילות וחוויות ב-Airbnb ברבעון השני, עלייה של 11% מהשנה שעברה – שכבר הייתה גבוהה – והרבעון השני הגבוה ביותר של Airbnb אי פעם. המחירים הגבוהים גם הביאו את Airbnb לרבעון השני הרווחי ביותר אי פעם על בסיס כללי חשבונאות מקובלים.
Airbnb, שבסיסה בסן פרנסיסקו, אמרה שאנשים נוסעים למרחקים ארוכים יותר וכי הלילות בחו"ל שהוזמנו דרך האתר עלו ב-16% במהלך הרבעון. במיוחד הנסיעות לאסיה ואזור האוקיינוס השקט גדלו ביותר מ-80%, ולילות וחוויות שהוזמנו לצפון אמריקה על ידי אורחים מחו"ל עלו בכ-20% לעומת שנה קודם לכן. הביקוש הצרכני הכולל השתפר במהלך הרבעון השני, כאשר מספר הלילות גדל ב-10% לעומת שנה שעברה באפריל ו-15% בהשוואה לשנה ביוני. Airbnb גם אמרה שיותר מטיילים חוזרים לערים, המעוז המסורתי שלה, כאשר ההזמנות לרישומים עירוניים בצפיפות גבוהה עלו ב-13%.