כשדוידל'ה בארי (68) הקים את עמותת אלע"ד בשנת 1986, קשה להאמין שהיה מי שחשב שהיא תהפוך למעצמה שהיא כיום, אולי מלבד דוידל'ה בעצמו. "אל עיר דוד" נקרא שם הארגון, ובארי, אחרי שנים בתפקידים בכירים ביחידות עילית בצה"ל, התכוון לכל מילה.
לאחר עשורים ארוכים שבהם בקושי דרכה כף רגלו של יהודי באזור כפר סילוואן, ואפילו שמו וזהותו העתיקים של המקום כמעט נמחקו מדפי ההיסטוריה, החלו בארי ומעגל מקורבים במאמץ לחזק את הנוכחות היהודית במקום. בזכות עבודתו של בארי ושל העמותה, כיום מונה עיר דוד יותר ממאה משפחות, ופעילותה התרחבה מהרחוב העתיק ביותר בירושלים אל הר הזיתים, ארמון הנציב, גיא בן הינום ועוד.
אך העבודה לא הסתיימה בהקמה ובהרחבה של הנוכחות היהודית הקבועה. בארי פעל במרץ לא רק להפוך את עיר דוד לעוד שכונה שהיא מובלעת יהודית קטנה במזרח ירושלים, אלא לאימפריה תיירותית. וגם כאן, ההצלחה הייתה מטאורית. כיום מצליח האתר, הגדוש בהיסטוריה עתיקה ובאטרקציות חדשות, לגרור אליו מאות אלפי מבקרים בכל שנה – חיילים ואזרחים, יהודים וגויים, מהארץ ומהעולם.
בארי פעל לא רק להפוך את עיר דוד למובלעת יהודית קטנה במזרח ירושלים, אלא לאימפריה תיירותית. וההצלחה הייתה מטאורית
מלבד ההצלחה המסחררת בתחום התיירות והפיכתה של עיר דוד לאחד האתרים הפופולריים ביותר בישראל, עיר דוד תחת ניהולו של בארי היא מכונת גיוס כספים משומנת ומתקדמת. אנשי עסקים ושועי עולם העניקו לעמותה מאות מיליוני דולרים בשנים האחרונות. בארי עושה זאת ללא רעש וצלצולים. הוא ואנשיו מעדיפים לפעול בשקט, בסודיות, הרחק מאוד מאור הזרקורים. ידיעות על תרומות עתק שמצליח בארי לגייס מדמויות כמו המיליארדר הרוסי־ישראלי רומן אברמוביץ' יגיעו בדרך כלל מ"הארץ", שחרדתם העמוקה מפעילותו של בארי נחשבת בעיני אנשי ימין רבים לתעודת ההכשר הטובה מכול.
אך בסוף מצא אור הזרקורים את בארי. ב־2017, קצת יותר מ־30 שנה מאז נגאלו הבתים הראשונים ושוקמה בריכת השילוח, הודיע שר החינוך דאז נפתלי בנט על זכייתו בפרס ישראל על מפעל חיים. "בזכות דוד בארי מיליוני חיילים, סטודנטים ותלמידים נחשפים אל ההיסטוריה של ירושלים, כפי שלא יכלו לעשות מעולם", אמר בנט. "בארי, איש חזון ומעשה, קצין בסיירת מטכ"ל וביחידת דובדבן, איש ספרא וסייפא, ראוי לתודה שלנו על מפעל חייו, שהוא מפעל חיינו".