אלי גרונר (51) מכהן כשותף בזרוע ההשקעות של קוך תעשיות (Koch Industries), החברה הפרטית הגדולה ביותר בצפון אמריקה. לפני כן, כיהן בתפקיד מנכ"ל משרד ראש הממשלה במשך כארבע שנים.
מיד כשהצטרף לקוך ופתח את המשרד בישראל בתחילת 2019, צלל גרונר עמוק לתוך ההיי־טק הישראלי. הוא הוביל השקעות של מאות מיליוני דולרים בישראל, מתוך כשני מיליארדים של הקבוצה כולה. גרונר הוביל השקעות גדולות במגוון תחומים וחבר בדירקטוריונים של חברות ישראליות מובילות: ImmunAI, Syte, ProteanTecs, Pliops, Speedata, Percepto ו־Via.
גרונר ממעט להביע בפומבי דעה על המדיניות הממשלתית מאז עזב את תפקידו כ"מנכ"ל המדינה", על אף שהוביל את רוב מהלכי המדיניות הישראלית החשובה בשנים 2015–2018. בין המהלכים הנושאים את חותמו פיתוח מאגר לווייתן ("מתווה הגז"), התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית, התוכנית הלאומית להורדת רגולציה (שזכתה לשבחים רבים מה־OECD, אך הופסקה אחרי שגרונר פרש), הקמת מערך הסייבר הלאומי והתוכנית לאכיפת תכנון ובנייה (לימים "חוק קמיניץ" שבוטל אף הוא לאחר שפרש).
קוך מייחסים חשיבות למימוש פוטנציאל הצמיחה של החברות שלהם, וגרונר זוכה להערכה רבה מצד החברות והמשקיעים כאחד
למרות פניות רבות מהמגזר הציבורי והפוליטי בשנים האחרונות, גרונר מתמקד בבניית פלטפורמת השקעות ייחודית עבור ההיי־טק הישראלי. קוך משקיעים לטווח ארוך ומייחסים חשיבות גדולה למימוש פוטנציאל הצמיחה של החברות שלהם, בלי להפעיל לחץ למכירה מוקדמת. כיוון זה הוא יוצא דופן בנוף ההיי־טק הישראלי, וגרונר זוכה להערכה רבה בקהיליית ההיי־טק מצד החברות והמשקיעים כאחד.
נוסף לפעילות המקצועית, הוא חבר בדירקטוריון של תגלית, תוכנית וקסנר הישראלית, פרס בראשית והמרכז הישראלי להתמכרות.
גרונר נולד בארצות־הברית וגדל בעיר הקטנה בינגהמטון שבמדינת ניו־יורק. ביולי 1985 עלה עם משפחתו לישראל ולמד במחזור הראשון של מכינת בני דוד בעלי (שם למדו גם שלושת בניו). ב־1989 התגייס לצה"ל, שירת כלוחם בחטיבת הצנחנים ונבחר להיות קשרו של מפקד החטיבה משה (בוגי) יעלון.
גרונר חזר לארה"ב פעמיים – פעם ללימודים לתואר שני ולעבודה בחברת הייעוץ מקינזי, ופעם כששימש הציר הכלכלי של ישראל בוושינגטון. הוא נשוי לתמר, אב לחמישה ומתגורר ביישוב אלעזר שבגוש עציון.