"המנהלים, המורים והתלמידים היום הרבה יותר טובים ממה שאנחנו היינו בגילם, הם נבונים, הם סקרנים, הם חושבים לעומק, והם לא פחות ערכיים ולא פחות ציוניים ממה שאנחנו היינו" אמר ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל רשת אמי"ת במושב על חדשנות וכלכלה בוועידת מקור ראשון והדגיש: "העולם לא מחכה, הוא טס ומשתנה בקצב מסחרר חסר תקדים, ומערכות החינוך אינן בנויות לכך". לדבריו, שאלת הרלבנטיות במערכות החינוך היא שאלה שבה מתחבטים טובי המוחות בעולם.
"המורים שלנו בדור הקודם ידעו למפות, לאיזה עולם הם צריכים להכשיר אותנו כתלמידים. מורה המלמד תלמיד שייכנס לשוק העבודה בשנת 2035 לא יודע אפילו בקווים כלליים לכוון אותו איזה עולם זה יהיה, איך ייראה שוק העבודה שלו ואילו מקצועות ייעלמו עד אז?".

אלדר הוסיף כי הבנק העולמי קבע כי מרבית התלמידים היום יאלצו להמציא בעצמם את המקצוע של עצמם ועל כן מערכת החינוך חייבת לעבור שינוי הוליסטי עמוק, אחרת היא פשוט תחדל להיות רלוונטית: "ברשת אמי"ת אנחנו עמלים על כך, כבר כמה שנים וכל המכוונות שלנו היא לפיתוח תלמיד עצמאי, חושב, חולם, יוזם ויצירתי".
לצורך המחשת דבריו, הזמין אלדר את רוני אשכנזי בוגרת אמי״ת גבעת שמואל, הנמצאת בשנה השנייה בשירות הלאומי במסגרת ייחודית שרשת אמי״ת הייתה בין מקימיה: פרויקט כרמל 6000, יחידת ה- 8200 של החברה האזרחית שנוסד על ידי ישראל יגל ויוסי צוריה, מאנשי ההייטק הותיקים בארץ. התכנית מוגדרת כ'הייטק חברתי' המפתחת פתרונות טכנולוגיים בתחומי רווחה, חינוך ובריאות, במטרה להפוך את ישראל למדינה מובילה בפיתוח פתרונות הייטק חברתי ולהפוך את העולם למקום טוב יותר.

רוני הציגה אפליקציה שפיתחו בכרמל ונקראת "כדאי לי" לילדים עם אוטיזם על מנת להרגיל אותם לשינויים בלו"ז שעלולים לגרום להם להיכנס לחרדה. ופירטה כי מחקרים מראים, שאם מסבירים להם, שלב אחרי שלב, מה הם עומדים לעשות זה עוזר להם לקבל תמונה ברורה מה עומד לקרות והם מרגישים ששוב הם בשליטה.
באפליקציה מגוון רחב של סיפורים המתארים סיטואציה לא מוכרת ובאמצעות הקריאה שלהם יקבל את אותה הכנה פסיכולוגית כשיוכל לצפות בתוצאות בחירתו בתוך הסיפור. אשכנזי הבהירה כי "מצויינות" מחייבת להיות יצירתיים: "ברשת אמי"ת מעודדים יצירתיות. הלימודים הם במרחבי גוגיה, במרחב הגוגיה המורה לא עומד ליד הלוח ומדבר 45 דקות, היום זה כבר לא רלוונטי וגם כך כל החומר שלומדים בשיעור – נמצא בשנייה בחיפוש בגוגל, במרחבי הגוגיה הלמידה היא באחריות התלמיד, לבד, בזוגות או בקבוצות. הלמידה ממוקדת בפרוייקט שאותו בונים ומציגים ולא במבחן שבו מקיאים את החומר ושוכחים ממנו מיד".
לדבריה כדי שבוגרי מערכת החינוך בישראל יהיו מוכנים למאה ה-21, בתי הספר חייבים לעודד יצירתיות ויזמות ולהציב בפניהם אתגרים שיאפשרו להם להתמודד עם המציאות המשתנה.