
המקום
כיכר ציון שוכנת בפינה המזרחית של "המשולש הירושלמי", אזור במרכז העיר התחום בין רחוב יפו, רחוב המלך ג'ורג' ומדרחוב (אליעזר) בן־יהודה. הכיכר נוצרת כשהמדרחוב נפגש ברחוב יפו באותו מקום שפוגשים בו רחובות אחרים – הרברט סמואל, יואל משה סלומון, חבצלת והרב אג"ן. באחד משני המבנים שעל רחוב יפו בכיכר שכן אז "מלון רון", ועל מרפסתו עמד בנימין נתניהו, אז יו"ר הליכוד ומנהיג האופוזיציה, ונשא את נאומו אל מול ההמונים המפגינים.
הזמן
מאז רצח רבין מזכירים שוב ושוב שההפגנה התקיימה ב־5 באוקטובר 1995, חודש לפני רצח רבין ב־4 בנובמבר. משתתפיה, כמובן, לא ידעו שהם מפגינים חודש לפני הרצח. הם הפגינו ביום אישורו של הסכם אוסלו ב' בכנסת. ההסכם היה "הבשר" של תהליך אוסלו: הוא העביר את שטחי A ושטחי B לשליטת הרשות הפלסטינית, ששלטה עד אז רק בעזה וביריחו. ההסכם אושר ברוב של 61 תומכים בלבד, ובהם פורשי צומת אלכס גולדפרב וגונן שגב, וחברי הכנסת הערבים.
ההפגנה התקיימה גם לקראת סיומה של שנה שבה פלסטינים רצחו 54 בני אדם בפיגועים ברחבי הארץ, כולל בפיגוע בצומת בית ליד, בפיגוע מכונית התופת בכפר דרום, בפיגוע בקו 20 ברמת־גן, ובפיגוע בקו 26 בירושלים.
הקולות והמראות
בתמונות מאז רואים את השלטים, אבל בסרטונים שומעים גם את הקולות. כן, היו קריאות "רבין בוגד", כמו שהיו שלטי "רבין בוגד". אבל רוב הקריאות והסיסמאות היו ברוחם של השלטים שאתם רואים.
כיכר ציון והרחובות הסמוכים לה היו אז מלאים מפה לפה. לצורך ה"שחזור" צילמנו את הכיכר השבוע, והצבנו עליה אנשים מעטים המחזיקים בשלטים שנראו אז ברחבי הכיכר.