איה קרמרמן מתרגשת. היא כל כך מתרגשת, שהיא הצליחה להדביק בהתרגשות שלה את כל הסובבים אותה, כולל את הוצאת הספרים (מודן) שהוציאה את ספרה החדש תחת השם "מתרגשת". אני מחמיאה לאיה על השם המיוחד והשונה לספר בישול, והיא מחייכת מאוזן לאוזן. ״לא היה קל לשכנע אותם אבל התעקשתי, והתגובות מדהימות״.
אנחנו נפגשות בביתה המואר, המוקף בגינת ירק ובעצי תות, ואנחנו טועמות תותי עץ שהבשילו לפני חבריהם. המטבח המרווח הוא ללא ספק הלב של הבית. איה מסתובבת סביבי, שוטפת ירקות, חותכת ומסדרת אותם. כשהיא מדברת על סלק אורגני ונענע טרייה העינים שלה מאירות. ״הספר הזה הוא על בישול קל ובריא. יש לי שישה ילדים וחשוב לי שהם יאכלו אוכל טרי ומזין. הוא מיועד לכל ההורים העסוקים שפונים לכל מיני פתרונות של אוכל מעובד וקנוי, ואני רוצה להראות להם שאפשר גם אחרת. אפשר להכין סלט מיוחד או סיר מרק כתום בדקות בודדות, ואין דבר משמח יותר מלראות את סלט החסה הגדול שהכנתם לארוחת הערב מתחסל על ידי הילדים, אולי בזכות הרוטב הטעים״.
אם השם איה קרמרמן נשמע לכם מוכר, זה לא במקרה. היא הופיעה על המסך הקטן כמנחה בתוכניות שונות אחרי שנים כדוגמנית, עד לפני 15 שנה, כשילדה את בנה הבכור והחלה בתהליך של חזרה בתשובה יחד עם בעלה. גם כיום איה מגדירה את עצמה כבעלת תשובה. "אני לעולם לא אהיה ׳חרדית׳ רגילה, העבר שלי תמיד יהיה חלק ממני". בשנים האחרונות איה כותבת טור בעיתון ״בשבע״ וכבר חולמת על ספרי הבישול הבאים שתוציא.
סיפרתי לאיה שהמדור יתפרסם בפסח, ולכן ניסינו לחשוב על מתכונים שמתאימים להגשה לצד המנות העיקריות של החג (אבל לא רק), והכי חשוב: שייראו כמו מנה של מיליון דולר אבל יהיו מהירי הכנה ומחומרים פשוטים. הבטחתי לאיה שאבוא לקטוף תותי עץ בשלים בקיץ, ועד אז אני נכנסת למטבח עם הספר שלה, ומתרגשת. חג שמח!

סלט סלק־גזר
איה קוראת לסלט הזה ״סלט חוצפה״ – הכי פשוט, הכי טעים, הכי בריא, הכי בצ׳יק. מאז שנפגשתי איתה אני מכינה אותו כל יומיים.

מרכיבים
2 סלקים טריים קלופים
3 גזרים קלופים
מיץ משני לימונים
2 כפות שמן זית
1 כף סירופ מייפל טבעי
1 כפית מלח (או פחות)
אופן ההכנה
1. קוצצים את הסלקים והגזרים במעבד מזון בפולסים עד שהם קצוצים דק, אך לא למחית.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
טראפלס שוקולד טבעוניים
עד שלא תטעמו את הטראפלס האלה לא תאמינו כמה הם טעימים! תוכלו להשקיע ולגלגל כדורים, אך הממהרים (והעצלנים) יכולים לחתוך לקוביות.

מרכיבים (כ־30 יחידות)
½1 כוסות (300 גרם) קוביות שוקולד מריר
1 כוס (320 גרם) קרם קוקוס
5 כפות חמאת שקדים
½ כוס שקדים ואגוזים גרוסים מקורמלים (מתכון משמאל)
לציפוי
קקאו, או אגוזים מקורמלים טחונים לאבקה דקה, או תערובת מ־3 כפות אבקת אגוזים מקורמלים, 1 כפית קקאו, ½ כפית קינמון וקמצוץ אבקת ג׳ינג׳ר.
אופן ההכנה
1. במחבת מחממים את קרם הקוקוס, מביאים אותו לסף רתיחה ומכבים את האש.
2. מוסיפים את קוביות השוקולד ומחכים שיימס בתוך קרם הקוקוס.
3. מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.
4. מוסיפים את שברי האגוזים והשקדים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
5. מעבירים את העיסה לתבנית סיליקון ומכניסים למקרר ל־3 שעות לפחות, עד שהעיסה מתייצבת.
6. מוציאים מעט עיסה עם כפית ומגלגלים לכדור.
(לממהרים: במקום ליצור כדור חותכים את העיסה לקוביות).
7. מגלגלים את הכדורים (או הקוביות) בציפוי הנבחר. שומרים בקירור עד ההגשה.
אגוזי מלך ושקדים טחונים ומקורמלים
איה: ״זה המתכון לפסח. הוא הראשון שאני מכינה כל שנה, והוא נכנס כמעט לכל דבר פסחי. חרוסת, עוגות, סלטים. פעם הכנתי את האגוזים והשקדים בשלמותם ואחר כך טחנתי. השיטה הזו, היא קיצור דרך לגאולה".

מרכיבים
500 גרם אגוזי מלך טחונים ושקדים טחונים (אפשר לקנות מוכן טחון בשקיות)
1 כוס (200 גרם) סוכר
אופן ההכנה
1. מניחים סוכר, אגוזים ושקדים במחבת בעלת תחתית עבה.
2. מערבבים בעזרת כף עץ ללא הפסקה, עד שרואים שהסוכר מתקרמל. חשוב לא להפסיק לערבב כי הסוכר נשרף בקלות.
3. כשהסוכר משחים ומתקרמל מעבירים מיד לכלי קר כדי לעצור את הבישול.
4. מחכים בסבלנות שיתקרר. זהירות! סוכר חם מגיע לטמפרטורות גבוהות.
5. מצננים ומעבירים לכלי אטום.
סלט ירקות שורש עם רוטב קיווי (או תות)
מרכיבים
4 גזרים מכל הצבעים
1 קולרבי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 שומר
2 גבעולים של בצל ירוק
½ כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. חותכים את ירקות השורש ואת השומר לג׳וליאנים (מקלות דקים).
2. פורסים לאורך את מקלות הבצל הירוק.
3. סמוך להגשה מזלפים את הרוטב ומערבבים.

סלט חסה עם רוטב תות (או קיווי)
מרכיבים
1 חסה טרייה חתוכה לחתיכות גדולות
10 תותים פרוסים
1 אבוקדו בינוני פרוס לפרוסות
½ ראש אנדיב פרוס לפרוסות דקות
¼ כוס פירורי אגוזי מלך ושקדים טחונים ומקורמלים (מתכון בהמשך)
אופן ההכנה
1. מניחים חסה על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.
2. מפזרים תותים, אבוקדו, אנדיב ופירורים מקורמלים.
3. סמוך להגשה מזלפים את הרוטב ומערבבים.

רוטב של חברתי ענגי
איה: ״זה הרוטב לפסח. בה"א הידיעה. שנים חיפשתי תחליף נטול קטניות לרוטב הבית שלנו לסלט חסה שמבוסס על חרדל, עד שהגעתי לרוטב המושלם הזה. כל פעם אני משנה את סוג הפרי: תותים, קיווי, תפוח ירוק, מנגו או פפאיה. ובכל פעם אני בוחרת סוג ירק שונה: כוסברה, בזיליקום, נענע. מיקס אנד מאץ׳ בין הפירות והירוקים מוליד בכל פעם רוטב חדש. תראו מה יש אצל הירקן ותזרמו".

מרכיבים (ל־½1 כוסות רוטב)
2 קיווי בשלים או 6 תותים
3 שיני שום קלופות
מיץ מ־2 לימונים
4־3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי, קלוף
1 כפית מחוקה מלח
¼ כוס עלי בזיליקום או כוסברה
2 כפות עד ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט השמן בכלי ארוך וצר, וטוחנים בבלנדר מוט (או במעבד מזון) למחית.
2. תוך כדי הטחינה מזלפים בהדרגה 2 כפות שמן וטועמים. אם חמוץ מדי מוסיפים עוד 2 כפות שמן ושוב טועמים עד שטעים. תפקיד השמן הוא לאזן את חמיצות הלימון והפירות.
3. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר 4־3 ימים.