השיחות הכי מעניינות מתרחשות בגינה. שלוש אמהות על ספסל אחד, עוד שתי אמהות משקיפות בעמידה וכולן מחליפות מתכונים. אני כמובן דרוכה להאזנה – כל הסודות הכי סודיים, כל הטריקים וקיצורי הדרך מתגלים באגביות. זאת מספרת על הסנדוויצ׳ים המדהימים שהיא מכינה בבוקר עם פסטו וחביתה וממרח פלפלים (לא, אני לא מקנאה בה, אני פשוט לא אהיה חברה שלה יותר), וההיא משוויצה בסיר הקציצות המדהים שהתחסל בסוף הארוחה. אני יודעת שגם תורי יגיע ואצטרך לשלם את חובי לחברה, ולהסביר בפירוט איך מכינים את זה ואת ההוא. בסוף המפגש, הפנקס שלי מלא ברעיונות ואני כמעט מתפתה לעבור מהירקן בדרך הביתה מהגינה (זה ממש לא בדרך). אולי כבר הלילה אני אצליח ״להעמיד״ איזה סיר פלאים שכזה.
השאלה ששואלים אותי הכי הרבה היא ״מה מכינים לצהריים?״ נמאס מהשניצל ומהקציצות. רוצים עוד רעיונות, בריאים, משביעים, וקצת מיוחדים, כי כולם רוצים להשוויץ בגינה במאכלים המדהימים שהם הכינו.
אז רגע לפני שהקיץ ממש כאן, ועדיין אפשר ליהנות משבועות אחרונים של שגרה, קבלו שלושה רעיונות לארוחות שוות וכיפיות שקל להכין וממש תענוג לאכול. רק תתארגנו על קילו בשר טחון טרי, את כל שאר החומרים אני בטוחה שיש לכם בבית.
אל תבנו על שאריות!
לזניה עם בשר ומנגולד
המילה לזניה מפעילה אצלי את כל בלוטות הטעם. זו מנה שהיא תמיד פשוטה וטעימה. כאן היא בגרסה בשרית ועשירה, שסוגרת לגמרי את נושא הארוחה (פחמימה + חלבון + ירק). אצלנו בבית זו הארוחה המועדפת.

מרכיבים
לרוטב הבשר והעגבניות
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
500 גרם בשר טחון
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מאיטליה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כוס (240 מ"ל) מים
לשכבת המנגולד
חבילת מנגולד (5־6 עלים גדולים)
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
להרכבה
חבילת עלי לזניה
1 כף רסק עגבניות מהולה בחצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת הרוטב: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא רך וזהוב.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומערבבים.
5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
6. מכינים את המנגולד: שוטפים היטב את העלים ומפרידים בעזרת סכין בין הגזע לחלק הירוק של כל עלה.
7. קוצצים את הגזעים לקוביות קטנות, ומטגנים במחבת עם שמן כעשר דקות עד שהן מתרככות מעט. קוצצים גס את העלים ומוסיפים למחבת.
8. מטגנים כדקה נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
9. מרכיבים: מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומניחים בתחתית עלי לזניה.
10. מניחים על העלים מחצית מרוטב העגבניות ומעליו את הבשר. על הבשר מניחים מחצית מהמנגולד המוקפץ ומעליו מניחים עוד שכבת עלי לזניה. חוזרים על הפעולה: בשר, מנגולד ולסיום עוד שכבת עלי לזניה.
11. מפזרים על השכבה העליונה את רסק העגבניות המהול במים ודואגים שהדפים יהיו רטובים.
12. מכסים ברדיד אלומיניום שחלקו הפנימי משומן (כדי שלא יידבק ללזניה).
13. אופים במשך כ־40 דקות. מגישים חם.
טיפ: אפשר להחליף את המנגולד בתרד ולוותר על החלק של טיגון הגזעים.
אורז עם בשר
מנה כל כך טעימה וקלה להכנה, שאחרי שתכינו אותה בפעם הראשונה היא תהפוך לארוחת קבע בבית שלכם, כי אין כמו ארוחה שלמה בסיר אחד. לא ישאר אף פירור בסיר, באחריות.

מרכיבים (5־6 מנות)
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
350 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר גס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס (50 גרם) צימוקים בהירים (לא חובה)
1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי/ פרסי
1 כפית נוספת של מלח
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את הגזר המגורר, הפטרוזיליה והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. משאירים את המכסה סגור 10 דקות נוספות. מגישים חם.
טיפ: אפשר להחליף את האורז בקינואה, בורגול או חיטה, רק שימו לב להתאים את זמני הבישול
לחמניות ממולאות בשר
בהשראת האחת והיחידה יונית צוקרמן, בעלת הבלוג ״מלכת המטבח״
כל יום שישי אני רואה באינסטגרם את יונית צוקרמן מכינה לחמניות ממולאות בשר וכבר מזמן שמתי עין על המתכון הזה. ידעתי שהילדים שלי פשוט יעריצו אותי אם אכין להם לחמניות חלומיות שכאלה. הוספתי כמה תבלינים שאני אוהבת, השתמשתי גם בקמח מלא ויצא פשוט מדהים.

מרכיבים (22 לחמניות)
לבצק
1 ק"ג קמח (אני השתמשתי ב־600 גרם קמח רגיל ו־400 גרם קמח מלא)
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפיות מלח
½ כוס (120 מ"ל) שמן
½2 כוסות (600 מ"ל) מים
למילוי
3 כפות (45 מ"ל) שמן
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה בהרט
½ כפית קינמון
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח
1 ק״ג בשר טחון
1 כף קטשופ או רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. מתחילים עם הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
4. כשהבצק אחיד, לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים למשטח העבודה.
5. לשים לצורת כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר).
6. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך וזהוב.
7. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
8. מוסיפים את הבשר ומערבבים בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
9. מצננים לחלוטין. אם הבצק כמעט מוכן מעבירים את המילוי לכלי שטוח ומצננים כמה דקות במקפיא.
10. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
11. אחרי התפיחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
12. מחלקים את הבצק ל־22 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל – לכדורים במשקל 75 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6־7 ס״מ.
13. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי ס״מ ומניחים במרכזו שתי כפות מהמילוי הקר.
14. אוספים את הקצוות, סוגרים את הכדור תוך כדי שמסדרים את הצורה שלו ומניחים על נייר אפייה עם הפתח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (מומלץ לכסות את הבצק ואת הכדורים במגבת בזמן העבודה). שומרים על מרווחים בין הכדורים.
15. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום. אופים 20־25 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות. מגישים חם.
טיפ: יונית מסבירה שאפשר לאפות את הלחמניות שלושת־רבעי אפייה, ואז להקפיא. מפשירים במקרר ואז מסיימים את האפייה. אפשר גם להקפיא את הלחמניות כשהן מוכנות ואז להפשיר במקרר ולחמם בתנור בחום נמוך (100 מעלות) במשך 15־20 דקות.