העולם כפי הנראה שייך לחולמים, כי בזמן שאני ואתם חלמנו ״רק לסיים את התואר״ או ״רק למצוא עבודה״, לנעמי זיסבלט (39) היו חלומות גדולים יותר. החלום של נעמי מתחיל אי שם ב־2010 אחרי לימודי קולינריה בניו־יורק ואחרי עבודה כטבחית במסעדות שונות. היא רצתה לחזור לישראל ולפתוח בית קפה קטן. אבל רגע לפני ההחלטה הדרמטית, טעמה ארטיקים מקסיקניים בעבודת יד ואלו טרפו את הקלפים.
״אמרתי לעצמי שאולי לפני שאני מכניסה את הראש לעסק גדול ותובעני, אתנסה בהקמה של עסק קטן, ובהזדמנות זאת אביא לישראל משהו חדש שעוד לא שמעו עליו כאן״. עשר שנים מאוחר יותר, נעמי ושותפה גדעון גורביץ' מייצרים את הארטיקים המיוחדים שלהם במפעל קטן וחדשני, ומוכרים אותם בנקודות מכירה בכל הארץ, בחנות קבועה בשרונה מרקט ובאירועים ובפסטיבלים כל השנה.
לכבוד הקיץ שמגיע לשיאו, נפגשתי עם נעמי לשיחה על ארטיקים וחלומות.
״בהתחלה עשיתי לבדי את הכול״, היא מספרת לי בזמן שאנחנו מצלמות את הארטיקים ומסדרות אותם לפי צבעי הקשת. ״הייתי נוסעת לחקלאים לקנות פירות, חוזרת הביתה, מפתחת ומכינה את המתכונים השונים, מוזגת לתבניות, קמה באמצע הלילה כדי להוסיף מקלות, אורזת ובבוקר כמובן יוצאת לעמוד ולמכור בנקודות המכירה״.
את מתרגשת כשאת רואה את המיני־אימפריה שבניתם?
״זה בהחלט מדהים לראות את הרעיונות המשוגעים שהסתובבו לי בראש הופכים למוצר טעים וכיפי, שכל כך הרבה אנשים התרגלו לצרוך. העקרונות של שימוש בפירות טריים ממגדלים קטנים ומקומיים ושימוש בחומרים איכותיים וטבעיים בלבד חשובים לי, ואני לעולם לא מתפשרת על איכות המוצר שלי. בנוסף, חשוב לי כמובן שהארטיק יהיה טעים וגם קצת מפתיע ומקורי״.
כשסיימנו לצלם ויכולתי סוף־סוף לטעום את השלל, הרגשתי את האיכויות שעליהם נעמי לא מתפשרת. לכל ארטיק מתכון ייחודי ונפלא שמבוסס על הרבה פרי טבעי, ולא פחות חשוב – אהבה.
נעמי שיתפה אותי בארבעה מתכונים מושלמים לקיץ, ועכשיו תוכלו להתנסות ולהכין בעצמכם!
הטיפים של נעמי להכנת ארטיקים בבית:
1. תבנית איכותית עוזרת להשגת תוצאה טובה. תבניות נירוסטה או סיליקון הן המומלצות ביותר. חפשו כאלה עם מכסה שמחזיק את המקלות במקום.
2. אם הארטיקים שלכם יוצאים קרחוניים מדי מומלץ להוסיף שומן ־ חמאת שקדים, חלב קוקוס, יוגורט, בננות, כולם תורמים ליצירת מרקם נעים יותר.
3. כשארטיק קופא המתיקות שלו מתמתנת, לכן כשאתם טועמים את הבלילה היא צריכה להיות מתוקה מידי.
4. אל תזרקו פירות בשלים שנראים לא טוב. אלו הפירות הכי מומלצים לשימוש לארטיק! היפטרו מהחלקים החומים ואת היתר הכניסו לבלנדר־ סביר להניח שכמעט לא תצטרכו להוסיף סוכר.
5. כדי לשחרר את הגלידה בקלות מהתבנית שוטפים אותה בזרם מים פושרים לכמה שניות. אין צורך במים חמים.
ארטיק מלבי פיסטוק עם קולי פירות יער

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
½ כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה (או צמחית לטבעונים)
½ כוס (120 מ"ל) חלב שקדים
כמה טיפות מי ורדים (שימו 2 טיפות ותטעמו אם צריך עוד)
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)
קורט מלח
½ כוס (75 גרם) פיסטוקים מקולפים
קולי פירות יער
½ כוס תערובת של חלק מהפירות הבאים או כולם: פטל אדום/פטל שחור/דובדבנים/אוכמניות, מבושלים עם 2 כפות סוכר קנים או 2 כפות (30 מ"ל) מייפל
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מוסיפים את הפיסטוקים וממשיכים עד שהם חתוכים לחתיכות קטנות.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק עד ¾ מגובה התבנית, ואז מוסיפים פנימה את קולי פירות היער.
3. מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.
ארטיק חלבה סילאן (טבעוני)

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
¼ כוס (60 גרם) טחינה גולמית מלאה
4 כפות (80 גרם) סילאן טבעי (אפשר גם חצי סילאן וחצי דבש לטעם עדין יותר)
½ כוס (120 מ"ל) חלב שקדים
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת צמחית (סויה הכי טובה, אבל כל סוג יתאים)
½ כפית וניל טהור
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.
ארטיק מנגו לאסי (חלבי)

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
1 מנגו גדול טרי וחתוך לקוביות (כ־1־½1 כוסות)
½ כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
½ כוס (120 מ"ל) יוגורט (לבחירתכם)
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.
ארטיק מלון נענע
מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
2 כוסות (כ־300 גרם) קוביות מלון ירוק
חופן עלי נענע
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.