דומה שמספר מתכוני הפרגיות זהה למספר האנשים בארץ. כל איש או אישה שהכינו פרגיות והוסיפו קצת כמון הפכו מיד לשפים מדופלמים. כי פרגיות הן פשוט תמיד טעימות. מהתיבול הפשוט ביותר ועד המסובך ביותר – הן נחטפות מהמחבת, ומי שממצמץ נשאר רעב.
לילדים שלי אני מקפיצה אותן בסויה וסילאן וזוכה במבטי הערצה במשך כל ארוחת הערב. אתם הרי בוודאי יודעים שפרגיות הן בכלל לא פרגיות! לא תרנגולות צעירות ויפות אלא בסך הכול ירכי עוף ללא עור ועצמות שקיבלו מעמד־על ושם קליט ומעט חצוף. איזו פרגית!
זמן ההכנה של הפרגיות קצר יחסית, אך הן לא תתייבשנה במהירות כמו חזה עוף ולכן אפשר לשלב אותן גם במתכונים מורכבים קצת יותר.
זהו, הילדים רעבים, השעה מאוחרת ואין כמו כמה מתכוני פרגיות חדשים כדי לרענן את ארוחת הערב ואת מצב הרוח. אז קומו לקצוץ סלט ירקות והכינו פרגיות, ואם תעמדו על קצות האצבעות כבר תוכלו לראות את סוף הקיץ.
תבשיל פרגיות בקארי
אני אוהבת תבשילי קארי, ומוכנה לאכול מהם בכל עונות השנה ובכל שעה ביום (מ־12 בצהריים). מה שכיף בקארי הוא שקל להכין אותו. מינון נכון (וגבוה!) של תבלינים הופך למעודן בזכות קרם קוקוס, והתוצאה – מעדן. חשוב לחתוך את הירקות לקוביות קטנות בגלל זמן הבישול הקצר של הפרגיות.

מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 ק"ג פרגיות נקיות וחצויות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 שומר חתוך לרצועות דקות
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס
2 כפיות כמון
4 כפיות אבקת קארי צהובה
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
2 שיני שום כתושות
½ כפית קינמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות כשתי דקות מכל צד, עד שהן משחימות מעט.
2. מוסיפים את הירקות ומערבבים.
3. בקערה קטנה מערבבים היטב קרם קוקוס עם כל התבלינים ושופכים על הפרגיות והירקות. מביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מגישים חם עם אורז לבן.
סלט לארב גאי תאילנדי
סלט שאני אוהבת לאכול במסעדות תאילנדיות ותמיד חשבתי שאני צריכה לנסות לשחזר אותו בבית. אז השחזור הצליח למרות שלא ממש עקבתי אחרי המתכון המקורי (כזו אני…), ויכולתי לשבת בבית במזגן ולהתענג על סלט תאילנדי מובהק שתפגשו רק בסמטאות בנגקוק הסואנות.

מרכיבים
½ קילו פרגיות נקיות וחצויות
לרוטב
4 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
30 עלי נענע קצוצים גס
חופן כוסברה קצוץ גס
½ בצל סגול פרוס דק־דק
5 כפות בוטנים קצוצים גס, ועוד קצת להגשה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות במשך כ־20 דקות מכל הצדדים, עד שהן שחומות ומוכנות מבפנים (תחתכו ותבדקו).
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל שאר המרכיבים. חותכים את הפרגיות הצרובות לחתיכות ומוסיפים לקערה עם הרוטב. מגישים מיד עם תוספת בוטנים.
פרגיות בתנור עם עגבניות וחצילים
שילוב נפלא של תבלינים, שהפרגיות אוהבות (כן! שאלתי אותן) עד כדי כך שהוא גורם להן להתעופף בתבנית משמחה. לילדים שלי אני קוצצת את הפרגיות המוכנות, וממלאת פיתה בתוספת טחינה (כמובן).

מרכיבים
2 כפות שמן
1 חציל חתוך לקוביות
1 ק"ג פרגיות נקיות וחצויות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט
למרינדה
רבע כוס שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
½ כפית בהרט
½ כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
2. במחבת גדולה מטגנים בשמן את החצילים במשך כ־20 דקות, עד שהקוביות רכות. מוציאים את החצילים לקערה בצד.
3. בינתיים מערבבים את המרינדה בקערה גדולה, מוסיפים אליה את הפרגיות, ומערבבים היטב. מוסיפים גם את החצילים המטוגנים והעגבניות, ושוב מערבבים היטב.
4. מסדרים הכול בתבנית גדולה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 50־60 דקות. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.