כנגד ארבעה יינות דיברה תורה:
החדש
לכבוד פסח השיק יקב תשבי את הפטיט סירה החדש שלו. פטיט סירה מאופיין בהיותו מתוק ועז בעת ובעונה אחת, טאניני ומפולפל. מדובר ביין עשיר שהופק מהמיץ הראשוני והאיכותי של הענבים. אז איך גרסת 2016? כשמריחים אותו מיד נתקלים בניחוחות חבית האלון שבה הוא יושן (12 חודשים) וכשלוגמים מגלים טעמי קסיס, פטל שחור, וניל ושזיפים בשלים. אזור הגידול הוא כמובן בין זכרון־יעקב לבנימינה, כמו שאר כרמי הבית. להזמנות: 04-6288195

המתוק
רני הולנדר, צאצאית למשפחת ייננים, החליטה להחיות את העסק המשפחתי ולפתוח מזקקה קטנה וייחודית במושב בית־מאיר בהרי ירושלים, עם תזקיקים אלכוהוליים משובחים. בדיסטילרי שלה מייצרים ליקרים מתקתקים שמורכבים מחומרי גלם מעניינים כמו לימון וג'ינג'ר, קוקוס ודלעת או תפוח (פינק ליידי), פסיפלורה ורום. אבל אנחנו כאן כדי לדבר על השנאפס הכשל"פ שנע בין 39% ל־47% אלכוהול (!) ונרקח מחיבורים מעניינים לא פחות. השנאפס של הולנדר מיוצר מפירות מקומיים שעוברים תהליך טחינה והתססה ולאחר מכן זיקוק במזקקה מסורתית מנחושת ויישון במכלי נירוסטה לייצוב הטעם. גרסת התאנים פשוט נפלאה, ולא פחות ממנה הוא שנאפס התפוח־קינמון: דמיינו שאפשר ללגום שטרודל תפוחים מרוכז עם טעם תפוחי עמוק וריח קינמון עדין. מתאים לקינוח או סתם ללגימת "לחיים" אחרי קידוש של בוקר.
משלוחים בטל' 054־766־7638 או באתר

המרענן
"לה וי" אדום הוא חלק מסדרת היינות "LaVie" ("החיים", בצרפתית) שהשיק יקב קסטל לפני כארבע שנים, הכוללת שני יינות צעירים ומרעננים העשויים בקפידה, במטרה לייצר יינות איכות ישראליים שיהיו הרמוניים ונגישים. כרמי היקב המוערך שבבעלות משפחת בן־זקן נטועים באדמת טרה רוסה, טיט ואבן גיר, והגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית. מדובר ביין מאוזן, פירותי ובעל גוף וסיומת עשירה ומרעננת. מומלץ להגיש אותו בטמפרטורה של 18־20 מעלות. פרטים באתר.

השוקולדי
יקב תניא הוא מחלוצי יקבי הבוטיק בארץ, והוותיק ביותר ביהודה ושומרון. הוא מתמחה ביינות עשירים ואיכותיים. סדרת הבסיס של היקב, עברי (על שם בנו של הבעלים יורם כהן), מאפשרת חוויה של יין עשיר בטעמים עם ארומות עוצמתיות ובמחיר אטרקטיבי. גרסת הקברנה סוביניון מציעה טעמים של שוקולד מריר, תבלינים ארץ־ישראליים ופלפל. הזמנות באתר.
