ה
חג כבר כאן, האוכל מוכן בקופסאות במקרר ובמקפיא, הבית נקי (השנה יותר מתמיד!) ואפשר לדמיין שהכול רגיל וחגיגי. כל מה שנשאר זה להכין כמה סלטים ולערוך את השולחן.
השנה הכול קצת מוזר ושונה. פתאום אני מעריכה דברים שפעם נראו כל כך מובנים מאליהם, ובכלל בחודשים האחרונים נראה שכולנו קיבלנו שיעור בפרופורציות: ללמוד להעריך דברים בסיסיים כמו ללכת לסופר או לקפוץ לבקר חברים. לנסוע לתל־אביב? לטוס לחו"ל? חלום רחוק. הלוואי שיהיה חג שמח ונחזור לשגרה במהרה, והלוואי שבשנה הבאה נחגוג ליל סדר גדול ומורחב עם כל מי שיכול לבוא מכל העולם. עכשיו בואו נכין סלטים טעימים של הרגע האחרון.
בריאות לכולם, וחג כשר ושמח!
סלט עוף שמח
הסלט הזה מכיל הרבה מרכיבים, וביחד נוצר סלט טעים ומשמח במיוחד.
אפשר להכין אותו משאריות של עוף מאתמול, וכמובן אפשר ״ללוות״ כמה חתיכות עוף מהתבנית ולהכין במיוחד.
מרכיבים
3 כפות מיונז
1 כף חומץ תפוחים/חומץ בן יין
¼ כפית מכל תבלין: קארי, כמון, כורכום, שום, מלח ופלפל
2 כוסות עוף אפוי, קצוץ (400־500 גרם)
1 כוס סלרי קצוץ דק (כשלושה ענפים)
½ כוס צימוקים/חמוציות (200 גרם)
½ בצל סגול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים מיונז, חומץ ותבלינים.
- מוסיפים את העוף ואת כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
מגישים מיד.

סלט זוקיני מוקפץ וחי
סלט טעים ומיוחד שמשלב זוקיני מוקפץ וזוקיני חי לתוספת פריכות וטעמים.
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 כרישה גדולה, קצוצה
6 זוקיני: 5 חתוכים לפרוסות דקות,
1 פרוס לפרוסות דקיקות במנדולינה
3 שיני שום פרוסות
קורט מלח ופלפל
20 עלי בזיליקום קצוצים גס
½ כוס צנוברים
חופן עלי בייבי
לרוטב
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סירופ מייפל
אופן ההכנה
- במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הכרישה כעשר דקות, עד שהיא מתרככת.
- מוסיפים את חמשת הזוקיני שפרוסים לפרוסות ואת השום. מטגנים כעשר דקות עד שהם מתרככים.
- מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים מעט ומכבים את האש.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
- קולים את הצנוברים על מחבת קטנה ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
- בקערה גדולה מערבבים עלי בייבי, את כל הקישואים (גם החי), מוסיפים צנוברים ומתבלים ברוטב.
מגישים מיד.

סלט קינואה, כרובית וחומוס
סלט צבעוני ועשיר בטעמים שלמעשה יכול להוות ארוחה מלאה ביום רגיל, בזכות המון ירקות וחלבונים. פשוט תענוג.
לנמנעים מקטניות: ניתן להחליף את החומוס בפטריות מוזהבות קלות או קוביות בטטה אפויות.
מרכיבים
½ כוס קינואה (אני השתמשתי בקינואה מעורבת)
½ כפית מלח
1 ראש כרובית מחולק לפרחים קטנים מאוד
2 כפות שמן זית
מעט מלח לפיזור
1 כוס גרגירי חומוס (משימורים או קפוא ומופשר)
מעט מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפיזור
250 גרם עגבניות שרי
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
רוטב
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
½ כפית חרדל
1 כפית סילאן
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
- משרים את הקינואה חצי שעה במי ברז ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
- מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פרחי הכרובית בצד אחד של התבנית, מזלפים עליהם שמן זית, ממליחים ומערבבים.
- במחצית השנייה של התבנית מניחים את גרגירי החומוס ובוזקים מלח, פלפל ופפריקה. מזלפים מעט שמן ומערבבים.
- אופים את הכרובית והחומוס, כל אחד בצד אחר, במשך 25־30 דקות עד שהם שחומים. אם אחד מהם נראה מוכן קודם, אפשר להוציא רק אותו מהתבנית ולהמשיך באפייה.
- חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים במסננת. מזלפים עליהן מעט שמן זית, ממליחים ומערבבים.
- מעבירים את העגבניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם החלק החתוך כלפי מעלה, וצולים בחום של 200 מעלות כ־45 דקות.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומאחדים ביניהם סמוך להגשה.
