מישהו סיפר לי שקניתם 4 טון פסטה רגע לפני שהודיעו על הסגר. כן־כן, ראו אתכם מרוקנים את המדפים בסופר ושלחו לי בווטסאפ תמונה של המזווה שלכם; נכון יותר – של השקיות שמונחות ליד המזווה, כי כבר אין בו מקום. אני יודעת מה חשבתם, פסטה לא מתקלקלת ולכן לא נורא אם נקנה מלאי עד 2024, ובכלל אנחנו ממש אוהבים פסטה בבית, במיוחד הילדים, ומה לא עושים בשביל הילדים? אז מה עכשיו, כשגיליתם שאין מחסור בכלום למעט קצת אוויר לנשימה? עוד פעם רוטב פסטה בשמנת פטריות?
קבלו שלושה רעיונות מקוריים לשימוש בפסטה שקניתם. כי בינינו, באמת אין כמו פסטה, ויאללה, מחכים לחזור לשגרה.
פסטה בתבנית עם רוטב עגבניות וארבע גבינות
מכירים את המנות האלה שמתחסלות בצ׳יק? אז איזה כיף שגם מכינים אותן בצ׳יק! קלאסיקה מהירה בתבנית אחת.

מרכיבים
10 מנות
לתבנית בגודל 25/30 ס״מ
500 גרם פסטה קצרה
לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
1 פחית (400 מ״ל) עגבניות משומרות מאיטליה
1 מכל (250 מ״ל) שמנת 15%
1 מכל (250 גרם) קוטג׳
100 גרם פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת קצ׳וטה/קשקבל מגוררת (או גבינה צהובה אחרת לבחירתכם)
½ כפית פלפל שחור
½1 כפיות אורגנו יבש
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
150 גרם מוצרלה טרייה חתוכה לחתיכות
להגשה: עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הפסטה: מבשלים אותה שתי דקות פחות מהוראות היצרן ומסננים.
3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד המוצרלה.
4. מוסיפים לקערה את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
5. מעבירים את הפסטה לתבנית משומנת.
6. מוסיפים את המוצרלה ודוחפים אותה מעט אל תוך הפסטה.
7. אופים במשך 30־40 דקות עד שהמוצרלה מזהיבה מעט.
מקשטים בעלי בזיליקום (זה לא רק ליופי, זה באמת ממש טעים) ומגישים חם.
סלט טאבולה פסטה
טייק־אוף על סלט הטאבולה האהוב, עם פסטה. איך לא חשבתי על זה קודם?

מרכיבים
5 מנות
250 גרם פסטה קצרה (עדיף בדוגמה קטנה) מבושלת לפי הוראות היצרן
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני טרי חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש/סילאן
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הסלט מלבד הצנוברים.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט.
3. טועמים ומוסיפים לימון ומלח
לפי הטעם.
מוסיפים את הצנוברים סמוך להגשה.
פסטה בקרם זוקיני
הקישוא מקבל כאן את מלוא תשומת הלב ומככב פעמיים, בקרם ובקוביות. רוטב ממכר וטעים לאוהבי הקישואים.

מרכיבים
10־8 מנות
500 גרם פסטה יבשה, מבושלת
לפי הוראות היצרן
3 כפות שמן
בצל גדול קצוץ דק
5־6 זוקיני לא מקולפים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
3 שיני שום כתושות
½ כפית טימין יבש
½ כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 15%
להגשה: מעט פטה ואגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא רך וזהוב.
2. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ושום ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את קוביות הקישוא ומטגנים אותן כ־15 דקות עד שהן רכות. מוסיפים טימין ומערבבים.
4. מוציאים כשליש מהקישואים לקערה בצד (נשתמש בהם בסוף), מוסיפים את השמנת למחבת ומבשלים כחמש דקות.
5. מעבירים את הקישואים שבושלו עם השמנת למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק.
6. אם אוכלים מיד, מערבבים את הפסטה עם הרוטב הקרמי, ומוסיפים לכל צלחת שתי כפות של קוביות קישואים. אם לא אוכלים מיד, שומרים את הרוטב בנפרד מהפסטה ומחממים אותו סמוך להגשה.
מגישים עם מעט פטה ואגוזי פקאן.