בעיתות חירום אני אופה. מערבבת ביצים וסוכר, וזה עושה לי טוב. מסביב העולם רועש ואצלי שקט. כאן אופים. בעיתות חירום אני פורשת את כל ספרי הבישול האהובים עליי, מעלעלת בהם ומשוחחת איתם כמו עם חברים ותיקים, וכמו חברים טובים הם גורמים לי לחייך ולצחוק, לשמוח ולהתמלא באופטימיות וברעיונות. הנה עוגה שעשיתי פעם בדירה הקודמת, והנה עמוד מלוכלך משוקולד, והנה ההוא מאז. אני אוהבת לכתוב על ספרי הבישול שלי כמו במחברות. לתת ציונים למתכונים (״ככה ככה״, ״לא מספיק״) ולציין את השינויים שעשיתי. אחרי שנים, כשאני פותחת את הספר אני מחייכת לעצמי ובוחרת מתכון חדש להתנסות בו.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– א-לה-סגר: שלושה מתכונים מקוריים לניצול הפסטה שאגרתם
– ילדים מבשלים: לבלות בכיף במטבח
– גזרים ונהנים: מתכונים מפתיעים עם הירק הכתום
כמעט חודשיים בבית (מתחילים לראות את הסוף!), ג׳יימי אוליבר, מרתה סטיוארט ודונה היי, חבריי, מלווים את היומיום שלי ועושים לי מצב רוח טוב.
אז נפגשתי עם מרתה לקפה, קשקשנו קצת על מה חדש ומה קורה, והיא סיפרה לי על שלושה קאפקייקס קלאסיים שמושלמים ליום חופש או יום עמוס, יום בבית או יום בחוץ. במה תבחרו? אני כבר במטבח!
כל המתכונים מבוססים על הספר ״קאפקייקס״ של מרתה סטיוארט.
קאפקייקס פיסטוק

מרכיבים
12 יחידות
3 כפיות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
1/3 כוס שמן (או 80 גרם חמאה רכה)
1/3 כוס גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין או רגיל
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים
לציפוי:
50 גרם אבקת סוכר
1־2 כפות מיץ לימון
2 כפות פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים מחית פיסטוק, שמן, גבינת שמנת וסוכר כשלוש דקות.
3. מוסיפים ביצים ותמצית וניל תוך כדי ערבוב.
4. מניחים מסננת/נפה על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח.
5. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ובוחשים רק עד שהבלילה אחידה.
6. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל עטרת נייר עד ¾ מגובהה.
7. אופים במשך 20־30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש.
ציפוי
1. בקערה בינונית שמים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים אותם היטב. אבקת הסוכר תימס בהדרגה ויתחיל להיווצר מרקם של ציפוי. אם תרגישו שהציפוי לא מספיק נוזלי הוסיפו רבע או חצי כפית של מיץ לימון וערבבו היטב.
2. מוזגים את הציפוי במרכז כל קאפקייק ובעזרת מרית מכסים את כולו.
3. מקשטים בפיסטוקים קצוצים.
שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד 24 שעות, ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים.
הימנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
קאפקייקס קוקוס־פקאן בציפוי שוקולד

מרכיבים
12 יחידות
½ כוס קוקוס טחון
½ כוס (50 גרם) אגוזי פקאן
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין או רגיל
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר (אוהבים מתוק? שימו כוס שלמה)
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קוקוס נוזלי
½ כוס קרם קוקוס
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
100 מ״ל קרם קוקוס
מעט קוקוס טחון לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
2. במעבד מזון שמים את אגוזי הפקאן ואת הקוקוס וטוחנים לאבקה דקה.
3. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ואת תערובת הפקאנים והקוקוס שטחנו.
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר כדקה.
5. מוסיפים שמן וקרם קוקוס תוך כדי בחישה.
6. מוסיפים את החומרים היבשים וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
7. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל עטרת נייר עד ¾ מגובהה.
8. אופים במשך 15־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
ציפוי
1. בקערה בינונית שמים את השוקולד.
2. בקלחת קטנה מחממים את קרם הקוקוס לסף רתיחה.
3. מוזגים את קרם הקוקוס על השוקולד וממתינים כדקה.
4. טורפים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
5. מצננים כ־20 דקות למרקם שנוח למרוח, מורחים כל קאפקייק בשוקולד ומקשטים בקוקוס טחון.
הימנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד 24 שעות, ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים.
קאפקייקס לימון במילוי קרם לימון

מרכיבים
12 יחידות
2 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר (אוהבים מתוק? שימו כוס שלמה)
75 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון שלם
2 כפות מיץ לימון
120 מ״ל יוגורט יווני עם אחוזי שומן גבוהים (או יוגורט רגיל)
1 כוס קמח כוסמין או רגיל
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
למילוי קרם לימון
3 חלמונים
½ כוס (100 גרם) סוכר
50 גרם חמאה
גרידה מלימון שלם
½ כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
קרם לימון (הקרם צריך להתקרר כמה שעות ולכן מתחילים איתו)
1. מכינים קערה ועליה מסננת.
2. מבשלים את כל החומרים בסיר בינוני במשך 5־10 דקות תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממש חשוב לא לעזוב את הסיר ולבחוש כל הזמן, כדי שהתערובת לא תתקרש לחביתה.
3. מסננים את התערובת לקערה. מכסים בניילון נצמד, צמוד לפני הקרם. מקררים כ־6 שעות, ועדיף ללילה שלם.
קאפקייקס
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
2. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים והסוכר כדקה.
3. מוסיפים חמאה מומסת, וניל, גרידת לימון, מיץ לימון ויוגורט תוך כדי בחישה.
4. מוסיפים את החומרים היבשים דרך מסננת וטורפים רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
5. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה.
6. אופים במשך 15־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים לחלוטין לפני שממלאים בקרם.
הרכבה
1. מעבירים את הקרם הקר לשקית זילוף עם צנתר בקוטר חצי ס״מ.
2. תוקעים את הצנתר במרכז הקאפקייק ומזלפים עד שמרגישים שהוא מלא, ומזלפים מעט גם למעלה.
מגישים מיד.
הימנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד 24 שעות, ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים.