אם תשאלו אותי בכל זמן נתון ״אפרת, מה בא לך לאכול?״ התשובה, אחרי לחם עם חמאה, תהיה ״קארי״. תמיד מתחשק לי קארי. תבשיל עשיר בטעמים, עמוס בירקות, לפעמים גם בעוף ובבשר. תמיד אפשר לאלתר קארי טעים, להציץ במקרר, לראות מה נשאר, להקפיץ, לערבב וזה מוכן. בזמן שאני מחכה אני מכינה אורז, עוד מאכל שאני לא יכולה לעמוד בפניו, וממה אני הכי מתאכזבת? כשכל הקארי נגמר ולא נשאר לי כלום למחר. טוב, אני גם קצת מרוצה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– קאפקייקס שעושים טוב על הלב
– א-לה-סגר: שלושה מתכונים מקוריים לניצול הפסטה שאגרתם
– לא רק לפסח: סלטים וקינוחים מהירי הכנה
מה זה קארי בכלל? ובכן, קארי הוא שם משפחה כללי ורחב מאוד למגוון עצום של תבשילים שבכולם שולט תבלין הקארי (בהודו מכנים במילה ״קארי״ את התבשיל ולא את התבלין). גם לתבלין עצמו יש עשרות ומאות גרסאות; כל מדינה, חבל ארץ ומקום, פיתחו לעצמם את התערובת האהובה עליהם, ואפשר לומר שהוא ה״ראס־אל־חנות״ של המטבח ההודי, שכמובן זלג לכל מטבחי אסיה ובפרט ליפן. אחרי שהבריטים כבשו את הודו הם הביאו אותו איתם למולדת במאה ה־18, ומשם התבלין והתבשיל נפוצו בעולם כולו.
תבלין הקארי מופיע כאבקה וכמשחה ויכלול בדרך כלל כורכום, כמון, כוסברה וג׳ינג׳ר, וגם סוגים שונים של פלפל צ׳ילי, הל, קינמון, שום, למון גראס, כפיר ליים ועוד ועוד. המינון, סוג הפלפל והתבלינים השונים ישפיעו על החריפות והצבע. אין שום בעיה להכין מתכון של קארי ירוק עם קארי צהוב ולהפך – התוצאה תהיה שונה לגמרי, אבל היא תהיה טעימה!
אם אתם ״מתחילים״ בעולם הקארי אני ממליצה על האבקה הצהובה הנמכרת בחנויות ובסופרים. באופן אישי היא אהובה מאוד אצלנו בבית, היא עדינה ולא חריפה ומתאימה גם לילדים. אם אתם חובבי קארי תרשו לעצמכם להתפרע עם משחות קארי בצבעים שונים שניתן להשיג כבר כמעט בכל מרכול ב״פינה האסיאתית״. האדומה היא בדרך כלל החריפה ביותר, אחריה הירוקה, והצהובה היא העדינה מביניהן.
קחו את המתכונים כ״הצעה לפעולה״, והוסיפו כיד הדמיון כל ירק שאתם אוהבים, דלעת, קישוא, ברוקולי, בטטות, מנגולד, עשבי תיבול ועוד. הוסיפו עוף או טופו לפי מה שאוהבים אצלכם ו… אל תבנו על שאריות! נמסטה.
קארי ירוק עם טופו, תפוחי אדמה וכרובית

חזרתם מהודו ואתם מתגעגעים לטעמים החזקים של הקארי? זה המתכון בשבילכם
מרכיבים
4־5 מנות
1 כרובית בגודל בינוני, מחולקת לפרחים
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
3 כפות שמן
3 בצלים סגולים קצוצים
2 שיני שום גדולות פרוסות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
1 חבילת טופו (300 גרם)
3 כפות משחת קארי ירוק
1 כפית כורכום
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (שימורים או קפוא)
2 כוסות מים רותחים
200 גרם עלי תרד טריים
אופציה: ½ כוס קרם קוקוס
להגשה: אורז לבן, כוסברה טרייה ויוגורט
אופן ההכנה
1. בסיר גדול עם שפע מים רותחים וכף מלח שמים את פרחי הכרובית ואת תפוחי האדמה ומבשלים יחד.
2. אחרי כ־20 דקות בודקים את פרחי הכרובית, ואם מזלג ננעץ בהם בקלות מוציאים אותם מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ומעבירים לצלחת. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עוד כחצי שעה עד שהם רכים, ומסננים.
3. בינתיים מתחילים לטגן את הבצל: במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ־20 דקות עד שהם שקופים ורכים.
4. מוסיפים למחבת שום, מלח, סוכר ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הטופו ומטגנים כ־10 דקות.
5. מוסיפים את משחת הקארי והכורכום ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הכרוביות, תפוחי האדמה המבושלים, החומוס ושתי כוסות מים רותחים. מבשלים 15־20 דקות או עד שרוב הנוזלים מתאדים.
7. רגע לפני הסיום מוסיפים את עלי התרד, מערבבים כדקה ומכבים את האש. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מגישים חם עם אורז, כוסברה קצוצה ויוגורט.
קארי פטריות ועגבניות

קארי ראשון שלכם? התחילו כאן
מרכיבים
4 מנות
3 כפות שמן
2 סלסילות פטריות, חתוכות לפרוסות
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 בצלים לבנים קצוצים
פיסת ג׳ינג׳ר טרי בגודל 2 ס״מ, קצוצה דק
2 שיני שום פרוסות
2 כפיות גדושות אבקת קארי צהובה
1 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגוויל)
¼ כפית קינמון
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
4 עגבניות חתוכות גס / 20 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 כף צ׳אטני מנגו
1 מכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
להגשה: אורז לבן וכוסברה טרייה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן, וכשהוא חם מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן כרבע שעה או עד שהן רכות ממש ורוב הנוזלים במחבת התאדו.
2. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד עשר דקות, עד שהוא רך.
3. מוסיפים ג׳ינג׳ר, שום, קארי, ג'ינג׳ר יבש, קינמון, מלח וסוכר, ומערבבים כשתי דקות.
4. מוסיפים עגבניות ומטגנים כשתי דקות.
5. מוסיפים צ׳אטני וקרם קוקוס ומבשלים 10־20 דקות, עד שהנוזלים מעט מתאדים (אבל לא לגמרי).
קארי פלפלים צהוב עם פרגיות בהשראת ג׳יימי אוליבר

אוהבים פלפלים? הגעתם למקום הנכון
מרכיבים
3־4 מנות
2 כפות שמן זית
½ ק"ג פרגיות
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום
פיסת ג׳ינג׳ר בגודל 2 ס"מ קצוצה דק
2 פלפלים צהובים / אדומים חתוכים לקוביות
חופן כוסברה
1 כף דבש
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
2 כפיות משחת קארי צהוב
1 כף רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
1 מכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים בצל אחד, פלפל אחד, 4 שיני שום, כוסברה, דבש וג׳ינג׳ר, וטוחנים למשחה אחידה.
2. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את הפרגיות כמה דקות מכל צד עד שהן משחימות.
3. מוציאים את הפרגיות לצלחת בצד, מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והפלפל הקצוץ שנשאר, ומטגנים כחמש דקות.
4. מוסיפים כורכום, מלח וקארי צהוב ומערבבים.
5. מוסיפים את המשחה שהכנו קודם, יחד עם רסק עגבניות, מיץ לימון וקרם קוקוס ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הפרגיות, ומביאים לרתיחה.
7. מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהפרגיות מוכנות.
מגישים עם אורז לבן וכוסברה טרייה.
לקבלת מנה מעודנת יותר ניתן להוסיף קרם קוקוס ולבשל עוד שתי דקות.מגישים חם, עם אורז וכוסברה טרייה.