לאט־לאט אנחנו יוצאים מהקונכייה. חלק מאיתנו יוצאים מהר ובכוחות מחודשים, רצים ומטיילים, מנסים להספיק ולהשלים את כל מה שהפסידו. חלקנו דווקא מחפשים עוד קצת זמן בבית, לסדר עוד ארון, להמשיך לקום בבוקר בלי שעון מעורר, לקרוא עוד ספר. איפה פגשה אתכם הקורונה הזאת? האם גם אתם מרגישים קצת שונים? אני יודעת שאני מרגישה קצת שונה.
הבטחתי לכם מדור מתוק והוא אכן מתוק במיוחד. חשבתי שהשנה נחפש מתכונים קצת יותר פשוטים, פחות עוגות גדולות ומפוארות, יותר קינוחים ביתיים שאפשר לזלול גם בפורומים קטנים. פחות זמן במטבח עם הקצפות ותבניות, יותר קינוחים קלילים שאפשר גם לארוז בקופסה ולשלוח במתנה.
אז בואו לסיבוב קצר במטבח עם מתכוני גבינה מתוקים וקלילים שאפשר להכין שוב ושוב.
בתיאבון!
עוגיות גבינה ושוקולד צ׳יפס לבנות
כשראיתי תמונה של העוגיות האלה ברשת ידעתי שאין לי שום ברירה ואני חייבת לנסות להכין אותן. הן כל כך יפות. כשהן יצאו מהתנור, ההתנפלות של המשפחה הייתה האישור הסופי לכך שזו הייתה החלטה נכונה, ובאמת הן בין העוגיות היותר טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. רכות רכות, כמעט נמסות בפה, גבינתיות ומפתיעות. אל תחמיצו.
מרכיבים // כ־25 עוגיות
¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
¼ כוס (35 גרם) קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם)
1 ביצה
1 כוס (135 גרם) אבקת סוכר
80 גרם מיני שוקולד צ׳יפס/שוקולד קצוץ קטן (אני השתמשתי בשוקולד בטעם פטל)
אופן ההכנה
- בקערה בינונית מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וגבינת שמנת ובוחשים לקרם אוורירי.
- מוסיפים את הביצה וטורפים לקרם אחיד.
- מוסיפים את אבקת הסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את תערובת הקמח והשוקולד. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
- מצננים את התערובת במקרר כחצי שעה.
- מחממים תנור ל־180 מעלות (לא טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווחים על נייר האפייה.
- אופים במשך 10־11 דקות, העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות מאוד.
נותנים להן להצטנן לגמרי לפני שמרימים אותן מהתבנית.
שומרים בקופסה אטומה עד יומיים (אם תצליחו).

בראוניז גבינה ותותים
שוקולד, גבינה ותותים – שילוב מופלא שאני כל כך אוהבת. מושלם לניצול התותים של סוף העונה, כי הם בכלל לא צריכים להיות מושלמים – להפך. תותים רכים יעבדו כאן מצוין. אפשר להחליפם בפירות יער ואפילו בקוביות אפרסקים.
מרכיבים // לתבנית בגודל של 28/18 ס"מ
לבראוניז
150 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
¼ כוס (60 מ"ל) חלב (כל סוג יתאים)
½ כוס סירופ מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
½ כוס (63 גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לתערובת הגבינה
225 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם)
15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תותים מתוקים, קצוצים ומעוכים מעט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל ממיסים יחד את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים, עם ערבוב בין חימום לחימום.
- כשהתערובת מתקררת מעט, טורפים פנימה חלב, מייפל ווניל. בוחשים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים קצרות, רק עד לאחידות.
- בקערה קטנה מערבבים היטב גבינה, מייפל, וניל וחמאה.
הרכבה
- מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית.
- מעליה שמים בעדינות את תערובת הגבינה בצורת כתמים.
- בעזרת כפית מפזרים את תערובת התותים על הגבינה.
- מעבירים סכין בצורת שמיניות כדי ליצור דוגמה דמוית שיש.
- אופים 25־30 דקות עד שהשוליים ממש יציבים והמרכז מעט רך.
- מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות. אפשר לזרז את התהליך על ידי קירור במקרר.
שומרים בקירור עד ארבעה ימים.

ריבועי גבינה ושוקולד צ'יפס
ביס מושלם, ומה צריך יותר מזה? מתכון אמריקני אהוב. תסמכו על האמריקנים שהם יהפכו כל מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס, ובצדק (אזהרת התמכרות חמורה).
מרכיבים
לבצק העוגיות
100 גרם חמאה רכה מאוד אך לא נוזלית
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
½1 (210 גרם) כוסות קמח
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות או נטיפי שוקולד צ׳יפס
3 כפות קמח
לשכבת הגבינה
225 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם) בטמפרטורת החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 24/18 ס״מ.
2. לבצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה ואת הסוכר, וטורפים כדקה עד לתערובת אחידה ואוורירית (אפשר במיקסר).
3. מוסיפים ביצה ווניל וטורפים היטב.
4. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה ובוחשים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ (שמרו קצת בצד לקישוט למעלה) ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מפזרים עם האצבעות 2/3 מתערובת בצק העוגיות על התבנית, ומהדקים למשטח ישר.
6. מוסיפים 3 כפות קמח לתערובת שנשארה ובוחשים עד לתערובת עם פירורים גדולים.
7. לשכבת הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים היטב גבינה וסוכר.
8. מוסיפים ביצה ווניל וממשיכים לערבל לתערובת אוורירית.
9. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית עם בצק העוגיות, מיישרים ומפזרים על הגבינה את בצק העוגיות הפירורי שנשאר.
10. מפזרים מעל את קוביות השוקולד ששמרנו בצד.
11. אופים 30־35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (תתחילו לבדוק את העוגה אחרי 25 דקות).
12. מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.
שומרים בקופסה במקרר עד שבוע.
