הקיץ כאן וכולם בבית. המשפט שאני שומעת הכי הרבה הוא ״אמא, מה יש לאכול״, לעיתים בגרסת ״אמא, אני רעב״ ולפעמים גם ״אמא, אני גווע״, המלווה בקריאות ״אמא, אין כלום במקרר״, ״אמא, אפשר מים?״ ובל נשכח את ״אמא, אולי תכיני פיצה״.
גם אצלכם זה ככה? יופי! אני תמיד מחפשת רעיונות חדשים ומעניינים לארוחות למשפחה או כשרוצים לארח חברים לארוחה מקורית. כיף לגוון ולשנות, גם בשביל הילדים וגם בשבילי. לעיתים הרעיון הוא רק ״תחפושת״ למאכל רגיל ולפעמים אפילו משהו שאכלנו אתמול יכול להפוך היום לחדש ומיוחד.
טורטייה היא הפתרון המושלם לשדרוג ארוחות ללא מאמץ ועם הרבה סטייל. שימו בה חביתה וסלט ירקות ותראו איך מיתוג זה הכול בחיים. כמובן זו גם הזדמנות לשלב ירקות בארוחה ללא מאמץ, ובעיקר להתנסות ברעיונות חדשים וטעימים (טורטייה הוואי), שילובים מעניינים (סלמון ואבוקדו) וגם מוכרים (טורטייה בולונז), והכי חשוב שזה ממש טעים.
הצטיידו בטורטיות, ויחד נעבור את הקיץ בשלום!
טורטייה עם פרגיות בסגנון הוואי ברוטב מיו־כוסברה
מרכיבים // 4־5 מנות
לפרגיות
3 כפות שמן זית
600 גרם פרגיות
מעט מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב
1 בצל סגול קצוץ דק
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 שן שום כתושה
½1 כוסות אננס חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
½ כוס (120 מ"ל) מים רותחים
מיו־כוסברה
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
3 כפות מיונז
3 כפות שמן
1 שן שום
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
להגשה
טורטיות
פרוסות מלפפון
עלי בייבי/חסה טריים
כוסברה טרייה
אופן ההכנה
- במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות כ־20 דקות עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל.
- מוציאים את הפרגיות מהמחבת ושומרים בקופסה סגורה עד ההרכבה (סמוך להרכבה חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות).
- באותה מחבת – בלי לנקות, שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ־15 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומערבבים.
- מוסיפים אננס ופלפל אדום ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
- במעבד מזון קטן או בכוס של מכשיר נינג׳ה שמים את כל חומרי המיו־כוסברה וטוחנים לרוטב אחיד.
- הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
- מניחים עלה של חסה במרכז הטורטייה ועליו עורמים כמה כפות מהפרגיות הקצוצות, הרוטב, המלפפונים ורוטב המיו־כוסברה.
אוכלים מיד.
אפשר לשמור את העוף והרטבים במקרר יום אחד ולחמם לפני ההגשה

טורטייה סלמון אבוקדו באווירה מקסיקנית
מרכיבים // 4־5 מנות
2 כפות שמן זית
500 גרם סלמון טרי או קפוא ומופשר, חתוך לקוביות גדולות
¼ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית קינמון
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת שום (או שן שום טרייה, כתושה)
1 עגבניה קצוצה
½ פלפל צ׳ילי קצוץ (לאוהבי החריף)
לרוטב אבוקדו
1 אבוקדו גדול ובשל
2 כפות יוגורט
2 כפות מיץ לימון
¼ פלפל אדום
2 שיני שום
חופן כוסברה
להגשה
קלחי תירס מבושלים וצלויים על מחבת
פרוסות אבוקדו בשל
עגבנייה טרייה
אופן ההכנה
- במחבת מחממים שמן ומטגנים את הסלמון.
- מוסיפים למחבת את כל התבלינים ואת העגבנייה ומטגנים כחמש דקות עד שהסלמון מוכן. שומרים בקופסה סגורה עד ההגשה.
- במעבד מזון שמים את כל חומרי הרוטב וטוחנים לממרח חלק.
- הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
- מניחים עלי בייבי במרכז הטורטייה ועליהם עורמים סלמון, גרגירי תירס, פרוסות אבוקדו, עגבנייה ורוטב.
אוכלים מיד.
אפשר להכין את הסלמון מראש ולשמור בקופסא במקרר עד 24 שעות

טורטייה בולונז שילדים טורפים (וגם מבוגרים)
מרכיבים // 5־6 מנות
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים קצוצים דק
גבעול סלרי קצוץ דק־דק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ כפית פלפל
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה
¼ כפית קינמון
1 פחית (400 מ״ל) עגבניות מרוסקות
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
להגשה
חסה קצוצה
סלט מעגבניות, בצל קצוץ ופטרוזיליה
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר.
- מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כ־20 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהוא "עשוי" מכל הכיוונים וצבעו הופך מאדום לאפור. מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים כעשר דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושום לפי הצורך.
- הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
- מניחים חסה במרכז הטורטייה ועליה עורמים מהבולונז.
- מוסיפים סלט עגבניות.
אוכלים מיד.
אפשר לשמור את הבולונז במקרר עד יומיים, ולחמם לפני ההגשה
