ט"ו בשבט השנה מגיע כשאנחנו ספונים בבתים ועל טיולי שקדיות אפשר רק לחלום. התקופה המוזרה הזו מסרבת להסתיים. האופטימים (אסף) יצביעו על החיסונים ועל כך שהיו בהיסטוריה תקופות קשות יותר; הריאליסטים (אני) יסתובבו בבית סחור־סחור, ידלגו בין אתרי החדשות וייכנסו למטבח להכין עוגיות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– לשיפור מצב הרוח: מאפים שתמיד מצליחים
– תמיד באופנה: מתכונים מפתיעים למעודן שבאגוזים
– שבת בבוקר, יום יפה: שלוש עוגות שיסתדרו עם הקפה
מזל שיש לי את המטבח, חוף מבטחים. ברגע שאני נכנסת למטבח ושוקלת חומרים, אני מתעופפת מעל המציאות, מעל הסגרים, מעל השדות, מעל השקדיות. ברגע שאני במטבח אני רגועה. ידידיי הקמח והחמאה אינם מאכזבים, התנור הוא חבר והסירים אחים. הירקות והפירות מקפצים על השיש ושמחים לקראתי. המיקסר מחייך ורוקד בהנאה.
ט״ו בשבט מגיע ומזכיר לנו שלוח השנה לא עוצר, יום רודף יום, שבוע אחר שבוע, הימים מתארכים. למרות שקר אני מביטה בשקיעה בחצי חיוך, יודעת שהאביב מתקרב ואולי יביא עמו עוד בשורות טובות גם במישור העולמי. איך אתם משמחים את עצמכם בימים אלה?
תבשיל צלי בשר ופירות יבשים

תבשיל צלי בשר שמתבשל שעות ארוכות עד שהוא רך ונמס בפה, מלווה בפירות יבשים ליצירת טעם מושלם. בונוס נוסף: הבית מתמלא בניחוחות נפלאים. בקשו מהקצב שלכם נתח המתאים לצלייה ארוכה.
מרכיבים
3 כפות שמן
1 ק"ג בשר מספר חמש (כתף), חתוך לחתיכות בגודל 4×4 ס״מ בערך
2 בצלים חתוכים גס
6 שיני שום כתושות
1 כפית ראס אל חנות / בהרט
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית כורכום
1 כפית עלי טימין טריים
1 כוס יין אדום
½1 כוסות ציר בקר ועוד מים לכיסוי 2 ס״מ מעל הבשר
1 כוס פירות יבשים חתוכים: משמשים, שזיפים, צימוקים או פירות יבשים אחרים שאתם אוהבים
אופן ההכנה
1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כ־10 דקות כך שיהיה צרוב היטב, ממליחים ומפלפלים אותו היטב.
2. מוסיפים שום, ראס אל חנות, רסק עגבניות, כורכום וטימין, ומטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים יין אדום, ציר בקר ומים רותחים לכיסוי של 2 ס״מ מעל הבשר ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי.
5. מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים חצי שעה נוספת.
מגישים חם עם אורז.
עוגיות חמאה ופירות יבשים מושלמות

מה עושות עוגיות השוקולד צ׳יפס האהובות כשהן רוצות להתארגן לט״ו בשבט? נוטשות את השוקולד ומחליפות אותו
בחתיכות קטנות של פירות יבשים. התוצאה: וואו!
אתם חייבים לנסות את זה בבית!
מרכיבים
½ כוס קמח רגיל + 2 כפות (90 גרם)
½ כוס (כ־62 גרם) קמח כוסמין מלא (או עוד קמח רגיל)
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה מאוד
1/3 כוס (כ־67 גרם) סוכר דמררה
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
150 גרם פירות יבשים ופקאנים +
1 כף קמח
(אני השתמשתי ב־4 משמשים, 2 תאנים, עיגול אננס אחד וחופן פקאנים)
אופן ההכנה
1. חותכים את הפירות היבשים והאגוזים לחתיכות קטנטנות ומערבבים עם כף קמח.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מנפים לתוך קערה בינונית את הקמחים, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים היטב.
4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, מקרימים את החמאה עם הסוכרים, לפחות 3 דקות. כדאי לעצור מדי פעם את פעולת המיקסר ובעזרת מרית להוסיף למרכז את הבלילה שנדבקת לשולי הקערה.
5. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.
6. משנים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר, ובעזרת כף מוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהוא נטמע ומוסיפים את רוב הפירות היבשים (שומרים כמה כפות לקישוט).
7. מערבלים עוד קצת, רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
8. בידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה במרחק גדול ביניהם, כך שיהיו 9־12 עוגיות במגש. נועצים בכל כדור בצק כמה חתיכות פירות מלמעלה, לקישוט.
9. אופים 7־9 דקות, עד שהעוגיות זהובות בצדדים ובהירות במרכז. חשוב להשגיח על התנור כדי לקבל עוגיות רכות במרכז.
לא בוטחים בתנור שלכם? אפו רק שתי עוגיות בהתחלה, תנו להן להתקרר ותראו לכמה דקות אפייה באמת הן זקוקות. נכון, זה קצת מעכב אבל זה מבטיח הצלחה!
מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמרימים אותן מהמגש. אפשר לצנן אותן על רשת צינון. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.עוגיות חמאה ופירות יבשים מושלמות
שבלולי גאודה ופירות יבשים

שילוב מפתיע, מתוק מלוח של עוגייה מטריפה וטעימה, נשנוש ממכר ומושלם לצד פלטת ירקות או פירות או סתם כך ליד הקפה.
מרכיבים
1 חבילת בצק עלים חמאה (600 גרם) מופשרת לפי הוראות היצרן
למילוי
4 משמשים מיובשים
½ כוס צימוקים
¼ כפית קינמון
½ כוס מיץ תפוזים
100 גרם גבינת גאודה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת לבחירתכם)
1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. במעבד מזון שמים משמשים, צימוקים, קינמון ומיץ תפוזים, ומעבדים לתערובת אחידה שניתן למרוח. אם יש צורך מוסיפים עוד 1־2 כפות מיץ.
3. פורשׂים את הבצק על משטח העבודה, חותכים אותו לשני חצאים ומחזירים חצי למקרר עטוף היטב.
4. מרדדים מעט את הבצק ומורחים עליו מחצית מתערובת הפירות היבשים.
5. מפזרים מחצית מהגאודה המגוררת ומגלגלים לרולדה הדוקה.
6. מכסים בניילון ומצננים במקפיא 20 דקות.
7. בינתיים מכינים באותה צורה את החלק השני של הבצק ומקפיאים גם את הרולדה השנייה.
8. מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס״מ.
9. מניחים את השבלולים על נייר האפייה ברווחים קטנים ומברישים בביצה טרופה.
10. אופים 15־20 דקות עד שהבצק מזהיב והמילוי משחים מעט.
מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה עד יומיים.
טיפ: חשוב לעבוד בחדר קר או להפעיל את המזגן.