מרוץ החיים מכריח אותנו כל הזמן לתקתק. צריך לתקתק ולסיים משימות כדי לפנות לעצמנו קצת אוויר לנשימה ומנוחה. התקתוק הזה פוגש אותו כל הזמן ביום-יום, אך בהכנות לפסח עוד יותר. כדי להגיע לקו הגמר, ליל הסדר, צריך לנקות ולסדר כל הזמן: מתחילים באבק בכל פינה ובקרצופים, ממשיכים דרך הכנת החרוסת, הזרוע והחרוסת עד שמגיעים לבסוף גמורים ורצוצים לערב המיוחל.
אלא שלפעמים, ורק לפעמים אפשר גם לתפוס פה ושם רגע של נחת, ושל התהליך במלואו, בלי קיצורי דרך. מנסיוני בהדרכת הורים, קיצורי דרך לא תמיד יעילים, והדרך הטובה ביותר שאנחנו יכולים ללמד את הילדים או הנכדים היא פשוט דוגמה אישית.
האמת היא שיש לי אחלה מתכון לעוגיות שאפשר לתקתק במהירות, אבל אותן נשאיר להזדמנות אחרת, כיוון שיש לי מתכון מעולה לעוגיות שוקולד צ'יפ כשרות לפסח שצריך לעשות בנחת, עם הילדים או הנכדים, והן אפילו זולות יותר בקלוריות!
עוגיות שוקולד צ'יפ מעולות כשרות לפסח
כ-50 עוגיות, תנור בחום של 170 מעלות

מצרכים:
3/4 כוס קמח מצה
3/4 כוס קמח תפו"א
3/4 כוס קמח שקדים
3/4 כוס (חד-פעמית שקופה) שמן
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה נס קפה מומס ב-50 מ"ל מים רותחים
150 מ"ל מים קרים
1 שקית שוקולד צ'יפ
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
1 כף גדושה קמח תפו"א
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– ממשלת גאורגיה החליטה: יום הזיכרון לשואה יצוין גם בארצם
– אמת מים ופראיות של המדבר: הטיולים שיעשו לכם את החג
– "לקרוא לפמינסטיות הדתיות 'קונסרבטיביות' זו טכניקה להדיר מהשיח"
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מניחים את החומרים היבשים. בכוס גדולה מוסיפים את המים הקרים למֵי הקפה המומס ומוסיפים לקערה.
מערבבים קלות, מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים לתערובת סמיכה מאד (מזכירה במרקם פירה סמיך). אם צריך, אפשר להוסיף מע קמח או מים (בהתאם למרקם).
בקערה נפרדת מערבבים אבקת סוכר עם קמח תפו"א.
טיפ! מרטיבים תבניות שטוחות עם מעט מים ומניחים נייר אפיה על התבנית המים כבר ידביקו את הנייר יפה אל התבנית.
בעזרת שתי כפות מעבירים כמות של כדור פלאפל בערך על הקערה עם תערובת אבקת הסוכר ומשם אל התבנית במרווחים של 2 ס"מ זו מזו, ולאחר שהתבנית מלאה אפשר ומומלץ להעביר כל עוגייה סיבוב נוסף בתערובת אבקת הסוכר.
אופים 12 דקות לקבלת עוגיות רכות ו-14 דקות לעוגיות יבשושיות יותר.

בתאבון, בנחת ובשמחה!