נסעתי השבוע בכביש מספר 1 לירושלים. קרה שעברתי לנתיב המהיר, כאשר מאחורי הגיח רכב פרטי שאץ במהירות שהייתה הרבה מעבר למותרת. ממבט חטוף במראה, נראה כי ברכב ישבו זוג צעיר מאוד. הבחור שנהג הבהב לי בעצבנות מוטרפת, בת זוגו בתנועות ראש וידיים נראתה אחוזת אמוק שהיה ברור כי באותו רגע אני זוכה לברכות שחבל על הזמן. מחוות האצבעות שלה לא הותירו שום ספקות. אבל מה לעשות, לא ממש יכולתי לחזור לנתיב הימני באותו רגע, ורק לאחר כמה שניות זה קרה, כשהרכב עם הזוג המטורלל עקף אותי במהירות שיא תוך כדי שמחוות תנועות האצבע ממשיכות.
כיף זה לא היה. מה גם שחשתי סכנה מסוימת, יכולתי להגיב בכמה אופנים, להתעצבן ולהאט בכוונה כדי לתקוע אותם מאחוריי, אולי להחזיר אליהם תנועות אצבע אחרות כמו אצבע שמפנה לרקה תוך כדי סיבוב כדי להראות להם בדיוק מה אני חושב עליהם. אבל זה לא התאים לי, לא כי חששתי מה יחשבו עליי, אלא כי לי פנימה זה פשוט לא התאים.
כבני אדם יש לנו שתי חירויות, חירות חיצונית וחירות פנימית. החירות החיצונית שלי מושפעת מהסביבה: אני לא קם בבוקר ועושה מה בראש שלי, אני צריך להיות בעבודה בשעה מוכתבת וצריך להיות שם כך וכך שעות, ולכן החרות החיצונית שלי מוגבלת. אבל החירות הפנימית שלי היא שלי בלבד ואני מחליט עליה! שם יש לי את החופש לבחור בתגובות שלי. המצב ההוא בכביש הוא בדיוק זה, החרות החיצונית שלי הוגבלה, מה זה הוגבלה – ממש ניטלה ממני. אבל החירות שלי היא לשמור על החיים שלי ולחזור הביתה לשלום וזהו, ללא שום רגש מיותר שחבל לי לבזבז עליו שניה של אנרגיה, וזה פשוט, ממש פשוט אבל וואלה, גם ממש מורכב ליישם.

קינוח קוקוס אפוי מעולה ופשוט
2 תבניות אינגליש קייק, תנור בחום של 170 מעלות
מצרכים:
6 חלבונים
200 ג' קוקוס טחון
1 כוס סוכר
2 כפות מייפל
להגשה:
כחצי סלסילת תותים שטופים וחתוכים לקוביות
3-4 כפות סוכר
הוראות הכנה:
1. מוזגים חלבונים לקערה נקייה לחלוטין ומקציפים. כשהתערובת כבר מלבינה, מוסיפים לאט-לאט את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קרם יציב מאד, מוסיפים את המייפל תוך כדי הקצפה עד לבליעה מוחלטת, ובתנועות קיפול עדינות מוסיפים את הקוקוס שוב – עד בליעה מוחלטת.
2. מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה. מניסיוני: כדי שנייר האפייה הסרבני יישב טוב בתוך תבנית האינגליש קייק, הכי פשוט זה לקווצ'ץ' ולמעוך לכדור ואז לפתוח אותו בזהירות אז מתקבל נייר הרבה יותר נוח להנחה בתוך התבנית.
3. מעבירים את התערובת לשתי תבניות ואופים 20 דקות להזהבה ולקיסם שיוצא יבש. בינתיים מניחים קוביות תותים בקערה ומערבבים לתוכה את הסוכר ומעבירים למקרר. הסוכר כבר יגרום להפרשת רוטב טעים מהתותים.
4. לאחר שהמאפה מתקרר, חותכים לפרוסות ומניחים כף עם קוביות תותים ורוטב על כל פרוסה.
בתיאבון!