עוגות בשבילי הן משהו שאני שומר במיוחד לשבת. אני נהנה להכין אותן לקראת שבת כדי שביום המנוחה תהיה לי שמחה בפרוסת עוגה נאה (מאוד…), אבל ביומיום אני מצנזר.
כבר כששומעים את שם העוגה אפשר להתבלבל – חושבים שהיא מוגזמת, עתירת קלוריות, "אבל אוי כמה שהיא טעימה", ו"איך נשמור ככה על הבריאות", ועוד אמירות כהנה וכהנה.
אז זהו, שבדומה לשאר הדברים שמניעים אותנו, גם האמירות האלה הן רק בראש. לדעתי, אפשרי וחשוב לשמור על איזונים: לי למשל יש מצד אחד חולשה לעוגות, ומהצד האחר יש לי צורך ממשי בפעילות גופנית.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– אפיקומן בירושלים: חידות 4+1
– אגם, מכתש, ומאמץ שמתשלם: הטיולים שיעשו לכם את החג
– וידוי קצר: סיפורה של גליה עוז
חשוב להבין שפעילות גופנית משפיעה עלינו בכל כך הרבה אופנים: סיבולת לב-ריאה, גמישות, חיזוק המערכת החיסונית, קצב הלב, המסת שומנים, הורדת כולסטרול, איזון לחץ דם, בניית מסת שריר ויש עוד המון יתרונות! ואלו רק השיפורים הפיזיים. מחקרים מראים שלפעילות גופנית יש השפעה קריטית על פעילות המוח, היא משפרת את הביצועים הקוגניטיביים ולכן מנמיכה תופעות של אלצהיימר. פעילות גופנית גם משחררת לגוף קורטיזול ויכולה להשפיע לטובה על פעילות המוח, והצלחה בפעילות גופנית יכולה לשחרר לגוף את הורמון הדופמין הקרוי "הורמון האושר".
אז כן, לאזן זה אפשרי, וכך אני יכול להשיג את כל הטוב שבשני העולמות.

עוגת תותים וקצפת כשרה לפסח
מתאים לתבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית 32/26, תנור בחום של 180 מעלות
מצרכים לעוגה:
1 כוס שמן חד פעמית שקופה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח מצה לעוגה
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס מים חד פעמית שקופה
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה
למילוי:
2 מְכלים של שמנת מתוקה (אפשרי פרווה מחוזק ב-2 כפות מייפל או ברנדי)
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חד פעמית שקופה מלאה באחד מהבאים: מים, מיץ תפוזים, יוגורט, חלב או משקה תות בננה
לציפוי:
1 סלסילת תותים שטופים וחצויים לאורך
1 שקית ג'לי תות
הוראות הכנה:
מניחים בקערה ביצים, תמצית וניל וסוכר ומקציפים במשך כ-5 דקות לקצף יציב. מוסיפים בקילוח דק שמן תוך כדי הקצפה עד לבליעה מוחלטת בקצף.
בעזרת מרית ותנועות קיפול מערבבים פנימה לסירוגין קמחים וכוס נוזלים, ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 45 – 50 דקות עד שהעוגה יציבה, זהובה וקיסם יוצא ממנה יבש.
בינתיים מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומקציפים לקצפת יציבה. כשהיא קרה לחלוטין מורחים אותה על פני העוגה ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (או למשך הלילה).
לאחר שהקצפת קפאה מניחים עליה את חצאי התותים. מכינים ג'לי לפני ההוראות ומוזגים על העוגה באופן שווה, ושיהיה בכיף!