בין יום שואה ליום הזיכרון לחללי צה"ל, שני הבסיסים המשמעותיים שלנו, ולקראת יום העצמאות, יש אצלי תחושה של התרוממות לקראת חגיגיות מיוחדת. בין עבר מפואר, מורכב וקשה, ולקראת עתיד מלא תקווה, אני מתעקש להיות אופטימי. ביום העצמאות משהו מתעורר לראות טוב, להסתכל מסביב ולחייך על יותר מחצי כוס מלאה: יש הישגים בכל כך הרבה תחומים, יש ערבות, יש יוזמה, ישנה עזרה הדדית, יש נתינה ויש תפארת למדינת ישראל. ויש את הזמן הזה לפקוח את העיניים ולראות את השפע הזה שיורד עלינו בהשגחה, ולנו, במעגל הפרטי הקטן שלנו, יש את האפשרות להכניס את הראייה הזו ליום יום שלנו. לאמץ את המילה הטובה שיכולה פה ושם להרים, לעודד ולטעת תקווה בכל אחד.
זכור לי מקרה של ילד שצייר ציור בשיעור אמנות בכיתה ב' וכשהמורה עברה לידו מדי פעם היא הציעה לו להוסיף כאן, להוסיף שם ולבסוף הפטירה "הציור הזה מכוער". כמה מפח נפש היה לילד, כמה שבירה של הרוח, ההשפעה המורידה שיש למשפט שכזה נמשכת שנים, ואיזו עבודה קשה צריך לעשות כדי לבנות אותה מחדש. לכל ילד וילדה, ולכל אדם בעצם, חשוב לתת מילה טובה, לעודד, לעורר בנייה וחשיבה חיובית. חלילה לא לזייף, לא לומר משהו שלא מחובר לאמת, כל ילד וכל אדם ירגישו בזיוף אם מחמאה ניתנת שלא במקומה. אבל בהקשר הנכון, בכל מצב כמעט וכמעט בכל יום, יש אפשרות לעודד, לשבח, לציין לטובה ולשקף איכויות טובות. בכל העשייה היומיומית אפשר לפקוח עיניים ולראות שאפשר להגיד מילה טובה ולהעצים – את/ה יכול/ה!
ממרח שום
סביב פסח וקצת אחרי העצמאות זהו זמן השום הטרי, ממנו נכין ממרח שירים כל מנגל.
מצרכים:
2 ראשי שום טרי
1/3 עד ½ כוס שמן זית
1 צרור קטן של עלי שמיר שטוף ונקי
חופן קשיו קלוי
כ-½ כפית מלח
הכנה:
מקלפים את ראשי השום מקליפות יבשות רק עד לשלב של קליפות טריות מבריקות רעננות
קוטמים את ראש השום מהגבעול במרחק של 2-3 ס"מ מעל לראש השום
חותכים את הראשים לקוביות של ס"מ, מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק ביחד עם כל שאר המצרכים וטוחנים לממרח
ניתן לשלוט בסמיכות של הממרח אם מוסיפים עוד מעט שמן זית
מעבירים לצנצנת ולמקרר, נשמר לפחות 3 שבועות

רוטב צ'ימיצ'ורי
הרוטב הזה שהכי נכון להכין אותו ביד, עם סכין, מקפיץ כל מה שנניח על רשת המנגל.
מצרכים:
צרור גדול של פטרוזיליה שטוף ונקי מגבעולים
½ בצל
½ גמבה
½ פלפל צ'ילי נקי מגרעינים
5 שיני שום
2-3 כפות מיץ לימון טרי
1/3 כוס שמן זית
½ כפית מלח
