קרם קוקוס הוא חבר טוב שלי במטבח. בכל רגע נתון תמצאו במזווה שלי קרטונים ופחיות רבות של הלבן הטעים הזה. אני משלבת אותו בעוגות בחושות, תבשילי קארי כמובן, ובעצם בכל הזדמנות שיש לי. הילדים שלי לא כל כך חברים של קוקוס, אבל קרם קוקוס הם דווקא אוהבים (מזל!).
לקרם קוקוס יש יחסי ציבור טובים אך לשאלה האם הוא בריא יש תשובות לכאן ולכאן. יש בו שומן רווי טבעי, לעומת שומן רווי המצוי במוצרים מן החי ובמוצרים מעובדים, ומחקרים רבים טוענים ששמן קוקוס הוא הבריא ביותר לאדם מבין כל השמנים, אך תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא בקשר לצריכה של שומן רווי.
אגוז קוקוס הופך לטעים ושמן רק כשהוא מגיע לגיל בוגר אחרי שנה על העץ, אז הוא מכוסה בקליפה קשה ובסיבים חומים.
כדי להכין קרם קוקוס ומי אגוז קוקוס טוחנים את פתיתי הקוקוס עם מים, ולאחר שמפרידים ביניהם מקבלים נוזל המכיל את רוב תכונות האגוז. אחוז השומן בנוזל מושפע מאיכות תהליך הטחינה, ואני ממליצה לרכוש את הקרם בעל האחוזים הגבוהים יותר וליהנות מטעם עשיר יותר. אפשר לדלל בעצמנו את הקרם עם מים.
כיוון שכנראה לא ניסע השנה לתאילנד, נביא את הניחוחות האסייתיים למטבח שלנו.
פסטה בקרם קוקוס ועגבניות מיובשות
מנת פסטה מושלמת שהכנתי לפני כמה שנים מבלוג אמריקני אהוב.מכינים אותה בדקות ספורות. בזכות השימוש בעגבניות המיובשות מלאות הטעם אין כמעט צורך בתבלינים נוספים.

מרכיבים
500 גרם פסטה לבחירתכם
1 כוס מי בישול של הפסטה
1 כף שמן זית
3 שיני שום פרוסות
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות לחתיכות קטנות
1 ורבע כפיות אבקת קארי
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס*
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת + עוד פרמזן מגוררת להגשה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
*אפשר להחליף בשמנת לבישול 15% שומן
אופן ההכנה
- מכינים את הפסטה לרמת אל דנטה, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
- במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות והקארי ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קרם הקוקוס והפרמזן ומביאים לרתיחה עדינה.
- מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה.
- מערבבים היטב ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול. שימו לב שהפסטה שותה במהירות את מי הבישול ואם אתם לא אוכלים מיד הוסיפו את מחצית הכוס השנייה בזמן החימום.
מגישים חם עם עוד פרמזן ופטרוזיליה קצוצה.
קציצות עוף בקרם קוקוס ופטריות
בטח לא תאמינו לי אם אספר לכם שאלו בין הקציצות הכי טעימות שהכנתי בשנים האחרונות… אבל זה באמת כך!
32־35 קציצות

מרכיבים
לקציצות
1 ק"ג עוף טחון
חצי בצל קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לרוטב)
1 כפית מלח
חצי כפית כמון
1 כפית אבקת זנגוויל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק־דק
חצי כוס פירורי לחם
3 כפות שמן לטיגון
לרוטב
1 חבילת פטריות שיטאקי מיובשות (25 גרם)
2 כפות שמן זית
חצי בצל קצוץ דק־דק
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית גינג׳ר מגורר טרי
2 כפיות שמן שומשום
חצי כוס מים ממי ההשריה של הפטריות
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס
אופן ההכנה
- קציצות: שמים את העוף הטחון בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים והתבלינים ובוחשים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה.
- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן מזהיבות, מוציאים לצלחת בצד.
- הכנת הרוטב: משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים.
- באותה מחבת שטיגנו בה שמים שמן ואת חצי הבצל שנותר ומטגנים כ־10 דקות.
- מסננים את פטריות השיטאקי ושומרים חצי כוס בצד. מקצצים אותן ומטגנים כשתי דקות עם שום, מלח, פלפל וכל שאר התבלינים.
- מוסיפים חצי כוס ממי ההשריה של הפטריות וקרם קוקוס, בוחשים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את הקציצות למחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ואורז.
קלפוטי דובדבנים ופירות יער
לתבנית בקוטר 20־22 ס״מ
קלפוטי הוא קינוח קלאסי מהמטבח הצרפתי שמכינים במקור מדובדבנים שחורים לא מגולענים (!). המרקם של הקלפוטי אינו דומה לעוגה אלא לפנקייק או לפודינג. מומלץ לאכול אותו סמוך למועד יציאתו מהתנור, ולכן לא מומלץ להכין הרבה זמן מראש

מרכיבים
400 גרם דובדבנים
100 גרם פירות יער
2 כפות סוכר
לבלילה:
2 ביצים
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס*
¼ כוס סוכר
1/3 כוס קמח
¼ כפית מלח
לקישוט: אבקת סוכר
*אפשר להחליף בשמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
- משמנים תבנית לא מתפרקת.
- בעזרת מגלען דובדבנים נפטרים מכל הגרעינים, מניחים את הדובדבנים ופירות היער בתבנית ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר.
- בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, קרם קוקוס, סוכר, קמח ומלח.
- מוזגים את הבלילה על הפירות.
- אופים 35־45 דקות עד שהבלילה מזהיבה, משחימה מעט בצדדים ויציבה למגע.
בוזקים אבקת סוכר ואוכלים מיד.