היה לי חלום שבחתונה שלי יהיו תאנים. שנה לפני שהתחתנו הייתי בחתונה של חברים (חתונה מהממת בגינת ההורים) ובשולחן הקינוחים הייתה ערמה עצומה של תאנים מתוקות ומושלמות שלא יכולתי להפסיק לאכול מהן. אמרתי לאסף: אצלנו בחתונה יהיו תאנים! תזכור! בסוף התחתנו ביוני, אז לא היו לנו תאנים בחתונה. טוב, אני לא באמת בטראומה מהנושא עד היום, אבל תאנים הן בהחלט הפרי האהוב עליי, או לפחות בשלישייה הראשונה.
התאנים באות ונעלמות ומשאירות אחריהן לבבות שבורים שנה אחרי שנה. מספיק להביט על קופסאות התאנים אצל הירקן שנחטפות כלחמניות חמות, למרות מחירן הגבוה, להבין כמה אנחנו אוהבים תאנים. אז תחטפו לכם קופסת תאנים, ואם תצליחו לא לאכול את כולן טריות (כי בינינו הן פשוט מושלמות כמו שהן), בואו להכין איתן מתכונים. אל תשכחו שהחגים באופק, וזה הזמן לגזור את המדור ולתלות על המקרר.
קציצות בתאנים
קציצות עשירות, חגיגיות ומעט מתקתקות שמתחסלות בשניות

מרכיבים
לקציצות
1 בצל
3 גזרים
1 קישוא
½ ק"ג בשר טחון
½ ק"ג עוף טחון
½ כוס פירורי לחם
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון הקציצות
לרוטב
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/3 כפית כמון
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית אבקת שום
1/3 כפית בהרט
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שקדים
½1 כוסות מים
8־10 תאנים חתוכות לרבעים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- במעבד מזון עם פומפייה דקה מגררים את הבצל הגזרים והקישוא (אפשר לגרר גם ידנית). סוחטים היטב מכל הנוזלים, הכי נוח בתוך חיתול בד.
- בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב – מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות). יוצרים קציצות בינוניות בגודל פנים כף היד.
- מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מעט שחומות ומעבירים אותן לצלחת בצד.
- באותה מחבת שטיגנו בה את הקציצות מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים והשקדים ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים מים ומערבבים.
- מחזירים את הקציצות למחבת, ומסדרים ביניהן את רבעי התאנים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ואורז.
תאנים וקממבר
מחפשים מנת רושם לבראנץ׳ קליל או לאירוח בערב של חברים לצד כוס יין – זו המנה שלכם! מתוחכמת, טעימה מאוד ואיזה כיף שהיא גם קלה מאוד להכנה.

מרכיבים
10־15 תאנים – או לפי כמות האורחים.
מעט שמן זית
1־2 כפיות חומץ בלסמי
גבינת קממבר איכותית
מעט דבש
מעט טימין טרי
תאנים ונהנים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
- 2. חורצים את התאנים לרבעים אך לא חותכים עד הסוף ומניחים על נייר אפייה בתבנית קטנה.
- 3. מזלפים מעט שמן זית על התאנים ומטפטפים כמה טיפות של חומץ בלסמי. ואופים אותן 15־20 דקות עד שהן מתרככות.
- 4. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומניחים על כל תאנה חתיכה של גבינה.
- 5. מזלפים מעט דבש ומפזרים טימין טרי.
- 6. מחזירים לתנור ואופים עוד 3־6 דקות רק עד שהגבינה נמסה.
מגישים מיד.
עוגת שקדים תאנים
לתבנית בקוטר 24-26 ס״מ
עוגה רכה ומופלאה שאוכלים עם כפית, וכזו שאסף הכריז עליה שהיא בין הטובות שהכנתי השנה. והבונוס? רק חמש דקות עבודה!

מרכיבים
2 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן זית (או שמן רגיל)
1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ״ל)
¼ כפית תמצית שקדים (לא חובה)
1 כוס קמח
1 כוס קמח שקדים (90 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
10־12 תאנים חצויות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן והשמנת תוך כדי בחישה. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לבחוש, אבל רק עד שהבלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומניחים את התאנים בחופשיות בבלילה, משקעים אותן מעט.
- אופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.
* אפשר להכין גם עם פרוסות אפרסקים/נקטרינות/שזיפים.