תמיד חשבתי על המלון כעל אחיו הבוגר והשקול של האבטיח. כולם מדברים על האבטיח, האח הקטן והשובב, מצלמים אותו לסרטונים, הוא שם קוד לקינוח בקיץ ואין רגע שלא מתחשק לנו אבטיח. ומה עם המלון? אל תדאגו לו, יש לו מעריצים רבים בארץ ובעולם והוא כוכב לא קטן בקיץ.
למלון, בן למשפחת הדלועים, יש זנים רבים, המוכרים שבהם הם: ״ג׳ספר״ שהוא מוארך ואליפטי ובשרו כתום. ״גליה״ על שם בתו של צבי קרחי ממכון וולקני שפיתח אותו בתחילת שנות השבעים, הוא כדורי עם בשר ירוק וקליפה צהובה ומרושתת, ו״ג׳סטין״ – תאמינו או לא – על שם הזמר ג׳סטין טימברלייק שביקר בארץ לפני מספר שנים בתקופה שבה חקלאי עין־יהב פיתחו אותו, ובין תחביביו ובקשותיו היה סלט מלונים! ג׳סטין הוא צהוב ועגול, מעט גדול מה״גליה״ ובשרו כתום. המלון עשיר מאוד בוויטמין סי (פי 4 מאבטיח, פי 3 מעגבניות), בבטא קרוטן ובאשלגן, יש בו 92 אחוז מים וכמות גבוהה של סיבים תזונתיים, אז נצלו את ימי הקיץ שנשארו לנו לחגוג עם הפרי האהוב.
סלט מלון ואבטיח

בחום הזה: רק סלט! אז הנה שדרוג למנה היוונית המפורסמת של אבטיח ופטה שכל כך טעימים ביחד. הוסיפו גם מלון ומלפפון, שמן זית ונענע, ולא תאמינו איזו חגיגת טעמים מתקבלת. ולמרות הפרצוף הסקפטי שלכם (אני רואה אתכם עד לכאן!) מילה שלי: זה הסלט שייגמר ראשון על השולחן.
מרכיבים
½ מלון גדול / בינוני
¼ אבטיח בינוני
4 מלפפונים גדולים
200 גרם קוביות גבינת פטה / בולגרית
3 כפות שמן זית
חופן עלי נענע
אופן ההכנה
- חותכים את המלון והאבטיח לקוביות קטנות.
- חותכים את המלפפון לקוביות או לחצאי עיגולים.
- חותכים את הגבינה לקוביות.
מערבבים את המרכיבים סמוך להגשה.
עוגת מלון רכה וטעימה
כשהבית מתפקע מרוב פירות אני מנסה להיות יצירתית! "מה דעתכם על עוגת מלון?" שאלתי את הילדים, והם קפצו על המציאה להשתתף בהכנת עוגה ניסיונית שכזו! התוצאה: עוגה רכה ונפלאה, בעלת טעם מלוני עדין ונפלא שמכינים בקלי קלות.

מרכיבים
לתבנית בגודל 23X23 או בקוטר 22/24
½1 כוסות (360 מ״ל) מלון מרוסק
3 ביצים מידה L
¾ כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה / קוקוס
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
3־2 כפות מיץ מלון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בבלנדר שמים קוביות מלון (בערך חצי מלון גדול) וטוחנים לרסק אחיד. מודדים 1.5 כוסות (360 מ״ל), שומרים קצת מיץ מלון לזיגוג.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והמלון תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מניחים מסננת (או נפה) על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 20־35 דקות, תלוי בקוטר התבנית או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני שמקשטים בזיגוג.
זיגוג:
בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2־1 כפות ממיץ המלון.
טורפים עם מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי – נוזלי אך לא מדי.
הוסיפו עוד מיץ רק כמה טיפות בכל פעם ובחשו היטב בין לבין.
מוזגים את הציפוי על העוגה (אפשר גם ליצור דוגמת פסים), ומיד מפזרים סוכריות אם רוצים. כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.
שומרים 24 שעות בטמפרטורת החדר ומעבר לכך במקרר.
סביצ׳ה אינטיאס ומלון

אחרי מדור הסביצ'ה שוודאי שמרתם בקלסר, אני יודעת שאתם מכינים סביצ'ה בלי הפסקה! אז הנה עוד מתכון נפלא וקיצי, מושלם לאירוח קליל ואלגנטי בימים החמים. תוכלו לשמור את כל החומרים במקרר ולהרכיב ממש סמוך לאכילה.
מרכיבים
200 גרם דג אינטיאס טרי (או לברק, דניס או כל דג לבן) חתוך לקוביות (בערך 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
1 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום מתוק קטן חתוך לקוביות קטנטנות
3 כפות בצל סגול קצוץ דק־דק
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל צ׳ילי גרוס
או ¼ פלפל צ׳ילי טרי קצוץ
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם. מגישים מיד.