קוראי המדור הקבועים ודאי זוכרים את המפגש שלי עם הקונדיטורית עדי קלינגהופר לפני שלוש שנים, אז אירחתי אותה כמי שכבשה את הרשת עם עוגות המספרים היפהפיות. תזכורת: עדי אפתה את העוגה הראשונה שלה כבר בגיל 8, ותמיד ידעה שהיא רוצה להיות קונדיטורית. לפני שמונה שנים, כשהייתה בת 15, נפטרה אמה, ועדי עברה משבר גדול ונכנסה לדיכאון.
מה שהחזיר אותה לחיים היה האפייה. עם הזמן הפכה להיות יותר ויותר מקצועית ואף למדה קונדיטוריה. לפני כשנתיים פתחה בלוג עם תמונות יפהפיות ומתכונים מעולים שתמיד מצליחים, מניסיון!
בשלוש השנים האחרונות הפכנו לחברות טובות ואני מתייעצת עם עדי באופן קבוע בנושאים שונים.
לכבוד החגים המתקרבים הזמנתי שוב את עדי לבוקר של אפייה, והפעם בסימן דבש. בקרוב יגיעו הביתה המארזים החגיגיים והמתנות לחג, צנצנות דבש יתחילו להיערם במזווה, ואנחנו הכנו לכם שלושה רעיונות טעימים וחגיגיים לשימוש בדבש.
ובשבוע הבא ניפגש כאן עם ארוחת החג המושלמת!
פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים

ה–קינוח בה"א הידיעה אצלנו בבית. כשאני רוצה לעשות רושם ולגנוב את ההצגה – אני מכינה פבלובה.
(תבנית בקוטר 20 ס"מ)
מרכיבים
למרנג
150 גרם חלבון (חלבונים מכ־4 ביצים במידה לארג׳)
150 גרם (¾ כוס) סוכר
150 גרם אבקת סוכר
לקצפת
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות דבש
להגשה
תאנים
פירות יער
דבש
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־100 מעלות, לא במצב טורבו.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים עד התחלה של קציפה לבנבנה.
- מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 7 עד 10 דקות, עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה.
- מנפים את אבקת הסוכר לקערה שבה קציפת המרנג וממשיכים את פעילות המיקסר רק עד לאיחוד הקציפה עם אבקת הסוכר וכאשר המרנג יציב ומבריק.
- מניחים נייר אפייה מעל תבנית אפייה, מעבירים אליו את המרנג, ובעזרת כף יוצרים קערת פבלובה.
- אופים את המרנג כ־3 שעות עד לייבוש כמעט מלא.
- לאחר כ־3 שעות מוציאים את המרנג מהתנור ומשאירים להתייצבות על התבנית עוד כשעה. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד ההגשה. אם הפבלובה מכוסה היטב ללא אוויר היא יכולה להחזיק מעמד כך שלושה ימים.
- קצפת מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל ודבש, מקציפים עד שהקצפת יציבה ומעבירים לקערה. שומרים את הקרם במקרר עד ההגשה.
- מרכיבים סמוך להגשה: מניחים את קערת הפבלובה בעדינות על צלחת הגשה, בשקע שיצרנו בפבלובה מניחים את הקצפת, חותכים תאנים ופירות יער ומניחים על הקצפת, מעל הכול מזלפים מעט דבש ומגישים.
חלת שקדים ודבש חגיגית

ראש השנה זה הזמן להשקיע בחלות חגיגיות ומיוחדות כמו חלת השקדים, שכולם ידברו עליהן סביב השולחן!
(2 חלות גדולות)
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים (13 גרם שמרים יבשים)
100 גרם (½ כוס) דבש
70 גרם שמן
2 ביצים
400 מ"ל מים פושרים
1 כף מלח
לקרם שקדים
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
130 גרם אבקת סוכר
130 גרם קמח שקדים
30 גרם קורנפלור
2 ביצים
* ביצה להברשה
שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומפעילים את המיקסר.
- מוסיפים דבש, שמן, ביצים ומים, לשים את הבצק במשך כ־10 דקות, ולקראת הסוף מוסיפים את המלח.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה, עד הכפלת הנפח.
- בזמן שהבצק בהתפחה מכינים קרם שקדים: במעבד מזון מניחים את כל החומרים: חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים, קורנפלור וביצים. מעבדים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומניחים במקרר עד ההרכבה.
- הרכבת החלה: מחלקים את הבצק ל־2, מכל חלק נכין חלה אחת. עובדים עם החלק הראשון, ואת החלק השני מכסים ומניחים בצד.
- את החלק הראשון מחלקים ל־6 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח עבודה, מכסים במגבת ומניחים למנוחה כ־20 דקות.
- לאחר מנוחת הכדורים מרדדים כל כדור למלבן ארוך, במרכז המלבן מזלפים פס של קרם שקדים, סוגרים היטב ומגלגלים לנחש. חוזרים על הפעולה עם 5 הכדורים שנותרו. את הרצועות מחברים ויוצרים חלה של 6 רצועות (כתבו ביוטיוב ״חלה מ־6 רצועות״). מכינים חלה נוספת מכדור הבצק השני.
- מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 30־40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- לאחר ההתפחה מברישים את החלות בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 25־30 דקות או עד שהחלות משחימות.
מוציאים את החלות, מניחים להן להצטנן ומגישים.
עוגת דבש ולוטוס

השילוב של דבש ולוטוס נשמע מוזר? לא תאמינו כמה העוגה הזו טעימה ועסיסית – זו עוגת הדבש שלכם לחג!
(2 תבניות אינגליש קייק או קוגלהוף קוטר 24)
מרכיבים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
240 גרם דבש
1/3 כוס (160 מ״ל) שמן קנולה
¾2 כוסות פחות כף (375 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1.5 כפיות קינמון
1/31 כוסות (333 מ"ל) תה רותח
150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי
1 כף קפה נמס
לציפוי
150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־170 מעלות, לא טורבו. אם משתמשים בתבנית מתכת, משמנים אותה עם חמאה/נטורינה ומפדרים בקמח, הופכים ומנערים את שאריות הקמח. אם אופים בתבנית חד־פעמית אין צורך לשמן את התבנית.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמן וסוכר ומקציפים עד שהבלילה אחידה.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד מלא ללא גושים.
- מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס וטורפים היטב.
- לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס הנוזלי ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבניות ואופים כ־30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובהה.
- מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעליה את ממרח הלוטוס החמים.