כבר שנתיים ברצף שאנחנו שולחים משלוחי מנות לחברים ולבני משפחה. המנהג המיוחד, השמור ליום אחד בשנה, הפך בקורונה לאינספור מפעלים ויצרנים של ״משלוחים״. כולם רוצים ״לפנק״, ״לשמח״ ולהיות מקוריים. ובעצם מקור המנהג הוא בדיוק מאותו רעיון – להרבות את האחווה והרעות בעם, לשמח ולשמוח וגם להעניק לאנשים שאין להם כדי שיוכלו לקיים את סעודת פורים.
כמו שאתם בוודאי זוכרים, כבר שנה שלישית אני יוצרת פה אוסף של רעיונות חדשים כדי שתוכלו להכין את המשלוח המהמם ביותר (אם אתם צריכים תזכורת לשנים הקודמות חפשו אותם בגוגל). משנה לשנה המשלוחים הופכים יצירתיים יותר ויותר, ותמיד כיף להיות מופתעים. כמובן תוכלו להכין קופסת עוגיות מהממת, עוגות או לחמניות, אבל אם אתם לא אוהבים לאפות, בואו לטיול בסופר + מקס סטוק ותוכלו להרכיב משלוח מיוחד. כמובן הרעיונות פה הם רק נקודת התחלה ואני בטוחה שמיד תוכלו לחשוב איך לשדרג/לשנות ולהוסיף רעיונות משלכם.
פורים שמח!
ערכת קפה לשטח
לטיילנים, לאוהבי טבע ומחנאות

מה קונים?
גזייה (100-250 ₪)
קפה שחור (10 ₪)
עוגיות/ביסקוויטים (20 ₪)
כוסות לקפה (50-30 ₪)
פינג׳אן (30 ₪)
מצית/גפרורים (5 ₪)
רוצים להכין את העוגיות בעצמכם?
עוגיות חמאה מושלמות
מרכיבים
3 חלמונים
1/3 1 כוסות סוכר
4 כוסות קמח רגיל
2 כפות תמצית וניל איכותית
300 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה בוחשים בעזרת כף עץ – חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק.
2. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים היטב בין חלמון לחלמון.
3. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
4. מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את הקמח.
5. בוחשים, בהתחלה עם כף העץ ואחר כך בעזרת הידיים לבצק חלק ואחיד. אם הבצק נדבק לכם לידיים אפשר להוסיף כף-שתיים של קמח.
6. כשהבצק אחיד ולא דביק מחלקים אותו לשני חלקים, אחד מהם עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר.
7. את החצי השני מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות.
8. מרדדים ליריעה גדולה בעובי 5-7 מ״מ.
9. מצננים במקרר 20 דקות (אפשר להיעזר בתבנית או בקרש חיתוך גדול).
10. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
11. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עוגיות, מעבירים בזהירות לתבנית עם רווחים קטנים.
12. אופים 8-12 דקות בתנור החם, תחת השגחה מתמדת. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים.
13. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
ערכה להכנת מרק
לכולם, לאנשים שאוהבים לבשל

מה קונים?
גזרים, בצלים, קישואים, תפוחי אדמה (20 ₪)
עדשים (5 ₪)
שקדי מרק (10 ₪)
קרוטונים (10 ₪)
לחמניות (10 ₪)
בקבוק יין (20-100 ₪)
מצרפים מתכון למרק:
מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
חצי כפית כמון
שליש כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק אורגנית
3 תפוחי אדמה בינוניים
5 גזרים
חצי כוס עדשים שחורות
4 קישואים
מים לכיסוי כל הירקות + 2 ס״מ
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
2. מקלפים את תפוחי האדמה, הגזר והדלעת וחותכים לקוביות/פרוסות גדולות. חותכים את הזוקיני לפרוסות עבות.
3. מוסיפים את כל התבלינים ביחד ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה ועדשים, ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
5. כשהמים רותחים מוסיפים קישואים ועוד מים רותחים לכיסוי, ושוב מביאים לרתיחה שנייה.
6. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה במשך 60-45 דקות עד שהירקות רכים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
ארוחת בוקר קונטיננטלית
למתפנקים, לאנשים שמתגעגעים לחו"ל, לכולם

מה קונים?
קרואסונים (10 ₪ ליחידה)
לחמניות (3 ₪ ליחידה)
ריבה (20 ₪)
חמאה (10 ₪)
מיץ תפוזים (8 ₪)
ממרח נוטלה/לוטוס (10 ₪)
עוגיות (10 ₪)
צנצנות קטנות (20 ₪)
רוצים להכין את הריבה והחמאה בעצמכם?
ריבת דלעת
מרכיבים
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה – שעה וחצי במכסה פתוח, תוך ערבוב מתמיד, עד שהריבה מוכנה.
3. מוזגים את הריבה החמה מיד לצנצנת מעוקרת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
מכניסים מזלג רגיל לתערובת הריבה במהלך הבישול. רוב הזמן הנוזל שבסיר יחליק מהמזלג וייפול לסיר. כאשר שתי טיפות נכלאות בין שיני המזלג ומחליקות בקושי או פשוט נתקעות ונצמדות למזלג – הריבה מוכנה!
עיקור צנצנת:
שמים צנצנת בתוך קערה גדולה וממלאים אותה עד שפתה במים רותחים. גם על הפקק שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת (אני נעזרת בכפפות מטבח) ומניחים אותה הפוכה על מגבת נייר, עד השימוש.
חמאת שום ועשבי תיבול
מרכיבים (ניתן להכפיל כמויות)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אבל לא רכה מדי)
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית מלח
חופן עשבי תיבול: פטרוזיליה/ כוסברה/שמיר
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד.
2. ממלאים בצנצנות קטנות מעוקרות.
ערכה להכנת פנקייקס
למשפחות עם ילדים, לצעירים ברוחם, לכולם

מה קונים?
קמח (5 ₪)
אבקת אפייה (2 ₪)
אבקת סוכר (5 ₪)
מייפל (30 ₪)
סירופ שוקולד (15 ₪)
אוכמניות (25 ₪)
תותים (25 ₪)
מרשמלו (5 ₪)
סוכריות לעוגה (5 ₪)
מחבת (30-80 ₪)
מתכון לפנקייקס
(מדפיסים ומחברים למשלוח):
מרכיבים
3 ביצים
2 כפות סוכר
¼1 כוסות חלב
כף תמצית וניל איכותית
½1 כוסות (210 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה טורפים היטב לבלילה אוורירית, ביצים, סוכר וחלב.
2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לבלילה אחידה. שימו לב שהבלילה צריכה להיות סמיכה אך לא מדי.
3. מחממים חמאה/שמן במחבת נון סטיק.
4. מטגנים פנקייקים לא עבים מדי, משני הצדדים עד שהם מוכנים.
מגישים עם מייפל ותוספות.
* אחרי שפנקייק אחד מוכן מחליטים מה סמיכות הבלילה הרצויה: אם היא דלילה מדי מוסיפים 1-2 כפות קמח, אם היא סמיכה מדי מוסיפים 1-2 כפות חלב וטורפים היטב.