אמא, כבר עשית מדור על חסה? שאל אותי הבן שלי. עצרתי לחשוב וגיליתי שוואלה, שבע שנים, והחסה לא כיכבה במדור. החסה הנפלאה, הטעימה והרבגונית – אנחנו לוקחים אותה קצת כמובנת מאליה. תוספת. חומר גלם מלווה. מרכיב חובה בהמבורגר. אבל החסה היא כוכבת לא קטנה, ובשנים האחרונות אנחנו רואים מפץ בתחום עם המון זנים חדשים וטעימים, במגוון צורות, מרקמים, צבעים וטעמים. בכל חודש אני מתאהבת בזן נוסף של חסה.
עכשיו אני חזק בעניין של ״לליק״ ונהנית לשלב אותה בסלטים ובכריכים. כשהייתי לאחרונה בפריז ראיתי בשווקים עשרות סוגי חסה שלא הכרתי, ובוודאי נראה אותם בישראל בשנים הקרובות. החסה היא פצצת בריאות לא קטנה: פעם שמעתי מישהו שמסביר שהיא ״המטאטא של הגוף״. היא עשירה בוויטמינים, באומגה 3, בחומצה פולית, בסידן, באשלגן ובברזל, והיא דלת־קלוריות – רק כ־17 קלוריות ל־100 גרם! אני משתדלת להחזיק דרך קבע במקרר קופסת חסה ולארגן לי סלט זריז: שמן זית, לימון, מלח ופלפל יהפכו כל עלה פריך למעדן.
אגב, אם יש לי קצת שאריות של חסה במקרר אני מוסיפה אותן ברגע האחרון לירקות המוקפצים. כן! אפשר לאכול חסה חמה או מוקפצת. זמן הבישול שלה בהחלט קצרצר ולעיתים יספיקו לה אדי הבישול אחרי שהאש כבר כבתה. כך היא לא מאבדת מטעמה, והיא נהדרת.
רגע אחרי פסח ושנייה לפני חג שבועות, בואו לגוון את התפריט היומיומי עם קצת ירוק.
רוטב חמאת בוטנים הכי טעים בעולם
אוהבים חמאת בוטנים? אחרי שתכינו את הרוטב הזה לא תצטרכו יותר שום רוטב בעולם. צנצנת כזאת במקרר, ויש לכם סלט חסה מושלם בשניות.

מרכיבים
3 כפות גדושות של חמאת בוטנים
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן צמחי
1 כף דבש
1 כף מיץ לימון
1 כפית גינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
1/3 כוס (80 מ״ל) מים + עוד 2־3 כפות לפי הצורך
אופן ההכנה
1. בצנצנת בינונית שמים את כל החומרים ומשקשקים היטב. טועמים ומוסיפים עוד מים אם הרוטב סמיך מדי, ועוד סויה או לימון לפי הטעם.
2. מוזגים על חסה טרייה קצוצה, עם פלחי אשכולית אדומה (או פרי או ירק אחרים שאתם אוהבים), ומערבבים.
סירות חסה ממולאות בטופו ובירקות
מחפשים מנת רושם מפוצצת בטעם שתתחסל בשניות? מצאתם! סירות חסה מלאות בתבשיל קליל וטעים במיוחד, מושלם כמנה ראשונה או כ״פינגר פוד״ באירוח קליל.

מרכיבים
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 קולורבי קטן חתוך לקוביות קטנות
1 חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות
1 כף סויה
2 שיני שום כתושות
1 כף דבש
1 כפית שמן שומשום
10 עלי חסה קצוצים דק
לרוטב:
1 כף סויה
1 כף דבש
1 כף שמן שומשום
1 כף מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כף שומשום
להגשה:
1/3 כוס שבבי שקדים
3 ענפי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן חם במחבת כרבע שעה, עד שהם רכים ושחומים.
2. מוסיפים מלח ואת הפלפל האדום ומטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים את הקולורבי ומטגנים עוד שתיים־שלוש דקות נוספות.
4. מוסיפים טופו, סויה, שום, דבש ושמן שומשום ומטגנים כעשר דקות.
5. מכבים את האש ומוסיפים את עלי החסה הקצוצים.
6. מערבבים היטב.
7. קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם משחימים מעט.
8. בתוך כל עלה חסה שמים כף או שתיים מהתבשיל, ומקשטים בשקדים ובצל ירוק. מוסיפים כפית מהרוטב ואוכלים מיד.
סלט חסה חם
חסה חמה? בהחלט! יש דבר כזה, חסה נפלאה כשהיא מוקפצת קלות על האש, רק הימנעו מבישול יתר.

מרכיבים
2 כפות שמן
4 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קטן קצוץ דק דק
¼ כוס (60 מ״ל) רוטב סויה
2 כפות מים
1 כף מיץ לימון
1 כף סילאן, מייפל או דבש
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
¼ כוס פקאנים קצוצים
1 ראש חסה קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את שיני השום כדקה או עד שהן מזהיבות.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד חמש דקות.
3. מוסיפים סויה, מים, מיץ לימון וג׳ינג׳ר ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את הפקאנים והחסה ומטגנים חצי דקה עד דקה תוך כדי ערבוב, רק עד שהחסה עטופה ברוטב.
5. מכבים את האש.
מומלץ להגיש מיד.