איזה מזל שהיה חסר אורז במדינת ישראל הצעירה של שנות החמישים. איזה מזל שבן־גוריון הבין שיש בעיה ובזכותו הומצאו הפתיתים. כמה שאני אוהבת פתיתים, אני לא יכולה לעמוד בפני הקטנים והטעימים האלה. עצה לי אליכם – אל תשאירו אותי לבד בבית עם סיר פתיתים.
כשהפיצים היו קטנים הם לא כל כך אהבו פתיתים, שזה היה לי גם עצוב (כי קל כל כך להכין אותם) וגם משמח כי לא הייתי צריכה להתמודד עם הדבר הטעים הזה. אבל עכשיו הם כבר לא פיצים והם אוכלים הכול מהכול, אפילו חמאת בוטנים. המדור הזה התחיל מזה שראיתי בטיקטוק מתכון כל כך חמוד שהייתי חייבת להכין אותו מיד, מפה לשם נזכרתי כמה אני אוהבת פתיתים והחלטתי להמשיך ולנסות מתכונים חדשים.
נחשו מה קרה? כולם התחסלו בשניות! באיזה מתכון אתם תתחילו?
פתיתים עם נקניקיות
מתכון שלמדתי מקובי אדרי שלמד מרותם בן מויאל
זה המתכון שהכניס אותי למטבח, ראיתי אותו בטיקטוק והייתי חייבת להכין לילדים. יש לו שני יתרונות, קודם כל מה כבר יכול להשתבש בפתיתים ונקניקיות? חוץ מזה, מדובר במתכון ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, שילוב טעמים פשוט ומנצח עם טעם של נוסטלגיה בכל ביס. אתם חייבים לנסות.

מרכיבים
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק־דק
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
2 כוסות פתיתים
2 כפיות מלח
1 כפית אבקת מרק אורגנית
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 חבילת נקניקיות דקות (400 גרם) חתוכות לשלישים (לילדים קטנים חותכים לרצועות דקות יותר)
2.5 כוסות (600 מ״ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. בסיר מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב.
2. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 3 דקות.
4. מוסיפים פתיתים, תבלינים ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מים ונקניקיות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות.
7. משאירים מכוסה 10 דקות נוספות לפני שפותחים את המכסה.
מגישים חם.
פתיתים עם פסטו
בתור מכורה לפסטו ולבזיליקום, כמובן שחשבתי מיד – איך אני משלבת את שני האהובים? אז הכנתי פסטו זריז, הוספתי אותו לפתיתים כבר בשלב הבישול, ונולדו פתיתים ירוקים ונפלאים.

מרכיבים
לפסטו
100 גרם עלי בזיליקום טריים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 שן שום
1/3 כוס צנוברים קלויים
לפתיתים
2 כפות שמן
2 כוסות פתיתים
2.5 כוסות (600 מ״ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים בזיליקום, שמן, מלח, שום ואת רוב הצנוברים (שומרים קצת להגשה) וטוחנים לממרח אחיד. אם הממרח סמיך מאוד אפשר להוסיף 2־3 כפות שמן.
2. בסיר מחממים שמן ומטגנים קלות את הפתיתים.
3. מוסיפים את ממרח הפסטו ומערבבים היטב.
4. מוסיפים מים רותחים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 8 דקות.
מערבבים היטב בסוף הבישול ומגישים חם עם צנוברים.
מג׳דרה פתיתים
אוהבים מג׳דרה? אתם חייבים לנסות את המתכון הזה. הוא לוקח את התבשיל המסורתי למקום מפתיע וכיפי במיוחד. זו גם הזדמנות מדהימה להנגיש עדשים לילדים שפחות מתחברים אליהם ביום־יום, וכאן זה פשוט עובד!

מרכיבים
4־3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
4 כפות שמן
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון (לא חובה)
¼ כפית כמון
2 כוסות עדשים ירוקות
2 כוסות פתיתים
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ־45 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת, עד שהם זהובים־שחומים.
2. 10 דקות לפני סוף הטיגון מוסיפים את כל התבלינים – מלח, פלפל, קינמון וכמון.
3. בינתיים בסיר בינוני שמים עדשים, 5 כוסות מי ברז וכפית מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10־20 דקות עד שהעדשים נגיסות ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים.
4. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
5. בקערה גדולה שמים פתיתים, עדשים ובצל מטוגן ומערבבים (אפשר גם לערבב באחד הסירים). אפשר לשמור קצת בצל לקישוט מלמעלה.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.