בואו להכין מנות משמחות וטעימות עם הקרם הנהדר הזה.
פרגיות בקרם קוקוס

מנה קלילה וכל כך טעימה שמכינים במהירות ממה שיש בבית. את הזוקיני אפשר להחליף בקוביות בטטה, תפוחי אדמה או גזר.
מרכיבים
1 בצל סגול קצוץ דק־דק
3 שיני שום פרוסות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית ג׳ינג׳ר טחון
1 כפית קארי
4־5 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
1 מכל קרם קוקוס (400 מ״ל)
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל ו"סוגרים" אותן משני הצדדים עד שהן שחומות.
2. מוציאים את הפרגיות מהסיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים אותו 10 דקות עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב שתי דקות.
4. מוסיפים את הזוקיני, מערבבים היטב ומטגנים כמה דקות עד שהוא מתרכך מעט.
5. מניחים את העוף על הזוקיני ומוסיפים קרם קוקוס.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים חצי שעה.
מגישים עם אורז.
נודלס עם עשבי תיבול וקרם קוקוס

מנה מדהימה שלמדתי מגיסי שי, עם טריק נהדר – מכינים את הרוטב ומבשלים את הנודלס בתוך הרוטב המוכן. כך הנודלס סופגות את כל הרוטב ונוצרת מנה נפלאה.
מרכיבים
350 גרם נודלס מכל סוג (חשוב שיהיו מהסוג שנועד לבישול מהיר)
לרוטב:
400 מ״ל קרם קוקוס
½ כוס מים (120 מ״ל)
1 כף רוטב סויה
2־3 שיני שום
חתיכה קטנה של ג׳ינג׳ר טרי
צרור פטרוזיליה או כוסברה
צרור בזיליקום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים בכלי המתאים למיקסר יד (או בבלנדר).
2. טוחנים לקרם חלק ומעבירים לסיר גדול.
3. מוסיפים כוס וחצי מים (360 מ״ל) ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים עד שהנודלס סופגות את כל הנוזלים, בין 5 ל־10 דקות. חשוב להשגיח על הסיר ולבחוש מדי פעם.
אוכלים מיד.
גלידת קוקוס

אוהבים קוקוס? הגלידה הזו בשבילכם! חמש דקות עבודה ויש לכם גלידה קרמית ונפלאה
מרכיבים
375 מ״ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב קוקוס מרוכז (או חלב מרוכז רגיל)
200 מ״ל קרם קוקוס
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס שוקולד צ׳יפס
50 גרם רצועות קוקוס מיובשות
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
2. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותם לתוך הקצפת.
3. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הקוקוס הטחון והשוקולד ושומרים קצת לקישוט.
4. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
6. מקשטים בקוקוס מיובש ועם הקוקוס הטחון והשוקולד צ׳יפס ששמרנו בצד.
7. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים, ללא כיסוי, כדי שלא יידבק לגלידה.
8. לאחר שהגלידה קופאת אפשר לכסות אותה בניילון נצמד. היא במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.