נפגשתי עם יענקלה לבוקר חגיגי של בישולים, וביקשתי ממנו שישתף אותנו בארוחת החג המשפחתית שלהם ובמתכונים שהוא אוהב להכין ולאכול.
היה תענוג גדול לראות אותו מבשל. לא בכל יום מזדמן לי לצפות בשף של שלוש מסעדות קוצץ עירית או צולה פלפלים אצלי במטבח.
לא הופתעתי שכל מנה שיצאה מתחת ידיו הייתה טעימה בצורה יוצאת דופן. אני לא זוכרת מתי אכלתי סלט חצילים, סלט פלפלים או כרובית צלויה כל כך טעימים! גם מנה ״פשוטה״ כמו מרק עוף קיבלה מתיחת פנים והפכה למדהימה ובלתי נשכחת.
אז אני כבר יודעת מה אני הולכת להכין לראש השנה ואני מקווה שגם אתם.
שנה טובה!
מרק עוף

מרכיבים
2 גרונות עוף
חצי קילו כנפיים
1 שורש סלרי קלוף
1 שורש פטרוזיליה קלוף
חבילת גבעולי סלרי, קצוצים ללא העלים
4 גזרים קלופים
3 שיני שום
3 עלי דפנה
1 גבעול עשב הלימון, קצוץ
גרידה מרבע לימון
2 ליטר מים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. מניחים את כל חלקי העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשחימים היטב במשך 20־30 דקות.
3. בסיר גדול מאדים את כל הירקות והתבלינים עד להשחמה.
4. מעבירים את חלקי העוף לסיר, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עם מכסה.
5. בסיום הבישול מוסיפים גרידת לימון.
6. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
מוציאים את הגרונות לפני ההגשה.
כרובית צלויה בסומאק ובחמאת שקדים
מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה, שילוב מושלם של מרכיבים

מרכיבים
2 ראשי כרובית טריים נקיים וחצויים לשניים
3 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
צרור עירית
1 כף סומאק טרי או יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום קצוצות
גרידה מרבע קליפת לימון
מיץ לימון טרי משני לימונים
175 מ״ל שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בסיר גדול מאוד מרתיחים מים, מניחים בתוכו מסננת אידוי ומאדים את הכרוביות עד לריכוך חלקי.
3. מעבירים את הכרוביות למחבת חמה עם שמן זית, מניחים על הצד החתוך וצורבים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתנור לצלייה של 15 דקות. מקררים.
4. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים עירית קצוצה, סומאק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, שום וגרידת לימון, מיץ לימון ושמן זית.
5. מניחים את הכרוביות על צלחת הגשה ומוזגים מעליהן את הרוטב.
לוקוס ברוטב עגבניות ופלפלים
השימוש בתבלינים השלמים יוצר את כל ההבדל, והתוצאה לא פחות ממדהימה

מרכיבים
4 נתחים של לוקוס (אפשר להשתמש בכל דג לבן בשרני)
1 כוס שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
10 שיני שום קלופות, שלמות
מלח ופלפל
צרור כוסברה קצוץ, עלים בנפרד וגבעולים בנפרד
6 עגבניות בשלות מגוררות
6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 כף אריסה
אופן ההכנה
1. בסיר סוטאז׳ רחב מחממים שמן זית וקולים את התבלינים, השום, מלח ופלפל.
2. מוסיפים את הגבעולים של הכוסברה והפלפלים האדומים ומטגנים עד להשחמה.
3. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים מכוסה כשעה וחצי.
4. מוסיפים כף אריסה ומתקנים מלח ופלפל.
5. מוסיפים את יתר הכוסברה ומערבבים.
6. מכניסים פנימה את הדגים לאחר תיבול של מלח ופלפל ומבשלים רבע שעה נוספת.
חצילים קלויים בסלסה
החצילים הפרוסים עבה הם סוד הקסם של הסלט הזה. לעולם לא תטגנו יותר חצילים, אחרי שתכינו אותו. אתם חייבים להכין את הסלט הזה

מרכיבים
חופן קורנישונים (מלפפונים חמוצים קטנטנים) קצוצים לקוביות קטנטנות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק
1 פלפל צ׳ילי אדום נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 שיני שום קצוצות/כתושות
50 מ״ל חומץ יין אדום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
200 מ״ל שמן זית מעולה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. פורסים את החצילים לטבעות בעובי של 2 ס״מ ומניחים על התבניות.
3. מברישים אותן בשמן זית משני הצדדים וצולים בתנור כ־20 דקות עד להשחמה מלאה של הצד העליון. מצננים.
4. מערבבים את מרכיבי הסלסה יחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. משאירים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים. לאחר חצי שעה מערבבים שוב. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומפזרים את הסלסה מעליהם בצורה אחידה.
סלט פלפלים קלויים בחומץ, דבש ונענע
לכאורה עוד סלט פלפלים, אבל כזה טעים – עוד לא טעמתם
מרכיבים
6 פלפלים אדומים
לרוטב
35 מ״ל חומץ יין אדום
2 כפות דבש
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן נענע טרייה קצוצה או חצי כפית נענע מיובשת
160 מ״ל שמן זית
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומניחים לכשעה בצד.
2. שורפים את הפלפלים מכל הצדדים באש גלויה. מניחים אותם בקערה בשלמותם ומכסים בניילון. כעבור חצי שעה מקלפים אותם ומנקים מהגרעינים (אין צורך לשטוף).
3. פורסים את הפלפלים לפרוסות עבות ומעבירים לרוטב שהוכן מראש. טועמים ומתקנים טעמים.