עוגת תפוחים, לימון ומרנג
הכירו את עוגת החג שלכם: עוגה יפהפייה וטעימה, עסיסית ורכה, והציפוי מתוק ולימוני ופשוט מדהים

מרכיבים
(למתכון זה דרושים משקל ומבער)
6־8 תפוחים ירוקים
220 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
180 גרם ביצים
280 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם שמנת חמוצה
50 גרם מיץ לימון
גרידה מלימון שלם
למרנג לימון
200 גרם חלבון
400 גרם סוכר לבן
40 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה רכה ואבקת סוכר.
4. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, מיץ לימון וגרידת לימון ובוחשים לתערובת אחידה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים חתיכות תפוחים טריים בתוך הבלילה.
7. אופים במשך 50־60 דקות עד שקיסם שמכניסים יוצא יבש. לאחר האפייה מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ואז מקררים אותה עטופה, במקרר.
8. מכינים מרנג לימון: בקערה שעמידה לחום (עדיף ממתכת), שמים סוכר, חלבון ומיץ לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
9. מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מומלץ להכניס אצבע ולבדוק שאין גרגירי סוכר ושהמסה חמימה מעט למגע.
10. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים כשש־שבע דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.
11. הרכבה: מניחים את העוגה (הקרה) על צלחת ההגשה הסופית ומצפים את העוגה בחומרי המרנג במריחה באופן חופשי עם מרית.
12. חורכים את המרנג בעזרת המבער.
כוסות תפוחים מקורמלים וקרם שמנת חמוצה

מרכיבים
(12 מנות)
קראמבל
250 גרם קמח
250 גרם אבקת שקדים
300 גרם סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית קינמון
קורט מלח
תפוחים מקורמלים
10 תפוחים ירוקים
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן
1 כוס אוכמניות (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
קרם שמנת חמוצה
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
400 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%
50 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה
1. קראמבל: מחממים תנור ל־50 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את כל החומרים עד שמתקבלים פירורי קראמבל גסים.
3. מעבירים את הפירורים לתבנית ואופים כחצי שעה.
4. מצננים היטב את הפירורים.
5. תפוחים מקורמלים: מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.
6. במחבת גדולה מחממים סוכר וחמאה עד להמסה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם עד לריכוך.
7. מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת האוכמניות, ומבשלים עוד כחמש דקות.
8. מקררים עד הרכבת הקינוח.
9. קרם שמנת חמוצה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה וחלקה.
10. הרכבה: בכוס הגשה מניחים שכבת קראמבל, מעליה שכבת תפוחים ומעליה מזלפים מהקרם. חוזרים שנית על הקראמבל, התפוחים והקרם.
11. מקשטים באוכמניות טריות, חתיכות קראמבל, שקדים פרוסים וכל קישוט שאוהבים.
עוגת שכבות תפוחים ופיסטוק עם קרם מסקרפונה
עוגה מרשימה וחגיגית כשצריך ״לדפוק רושם״. השילוב בין העוגה הבחושה לבין הקרם הוא פשוט מושלם. הכינו מקום במקרר ליפה הזו

מרכיבים
4 ביצים לארג׳ 240 גרם
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
200 גרם (1 כוס) שמן
200 גרם רסק תפוחים
50 גרם שמנת חמוצה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
100 גרם פיסטוקים טחונים דק
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
½ כפית סודה לשתייה (כ־3 גרם)
לקרם מסקרפונה500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם דבש
40 גרם אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו.
2. מכינים שלושה רינגים בקוטר 20 ס"מ. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום ובנייר אפייה ומשמנים אותם היטב (אפשר לאפות גם בתבנית גדולה וגבוהה ולאחר האפייה לחלק לשלוש פרוסות דקות).
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואת הסוכר כ־3 דקות.
4. מוסיפים שמן, רסק תפוחים ושמנת חמוצה וטורפים היטב.
5. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
6. מוזגים שליש מהבלילה לכל תבנית (או לתבנית אחת ואחרי קירור מלא חותכים ל־3 שכבות).
7. אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי.
8. מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם יחד פרט לפודינג. כאשר הקציפה מתחילה להתייצב מעט מוסיפים את הפודינג ומקציפים לייצוב מלא. חשוב מאוד לא להקציף יתר על המידה, אחרת התערובת תישבר.
9. הרכבה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על המגש, מזלפים מעליה שליש מהקרם, אפשר בצורת עיגולים אבל לא חובה, ומזלפים מעל כף דבש. ממשיכים כך עד שמסיימים לצפות את שלוש שכבות העוגה.
10. מקשטים בתאנים טריות, פיסטוקים קצוצים, תפוחים מיובשים וכל קישוט או פרי אחר שאוהבים.
מומלץ לאכול את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.